Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε εξέλιξη η προσπάθεια υπέρβασης των 644 μονάδων

Σταθερά ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο, με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα. Υπεραποδίδουν Εθνική και ΔΕΗ. Κέρδη άνω του 2% για Coca Cola, Σαράντη, ΟΠΑΠ, Alpha. Aπώλειες καταγράφουν ΕΛΠΕ, Τέρνα Ενεργειακή.

ΧΑ: Σε εξέλιξη η προσπάθεια υπέρβασης των 644 μονάδων

Με τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια να επιμένουν στα θετικά πρόσημα και σε αξιοσημείωτα κέρδη, στο Ελληνικό Χρηματιστήριο δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια επιστροφής του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 644 μονάδων, με σημαντικές βοήθειες από τις περισσότερες μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ασφαλώς και τίποτα δεν έχει κριθεί, καθώς κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις οι εν δυνάμει πωλητές μάς έχουν συνηθίσει σε κάποιες αρνητικές εκπλήξεις που σημειώνονται προς το τέλος της συνεδρίασης, ή ακόμα και στις τελικές δημοπρασίες, οπότε χρειάζεται αυξημένη εγρήγορση στις τάξεις των λίγων αγοραστών.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρήκε τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. να κινούνται μόνιμα με θετικό πρόσημο και τον Γενικό Δείκτη να έχει καταγράψει, μέχρι στιγμής, υψηλό στις 645,11 μονάδες (+1,46%), για να υποχωρήσει οριακά στη συνέχεια, αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά για το τέλος.

Μέγα ερώτημα ο τζίρος, ο οποίος μόλις και μετά βίας πλησιάζει τα 13 εκατ., από τα οποία το 0,6 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΤΕΝΕΡΓ).

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζουν θετικά οι Εθνική (+5,41%), ΔΕΗ (+5,65%), ΕΕΕ (+2,57%), ΟΠΑΠ (+2,41%) και Σαράντης (+3,24%), ενώ με κέρδη που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα ακολουθούν οι Alpha Bank, Eurobank, Viohalco, Motor Oil και Μυτιληναίος.

Από τους τίτλους που επιδεικνύουν σχετική αδυναμία, δεν υπάρχει μετοχή που να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες του 1% και με απλά αρνητικό πρόσημο κινούνται οι Αεροπορία Αιγαίου (-0,26%) και Τέρνα Ενεργειακή (-0,66%).

Λίγες και χωρίς συνέχεια και συνέπεια, οι κινήσεις στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και αυτό μειώνει ακόμα περισσότερο το, έτσι κι αλλιώς, χαμηλό ενδιαφέρον.

Σε περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης εξασφαλίσει κλείσιμο υψηλότερα των 644 μονάδων, επιστρέφουν τα σενάρια για minimum κίνηση προς τις 676 μονάδες.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v