Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρήκε… ενέργεια για αντίδραση το ΧΑ

Με ΔΕΗ (+7,1%), Μότορ Οιλ (+5,2%) αλλά και συνδρομή από Εθνική Τράπεζα, Coca Cola και ΟΠΑΠ έσπασε το εξαήμερο πτωτικό σερί και ο ΓΔ ανέβηκε στις 646 μονάδες. Κοντά στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο με βοήθεια από τις ξένες αγορές.

Βρήκε… ενέργεια για αντίδραση το ΧΑ

Σαφώς πιο προετοιμασμένοι οι σημερινοί αγοραστές και έχοντας την σημαντική βοήθεια των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, απέφυγαν, τουλάχιστον εν μέρει, τις αρνητικές εκπλήξεις των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων και πέτυχαν να διακόψουν το πτωτικό σερί που είχε προηγηθεί με εξαήμερες απώλειες 3,62% για τον Γενικό Δείκτη και 10,84% για τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών.

Μάλιστα η σημερινή αντίδραση είχε ακόμα δύο "επιτυχίες". Πρώτον το κλείσιμο των βασικών δεικτών σχετικά κοντά στα υψηλά ημέρας, παρά την εμφανή παρουσία των πωλητών στον Τραπεζικό κλάδο και στις τελικές δημοπρασίες και δεύτερον το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 644 μονάδων, που αναβάλει, μέχρι νεωτέρας, τα σενάρια για άμεση κίνηση προς νέα, βραχυπρόθεσμα, χαμηλά.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η σημερινή ανοδική κίνηση ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης αντίδρασης από την πλειονότητα των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση μόνο οι Τέρνα Ενεργειακή (-0,66%) και Lamda Development (-0,66%), ενώ από τους θετικά διακριθέντες ξεχώρισαν οι ΔΕΗ (+7,14%), Motor Oil (+5,22%) και Σαράντης (+3,53%).

Από την άλλη, ο τζίρος δεν έδειξε διαθέσεις για κίνηση προς σημαντικά υψηλότερα επίπεδα και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα, καθώς το πρώτο ημίωρο συμπληρώθηκε με τζίρο 2,1 εκατ. και η πρώτη ώρα συναλλαγών με τζίρο στα 4,5 εκατ.

Ευνόητο είναι ότι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, κρατάει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και τον πήχη των προσδοκιών για κάτι σημαντικά καλύτερο, στις 10 συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι το τέλος του χρηματιστηριακού έτους.

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

"Προσπάθεια των αγοραστών να σπάσουν τη 'νηοπομπή' των 6 πτωτικών συνεδριάσεων, αναμένεται να εκδηλωθεί και στη σημερινή συνεδρίαση. Η διατήρηση των αβεβαιοτήτων στην Ευρώπη, από κοινού με τον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Στρασβούργο, θα διαμορφώσουν την κατεύθυνση των Ευρωπαϊκών Αγορών, με την Αμερικανική Αγορά να ευεργετείται από τη μείωση των δασμών για τα εισαγόμενα στην Κίνα Αμερικανικά αυτοκίνητα. Με αυτά τα δεδομένα, μεταβλητότητα αναμένεται να χαρακτηρίσει τη συνεδρίαση, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για το τελικό πρόσημο του Γ.Δ." ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

"Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση δεν προσέθεσε η χθεσινή συνεδρίαση, σχετικά με την βραχυπρόθεσμη πορεία του Γενικού Δείκτη. Τεχνικά, μια μικρή υποχώρηση προς τις 630 μονάδες, με σκοπό το κλείσιμο του μικρού 'χάσματος' μεταξύ 630 και 633 μονάδων είναι πιθανή και δεν ακυρώνει την ανοδική προσπάθεια, ειδικότερα αν πραγματοποιηθεί ενδοσυνεδριακά. Ωστόσο, σημειώνουμε και πάλι ότι η Αγορά είναι πολύ 'ρηχή', άρα και πολύ επιρρεπής σε ερεθίσματα στην παρούσα φάση, με αποτέλεσμα να αποδίδουμε μικρή βαρύτητα σε βραχυπρόθεσμες τεχνικές στηρίξεις και αντιστάσεις" τόνιζε η Merit Sec.

"Ένα θετικό άνοιγμα αναμένεται, αλλά ο χαμηλός όγκος και η απουσία εγχώριων ειδήσεων δεν βοηθούν το momentum" ήταν οι εκτιμήσεις της Beta Sec.

"Στους δικούς του υποτονικούς ρυθμούς κινήθηκε χθες το Χ.Α., αφού δεν ακολούθησε την έντονα ανοδική αντίδραση των Ξένων Αγορών. Ο δείκτης, ενδοσυνεδριακά, μεταξύ 637 και 642 μονάδων, με τις καθαρές συναλλαγές στα 24 εκατ. και αύξηση των πιέσεων στις δημοπρασίες. Ο ΓΔ κινείται στα πάνω όρια του πτωτικού καναλιού. Αντίσταση στις 665, στήριξη οι 626 μονάδες. Ο FTSE25, μΕ αντίσταση στις 1689 και στήριξη στις 1645. Ο ΔΤΡ παραμένει οριακά σε ουδέτερη περιοχή. Αντίσταση οι 503 και στήριξη οι 458. Συμπερασματικά: Η Αγορά δεν κατάφερε να βγει από το πτωτικό κανάλι, παρά τις βοήθειες από έξω. Η αδυναμία να δώσει ικανές αντιδράσεις και όγκους συναλλαγών είναι εμφανείς. Τα ανοιχτά μέτωπα, πολλά και μακροχρόνια. Οι Τράπεζες δεν έχουν βρει ακόμη σχέδιο διεξόδου από την κρίση και αποτελούν 'βαρίδι' για την υπόλοιπη Αγορά. Οι ανοδικές κινήσεις των Διεθνών Αγορών, προς στιγμήν, είναι μόνο αντιδράσεις. 'Brexit', Ιταλία, απόδοση ομολόγων και μακρά προεκλογική περίοδος, έχουν αποτρέψει, μέχρι στιγμής, την αναμενόμενη γιορτινή ατμόσφαιρα. Το άμεσο ζητούμενο είναι η διατήρηση των 626 μονάδων και μια κίνηση προς τις 665" τόνιζε η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

Πως κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και ξεκινώντας από τον Τραπεζικό κλάδο, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, όσο και ο κλαδικός τους δείκτης, "είδαν" και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ έκλεισαν στο κάτω εύρος της ημερήσιας κίνησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΔΤΡ κινήθηκε μεταξύ 461,82 (-0,33%) και 476,79 μονάδων (+2,90%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 469,5 (+1,33%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 465,99 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,57%.

Για τον εν λόγω δείκτη παραμένει πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο, η υπέρβαση της ζώνης 475 - 480, προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αντίδρασης προς τις 547 - 556 μονάδες.

Για τις επιμέρους, Δεικτοβαρείς, Τραπεζικές μετοχές και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα και το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, η Alpha Bank (0%) είναι "long" με "stop" τα 1,08 ευρώ, η Εθνική (+3,02%) είναι "long" με "stop" τα 1,107 ευρώ, η Eurobank (+0,29%) είναι "long" με "stop" τα 0,44 ευρώ και η Πειραιώς (-0,53% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) είναι "short" με "stop" τα 1,044 ευρώ.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, "με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η επιλογή των καταγγελμένων δανείων ύψους 7 δισ. ευρώ, τα οποία θα μεταφερθούν από την Eurobank, στην εταιρεία ειδικού σκοπού 'SPV', με στόχο, εν συνεχεία, να ξεκινήσουν οι σύνθετες διαδικασίες για την τιτλοποίησή τους. Με βάση τον σχεδιασμό η επιλογή των εν λόγω δανείων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ούτως ώστε να τρέξει το εγχείρημα του μετασχηματισμού της Τράπεζας".

Από την άλλη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, "με ταχείς διαδικασίες 'τρέχει' ο διαγωνισμός για την πώληση από την Εθνική Τράπεζα μη εξυπηρετούμενων δανείων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων (project Symbol), καθώς κατατίθενται, εντός χρονοδιαγράμματος, οι μη δεσμευτικές προσφορές. Για το προς πώληση χαρτοφυλάκιο συνολικής απαίτησης 1,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 0,95 δισ. αποτελούν το οφειλόμενο κεφάλαιο, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον σειρά μεγάλων και μεσαίων private equity funds, κάποια εκ των οποίων εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Εγχώρια Αγορά. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει υποβολή δεσμευτικών προσφορών στα τέλη Φεβρουαρίου".

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, μετά από τρεις πτωτικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση στις τελευταίες τέσσερις, σήμερα "αποφάσισε" να δώσει ανοδική αντίδραση, ο τίτλος της Αεροπορίας Αιγαίου (+1,32% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας). Η πρώτη σημαντική αντίσταση στα 7,80 ευρώ και το ημερήσιο "stop long" στα 7,50 ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο μοναδικός τίτλος που κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, ήταν αυτός του ΟΠΑΠ (+2,89%), αντιδρώντας μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη, στις τελευταίες πέντε. Η μετοχή θέλει υπέρβαση της ζώνης 8,80 - 9,00 ευρώ, για να δημιουργήσει τεχνικές προϋποθέσεις κίνησης προς τα 9,74 ευρώ. Το ημερήσιο "stop long" στα 7,64 ευρώ.

Κατηφορίζοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, επιμένει πλαγιοανοδικά ο Άβακας (+1,61%), προσπαθεί για κάτι καλύτερο η Epsilon Net (+2,94%), επιστροφή αγοραστών σε ΕΛΧΑ (+2,34%) και Παπουτσάνη (+3,09%), ενώ δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσαν οι Cenergy (+3,97%) και Ιντρακόμ (+6,98%).

Από την άλλη, δεύτερη συνεχόμενη πτωτική και πέντε πτωτικές στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις για την Forthnet (-15,71%), ενώ συνέχισε να δηλώνει παρουσία ο πωλητής στην Frigoglass (-1,69%).

Να σημειωθεί ότι από σήμερα και κατόπιν της απόφασης της Επιτροπής Εισαγωγών & Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 27/11/2018, οι μετοχές των εταιρειών Altec, Alco, Αττικάτ, Βαλκάν, Έδραση, Ελ. Ιχθυοκαλλιέργειες, ΕΒΖ, Μηχανική (ΚΟ) και (ΠΟ), Τεξαπρέτ, Τρόπαια, T Βank και Ταχ. Ταμιευτήριο, αφαιρέθηκαν από τα Συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τεχνικά και για τον Γενικό Δείκτη, θεωρείται θετική ένδειξη η επιστροφή υψηλότερα των 644 μονάδων και αν συνεχίσουν να είναι κινητικότεροι οι αγοραστές, οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 658 - 664 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+1,93%), σαν επόμενο ζητούμενο δείχνει η υπέρβαση της αντίστασης στις 1697 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Η αυξημένη αβεβαιότητα της Ελληνικής πραγματικότητας, σε συνδυασμό με την πτωτική τάση στα Διεθνή Χρηματιστήρια, έβαλε 'φρένο' στην ανοδική διάσπαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την περασμένη εβδομάδα" αναφέρει ο Νικόλας Πετράκης.

Η σύλληψη της CFO του Κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού "Huawei", μετά το ένταλμα των Αμερικανικών Αρχών, ενέτεινε το κλίμα μεταξύ των δύο Χωρών, με τη σημερινή της αποφυλάκιση να ανακουφίζει την κατάσταση δίνοντας ανοδικό τόνο στις Διεθνείς Αγορές.

Παρά την εξαήμερη διόρθωση και την προσωρινή απώλεια των 645 μονάδων του Γενικού Δείκτη, το βραχυπρόθεσμο σήμα Αγοράς παραμένει ανοδικό, υπενθυμίζοντας ότι κάτι ανάλογο είχε να φανεί από τον Μάιο.

Η τασικότητα του κύριου Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου δεν θα απειλείται, όσο διατηρούνται ανέπαφες οι 625 μονάδες, με τα επίπεδα αντίστασης να εντοπίζονται, πλέον, στις 657 και 675 - 680 μονάδες.

Σε αντίθεση με τον Γενικό Δείκτη, η εικόνα του δείκτη Τραπεζών παραμένει ουδέτερη, έχοντας βέβαια ξεφύγει τον κίνδυνο που θα επανέλθει χαμηλότερα των 450 μονάδων. Θετικό σημάδι θα είναι ένα κλείσιμο ψηλότερα των 525 μονάδων, ενώ καθαρό μεσοπρόθεσμο σήμα αγοράς θα δοθεί και στις Τραπεζικές μετοχές, συνολικά, με κίνηση ψηλότερα των 550 μονάδων.

"Συμπερασματικά, παρά τις αντιξοότητες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, η Ελληνική Αγορά, μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πιέσεων, εμφανίζει ανθεκτικότητα στις όποιες αρνητικές εξελίξεις και μία βελτίωση του κλίματος θα βοηθήσει να καλυφθεί ένα μέρος από τις απώλειες της φετινής χρονιάς" εκτιμά ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Από απόλυτη επικράτηση των αγοραστών, χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη, αλλά και στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης στην Wall Street.

Κέρδη για το Πετρέλαιο, μικρότερα για Χρυσό και Ευρώ.

Η Γερμανική Κυβέρνηση μείωσε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη την επόμενη χρονιά. Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, δήλωσε πως "η Γερμανική Οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% ως 1,6%". Τον Οκτώβριο η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8%.

Επί τάπητος τίθεται σήμερα το μέλλον της Τερέζα Μέι στην Ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και στην Πρωθυπουργία της Βρετανίας, καθώς το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής σε βάρος της.

Ήπια ανάκαμψη σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο. Η ανάγνωση ήταν 0,2% υψηλότερη σε μηνιαία βάση, μετά την υποχώρηση κατά 0,6% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη Eurostat. Ήταν σε συμφωνία με τις προσδοκίες δημοσκόπησης του Reuters.

"Οι Ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εκδώσουν επίσημη δήλωση αναφορικά με το 'Brexit' αργά αύριο Πέμπτη", σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Τουσκ ανέφερε επίσης πως "οι Ηγέτες θα συζητήσουν τις προετοιμασίες τους για το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας στη Βρετανία, μετά την πρόταση μομφής σε βάρος της Μέι και της αποτυχίας εξασφάλισης έγκρισης από τη Βουλή για το πακέτο του 'Brexit', στο οποίο συμφώνησε τον περασμένο μήνα με την ΕΕ".

Τα Ιταλικά Κρατικά ομόλογα και οι μετοχές πραγματοποιούν ράλι, μετά από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ιταλία ετοιμάζεται να προτείνει στην Κομισιόν δημοσιονομικό έλλειμμα 2% για το 2019, αρκετά κάτω από τον προηγούμενο στόχο του 2,4%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, "ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε, ετοιμάζεται να προτείνει τον νέο στόχο για το έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είχε απορρίψει το προηγούμενο σχέδιο".

Επιστροφή στο ΧΑ

Στα 2,7 δισ. ευρώ μειώθηκε η χρηματοδότηση των Ελληνικών Τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) στα τέλη Νοεμβρίου, από 3,58 δισ. ευρώ στα τέλη Οκτωβρίου.

Το ποσό των 813 εκατ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 12μηνης διάρκειας. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,09%, όσο και στην προηγούμενη δημοπρασία.

Το 2019 θα είναι εκλογικό έτος και η Citigroup το παρουσιάζει σαν μια ευκαιρία για την Ελληνική Οικονομία, αφού το χαρακτηρίζει ως θετικό. “Οι Εθνικές εκλογές αναμένονται το αργότερο στις 19 Σεπτεμβρίου, αλλά υπάρχουν εικασίες ότι η Κυβέρνηση μπορεί να τις επισπεύσει την Άνοιξη”, σημειώνει.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 634,24 (-0,25%) και 648,26 μονάδων (+1,95%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 647,31 (+1,80%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 646,16 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,62%.

Ο τζίρος στα 35,5 εκατ., από τα οποία τα 2,7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΤΕΝΕΡΓ, ΓΡΙΒ), ενώ ΟΤΕ, ΜΟΗ και ΕΤΕ απέσπασαν το 31% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές τη υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΟΠΑΠ, ΣΑΡ και ΤΙΤΚ και με το "πράσινο" η ΤΕΝΕΡΓ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η Πειραιώς και στο υψηλό ημέρας οι ΑΔΜΗΕ, Αεροπορία Αιγαίου, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 67 ανοδικές μετοχές, έναντι 29 πτωτικών, ενώ 10 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 4%.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση ανοδικής αντίδρασης και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ ξεκίνησαν οι πρώτες μετακυλίσεις θέσεων, με αποτέλεσμα την αισθητή αύξηση των συναλλαγών τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (55.858 συμβόλαια).

Στα 5.221 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 4.077 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.070, 2.752 για τον Δεκέμβριο και 318 για τον Ιανουάριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.700) κινήθηκε μεταξύ 1.663 και 1.702,5 μονάδων και γύρισε σε premium 0,2%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (5.933), Alpha Bank (2.193), Πειραιώς (1.714), ΔΕΗ (1.685), Εθνική (38.943), Μυτιληναίο (572), ΟΤΕ (129), Ελλάκτωρα (476), ΟΠΑΠ (136), MIG (649), ΑΔΜΗΕ (154), Τέρνα Ενεργειακή (270), Cenergy (2.274), Intralot (183), ΓΕΚ (118).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 49.075, Eurobank 56.761, Alpha Bank 22.387, Εθνική 192.088, Πειραιώς 20.361.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

          Position Holder                              Name of Issuer                     NSP              Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,74%

2018-10-26

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,33%

2018-10-26

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,51%

 

2018-10-12

 

Marshall Wace LLP

PIRAEUS BANK S.A.

0,64%

2018-11-30

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

0,51%

2018-10-05

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 29.575.500 τεμ., (από 29.575.500 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 22.540.337 τεμ. (22.318.491), ΔΕΗ 6.482.323 τεμ. (6.482.323), Eurobank 31.139.187 τεμ. (34.139.187), Εθνική 7.726.578 τεμ. (7.726.578), ΟΠΑΠ 1.107.199 τεμ. (1.007.199), Folli Follie Group 1.363.949 τεμ. (1.363.949).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v