Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σταθεροποίηση στις 655 μονάδες

Ηπιες μεταβολές καταγράφει το Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Στο -6% η μετοχή της Intralot. Aπώλειες για Eurobank, Alpha, OTE, Coca Cola. Kέρδη σημειώνουν Πειραιώς, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ.

ΧΑ: Σταθεροποίηση στις 655 μονάδες

Οι ελπίδες για τις συνομιλίες ΗΠΑ- Κίνας ενισχύουν τις ευρωαγορές. Στις 11.175 συνεχίζει ο DAX, στις 7.162 ο FTSE100, την ώρα που στη Wall Street τα futures του S&P 500 «δείχνουν» άνοιγμα από 0,24% υψηλότερα και τις 2.752 μονάδες.

Στα... ρηχά το ΧΑ, με τους traders επιφυλακτικούς και σε αναμονή των εξελίξεων (κυρίως) από το τραπεζικό μέτωπο. Υποτονικό το ενδιαφέρον για blue chips και μετοχές-σηματωρούς του δείκτη, με το σχεδόν ήμισυ της αξίας συναλλαγών να επικεντρώνεται στον πολύπαθο κλάδο.

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση (κυρίως) οι βραχυπρόθεσμοι παραμένουν εστιασμένοι στον κλάδο πρώτης γραμμής, όπου οι εξελίξεις και η έκβασή τους θα καθορίσουν όχι μόνο την κατάσταση/επόμενη ημέρα κάθε ομίλου ξεχωριστά αλλά το τι μέλλει γενέσθαι στο επιχειρείν, στην πραγματική οικονομία, συνακόλουθα στην κοινωνία. Δυσανάλογη της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας η σπουδαιότητα των όσων διαδραματίζονται στον κλάδο, σημειώνοντας ότι η αποτίμηση δεν ξεπερνά το όριο των 4 δισ., δηλαδή χαμηλότερα και του ποσοστού 10% της κεφαλαιοποίησης του συνόλου των εισηγμένων.

Σταθερά σε θετικό έδαφος στη διάρκεια της πρώτης ώρας, με τον ΔΤΡ στο εύρος των 419,27-422,20 μονάδων, με απώλειες όμως ο FTSE25, που «γυρνά» σε αρνητικό έδαφος μετά τις 11:10.

ΟΤΕ και Coca Cola... υπαίτιοι της διολίσθησης των δεικτών έως 0,25% χαμηλότερα, ενώ οι πωλητές υπερισχύουν ελαφρώς στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη. Προφανώς και οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες δύσκολα θα αναλάβουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες (ικανές να οδηγήσουν την αγορά πειστικά πάνω από τις 660 μονάδες), προτού έχουν ενδείξεις πως προχωρά στην επόμενη φάση η διαδικασία για τα «κόκκινα» δάνεια. Ορίζοντας το τέλος Φεβρουαρίου, διάστημα στο οποίο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος και να έχει η ελληνική πλευρά ενδείξεις από Φρανκφούρτη-Βρυξέλλες. Συνεπώς χρόνος... ταλαιπωρίας στο εύρος των 640-660 φαίνεται να υπάρχει, κάτι που υποδηλώνεται από τον μέτριο τζίρο των τελευταίων ημερών.

Στα υπόψη πως από τον τραπεζικό κλάδο, μόνη μετοχή με θετικό πρόσημο αυτή της Πειραιώς, δίνοντας συνέχεια στη χθεσινή υπεραντίδραση (έναντι του κλάδου και της αγοράς).

Από τα 10,52 έως τα 10,40 η μετοχή του ΟΤΕ, με ζητούμενη για την επαναφορά της long τάσης την υπέρβαση (σε κλείσιμο) των 10,50 ευρώ. Στα 29,74-29,71 η μετοχή της Coca Cola, σε τιμή χαμηλότερη της αντίστοιχης στο Λονδίνο.

Από τις 21 μη τραπεζικές με θετικό πρόσημο, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίος, Sarantis, Τέρνα Ενεργειακή, TITAN.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, σημαντική πίεση (στο -6%) δέχεται η μετοχή της Intralot, μετά τα δημιεύματα του ξένου Τύπου πως μειοδότης για το Τουρκικό Στοίχημα αναδείχθηκε η Demiroren-Scientific Games.

Στις 31/38 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μεγαλύτερη θετική απόδοση για Αttica Bank, ΕΛΤΕΧ-Ανεμος, Σελόντα, Ικτίνος. 

Στα 5,7 εκατ. ευρώ ο τζίρος στις 11:40, με τον ρυθμό συναλλαγών να επιταχύνεται, από την πλευρά των πωλητών, σταδιακά μετά τις 11:30.

To μεγαλύτερο μέρος αφορά στον τραπεζικό κλάδο, που «γυρίζει» σε αρνητικό έδαφος, παρασύροντας έως 0,38% χαμηλότερα, στις 652 μονάδες, για τον ΓΔ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v