Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τα blue chips συντηρούν το θετικό κλίμα

Στη ζώνη των 710-715 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με την τάση στις τράπεζες να αναστρέφεται μετά την πρωινή αδυναμία. Στήριξη στους δείκτες από ΟΤΕ, Coca Cola, ΔΕΗ. Στο «κόκκινο» παραμένει η Alpha Bank.

ΧΑ: Τα blue chips συντηρούν το θετικό κλίμα

Ανοδικά έχουν γυρίσει τα ξένα χρηματιστήρια, με τη Wall Street να δίνει τo σήμα για την αλλαγή τάσης.

Κατά 0,51% υψηλότερα ο S&P στις 2.822 μονάδες, με τον DΑΧ στη Φρανκφούρτη και τον FTSE 100 στο Λονδίνο να έχουν προηγηθεί.

Στο ΧΑ, η εικόνα της αγοράς άλλαξε σταδιακά μετά τις 12:00 και αφού προηγουμένως είχαν επιβεβαιωθεί οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις.

Συν τω χρόνω, πληροφορίες που έκαναν τοn γύρο της αγοράς αναφορικά με το ζήτημα της πρώτης κατοικίας οδηγούσαν στην αναστροφή της τάσης για τις τράπεζες. Η αλλαγή τάσης για τον τραπεζικό κλάδο συνέβαλε στο να βελτιωθεί ευρύτερα η εικόνα στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Έτσι, η αντίδραση του ΔΤΡ από τις 518 προς τις 546 μονάδες είχε ως αποτέλεσμα την κίνηση του ΓΔ από τις 706 προς τις 717 και του FTSE 25 από τις 1.845 ως και 30 μονάδες υψηλότερα. Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, όπου μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί το 30% της αξίας συναλλαγών, δηλαδή περίπου 12 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ουσιαστική ήταν και σήμερα η στήριξη των blue chips και δη του ΟΤΕ και δευτερευόντως της Coca Cola. Έως τα 11,69 ευρώ νωρίτερα η μετοχή του ΟTE, έως τα 30,8 ευρώ της Coca Cola.

Στις 59/48 η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v