Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Υπέρβαση των 760 μονάδων για τον ΓΔ

Ανοδος για τον Γενικό Δείκτη, με πρωταγωνιστή τη μετοχή της ΔΕΗ που καταγράφει κέρδη 5%. Συνεχίζουν προς υψηλότερα επίπεδα οι τράπεζες, υπεραποδίδει η Πειραιώς. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν από τα mid caps. Ράλι στα ομόλογα.

ΧΑ: Υπέρβαση των 760 μονάδων για τον ΓΔ

Μικρές απώλειες στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε αναμονή της ανακοίνωσης των πρώτων αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου η Wall Street.

Με προσεκτικές κινήσεις από την πλευρά των αγοραστών το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο ΧΑ, με τους traders να εστιάζουν σε μετοχές εισηγμένων που έχουν ειδήσεις/εξελίξεις, αλλά και με τον ρυθμό να επιταχύνει στη συνέχεια οδηγώντας τον ΓΔ πάνω από τις 760 μονάδες.

Σε μέτριο ρυθμό οι εντολές πώλησης-αγοράς, με τη μερίδα του λέοντος στον τραπεζικό κλάδο και σε συγκεκριμένες/επιλεγμένες μετοχές, στη λογική του stock picking.

Στην περιοχή των 640 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, πέριξ των 1.940 ο FTSE25, με το 60% της αξίας συναλλαγών να πραγματοποιείται στις τραπεζικές. Σε Εθνική και Πειραιώς η μεγαλύτερη, στη μεν πρώτη για την αναμενόμενη προσπάθεια «γυρίσματός» της, στη δε δεύτερη στο πλαίσιο της συνέχισης της κίνησης προς το 1,85 ευρώ. Ακολουθούν Eurobank στο 0,702 και Alpha Bank στο 1,47 ευρώ. Με θετικό πρόσημο και οι 4 συστημικές τραπεζικές, συνεχίζοντας την ανοδική διόρθωση που έχει ξεκινήσει από τις 31 Ιανουαρίου-1 Φεβρουαρίου (380-385 μον.).

Με πολύ μέτριες συναλλαγές η διόρθωση για τον τίτλο του ΟΤΕ, προς τα 12,18 ευρώ, με μόλις 36 μετοχές η υποχώρηση της Coca Cola στα 29,79 ευρώ. Για την τελευταία να συνεκτιμηθεί το γεγονός της υποβάθμισης της σύστασης για τη μετοχή από τη Standard & Poor's. Λογικά μετά τη χθεσινή αντίδραση των δύο βαρύτερων μετοχών του χρηματιστηρίου θα πρέπει να αναμένεται υποχώρησή τους και ανάδυση άλλων τίτλων αυξημένου βάρους.

Εκ προοιμίου γνωστό πως τα νεότερα από το μέτωπο της ΔΕΗ θα ενίσχυαν τους long. Πράγματι, με αφορμή τα νεότερα για πρόθεση της διοίκησης να τιτλοποιήσει χρέη με στόχο έσοδα έως 300 εκατ. (εκτενές ρεπορτάζ από νωρίς του Χρήστου Κολώνα), οι traders ωθούν τη μετοχή έως το 1,779 ευρώ. Στα 411,8 εκατ. η τρέχουσα αποτίμηση της Επιχείρησης.

Με αυξημένες συναλλαγές και ανάλογο τζίρο η νέα άνοδος, με τη μετοχή να μετρά 9,81% σε εβδομαδιαίο, 15,67% σε μηνιαίο και 36,79% από την αρχή του έτους.

Με αγοραστές σε ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Lamda Development, Sarantis, ΤΙΤΑΝ.

Από τη μεσαία κατηγορία ξεχωρίζουν η προσπάθεια να «γυρίσουν»οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη μ-ετά το πιεστικό διήμερο-, η ελεγχόμενη προσφορά που βγαίνει στην ΑΒΑΞ έως το 0,4325 ευρώ, η κινητικότητα σε MIG, Attica Bank. Μεγαλύτερη άνοδος για Δρομέα, Λεβεντέρη, ΚΕΚΡΟΨ, ΕΚΤΕΡ, Ιντρακόμ, MIG, Profile, Cenergy, Ιλυδα κ.ά.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v