Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Βραχεία κεφαλή για τους αγοραστές

Κίνηση προς τις 760 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές στη θέση του οδηγού. Ξεχωρίζει η Τράπεζα Πειραιώς, με κέρδη άνω του 5%. Η άνοδος για Coca Cola εξισορροπεί τη διόρθωση στον ΟΤΕ.

Χρηματιστήριο: Βραχεία κεφαλή για τους αγοραστές

Μικτές τάσεις διαμορφώνονται στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο ΧΑ υπερισχύουν ελαφρώς οι αγοραστές, οι οποίοι επικεντρώνονται, για ακόμα μια συνεδρίαση, στις τράπεζες.

Όσο συντηρείται το ανοδικό momentum στον κλάδο-κλειδί, τόσο οι long έχουν πλεονέκτημα σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση. Προφανώς ενδιάμεσες διορθώσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα και για όσο συμβάλλουν στην επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων, λειτουργούν ως αφορμή για νέες κινήσεις από την πλευρά των αγοραστών.

Σε μέτρια επίπεδα οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, περίπου στα χθεσινά επίπεδα, με το μεγαλύτερο μέρος να πραγματοποιείται στις τράπεζες.

Κατά 0,94% ενισχύεται ο ΔΤΡ στις 627 μονάδες, με την Πειραιώς να καταγράφει με 5,6% στο 1,79 ευρώ τη μεγαλύτερη άνοδο. Στις 1.933 μονάδες ο FTSE 25, με βοήθειες από συγκεκριμένα blue chips.

Με μικρή άνοδο Coca Cola και Μυτιληναίος, με μικρές απώλειες ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Motor Oil.

Οι ανωτέρω μετοχές λειτουργούν… αντίρροπα, με την Coca Cola να επιβεβαιώνεται τεχνικά και να βγάζει αντίδραση ακριβώς όπως εκτιμούσαμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας. Με την Coca Cola εξισορροπείται η φυσιολογική διόρθωση του ΟΤΕ.

Συνεπώς, στα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης έχουμε μια εξισορροπητική εικόνα σε τράπεζες, μετοχές του Δείκτη, με τους traders να συνεχίζουν σε επιλεκτικές κινήσεις, συντηρώντας την τάση που παραμένει θετική σε εβδομάδα και μήνα.

Στις 11:15 π.μ. η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών ήταν στις 35/19 ενώ η αξία των συναλλαγών είχε φθάσει τα 9,646 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v