Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κλειδώνουν κέρδη οι βραχυπρόθεσμοι

Μικρή υποχώρηση για τον Γενικό Δείκτη, μετά την ανοδική αντίδραση των τελευταίων συνεδριάσεων. Βαρίδι οι απώλειες στις μετοχές των ΟΤΕ, Coca Cola. Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες, επιμένει υψηλότερα η Τράπεζα Πειραιώς.

ΧΑ: Κλειδώνουν κέρδη οι βραχυπρόθεσμοι

Χαμηλότερα έχει «γυρίσει» εδώ και ώρα το ΧΑ, καθώς συνεχίζεται η κατοχύρωση μέρους θέσεων από την πλευρά των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Εδώ και μιάμιση ώρα έχουν ενεργοποιηθεί περισσότερες πωλήσεις σε συγκεκριμένα blue chips, με συνέπεια την υποχώρησή τους, συνακόλουθα της κίνησης του FTSE 25 προς τις 1.932 μονάδες. Πρόκειται για μια καθαρά τεχνικής μορφής και απόλυτα φυσιολογικού χαρακτήρα μικροδιόρθωση της αγοράς, μετά την τελευταία φάση της ανοδικής αντίδρασης που την έφερε στην ευρύτερη περιοχή των 750 μονάδων.

Περιοχή όπου εκ προοιμίου ήταν γνωστό ότι θα έβγαιναν πωλήσεις επικεντρωμένες κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Αλλωστε στον συγκεκριμένο κλάδο πραγματοποιείται εδώ και καιρό, έτσι και σήμερα, η μερίδα του λέοντος σε συναλλαγές, σε τζίρο.

Ελλείψει ουσιαστικών εξελίξεων, άμεσα, το… φρένο στις τράπεζες ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο, με τον κλαδικό δείκτη να κυμαίνεται μεταξύ 620-630 μονάδων. Μεγαλύτερη απόδοση σημειώνεται για τη μετοχή της Πειραιώς στο 1,741 ευρώ, που ανεβάζει την αποτίμησή της σε περισσότερα από 760 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως, εδώ και ώρα στη μετοχή της Εθνικής υπερισχύουν οι πωλητές, με συνέπεια την υποχώρησή της στο 1,849 ευρώ.

Στα blue chips επικρατούν μεικτές τάσεις, με ενδεικτική την πτώση της Coca Cola στα 29,46 ευρώ, την άνοδο του ΟΠΑΠ στα 9,4 ευρώ και της Motor Oil στα 21,26 ευρώ.

Με πωλητές ο ΟΤΕ υποχωρεί στα 12,09 ευρώ, η ΔΕΗ στο 1,7 ευρώ και ο Μυτιληναίος στα 9,475 ευρώ.

Η αναλογία ανοδικών/πτωτικών διαμορφώνεται σε 39/51, η δε αξία των συναλλαγών στις 14:40 διαμορφωνόταν στα 44 εκατ. ευρώ, μεγαλύτερη απ’ ό,τι στη χθεσινή συνεδρίαση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v