Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει θετικά το ΧΑ

Σε θετικό έδαφος παραμένει ο Γενικός Δείκτης, με σχεδόν το ένα τρίτο του τζίρου να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο. Ισχυρότερη η τάση για τον τίτλο της Πειραιώς, τίτλοι τέλους σήμερα για το ΣΜΕ της Grivalia.

Επιμένει θετικά το ΧΑ

Σε θετικό έδαφος το ΧΑ μετά τις 12:30, με ΟΤΕ και Coca Cola κινήθηκε έτσι ώστε να διευκολυνθούν όσοι, λίγο αργότερα, θα έκλειναν θέσεις στα ΣΜΕ του FTSE25, στα Παράγωγα.

Διακύμανση για τον ΓΔ μεταξύ 768,89-777,23 και πριν λίγο στις 773 μονάδες, με τους traders να συνεχίζουν να κλείνουν μικρό μέρος των θέσεών τους σε τραπεζικές και δευτερευόντως σε blue chips, διασφαλίζοντας ωστόσο την τάση, που παραμένει ανοδική.

Φυσιολογικές οι κινήσεις των βραχυπρόθεσμων παικτών, καθώς εκτός από την αυριανή αργία ακολουθεί και αυτή της Δευτέρας (κλειστά τα ευρωπαϊκά, ανοιχτή όμως η Wall Street) ενώ την ημέρα της βαθμολόγησης του ελληνικού outlook από τον οίκο Standard & Poor's είναι η αργία της Μεγ. Παρασκευής (για να ακολουθήσουν οι αργίες της Δευτέρας του Πάσχα και δύο μέρες αργότερα της 1ης Μαΐου). Συνεπώς για το επόμενο διάστημα το πιθανότερο είναι πως οι τζίροι θα είναι χαμηλότεροι του σημερινού (*), κάτι που θα δίνει περισσότερες πιθανότητες στο σενάριο της συσσώρευσης της αγοράς μεταξύ 767 (ανεβαίνει το stop σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) και 782 μονάδων.

Το 34% της αξίας συναλλαγών πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, με τη Eurobank πρώτη να «γυρίζει» από νωρίτερα σε θετικό έδαφος και να ακολουθούν Εθνική, Πειραιώς και AlphaBank. Ισχυρότερη η τάση για τον τίτλο της Πειραιώς, που αποτιμάται στις 760 χιλ. ευρώ, η μόνη που παραμένει χαμηλότερα του ορίου του 1 εκατ. ευρώ.

Τίτλοι τέλους σήμερα για το ΣΜΕ της Grivalia, με την τιμή στα 11,60 ευρώ και με προοπτική... εξόδου και της μετοχής από την υποκείμενη αγορά, μέχρι τα μέσα Μαΐου. Προσώρας, με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία του χρηματιστηρίου, πρώτη επιλαχούσα μετοχή είναι μεν η Cenergy, αλλά μέχρι τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποια έκπληξη. Επίσης, προοπτικά, στις 13 Μαΐου είναι η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI (θα ισχύσουν από την πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου) και στα χρηματιστηριακά γραφεία ήδη παίζονται διάφορα... στοιχήματα.

Όσον αφορά στη λήξη της σειράς Απριλίου στα Παράγωγα, με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας ενεργοποιήθηκαν ορισμένοι πωλητές, με συνέπεια να διολισθήσει λίγο η αγορά αλλά πέριξ των 770 συντηρούνται σταθερά αγοραστές. Σε επίπεδο δείκτη βοηθούν ΟΤΕ (από τη στιγμή που ξαναγύρισε λίγο χαμηλότερα η Coca Cola), Motor Oil, Grivalia, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΔΜΗΕ, Lamda Development.
Στις 40/59 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με μεγαλύτερη απόδοση για: Audiovisual, ΜΕΡΚΟ, Τεχν. Ολυμπιακή, Lavipharm, FoodLink κ.α.
(*) στις 15:00 διαμορφωνόταν στα επίπεδα των 32,345 εκατ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v