Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με απώλειες 11% στην εβδομάδα οι τράπεζες

Με τον τζίρο να καθηλώνεται μόλις στα 35,5 εκατ. ευρώ (ο χαμηλότερος 72 συνεδριάσεων) η εγχώρια αγορά οπισθοχώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα. Πιέσεις σήμερα και στα ελληνικά ομόλογα. Ποια είναι τα τεχνικά δεδομένα.

ΧΑ: Με απώλειες 11% στην εβδομάδα οι τράπεζες

Οι διαφαινόμενες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, με αυξημένες τις πιθανότητες νέας εκλογικής αναμέτρησης, επανέφεραν τις ανησυχίες στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και κατ΄ επέκταση και στο Ελληνικό, ενώ επιστροφή των πωλητών σημειώνεται και στην Αγορά ομολόγων και κυρίως στα Ιταλικά και Ελληνικά ομόλογα.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η απόδοση του Ιταλικού 10ετους τίτλου αυξάνεται κατά 24 μονάδες βάσης, ενώ η απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου έχει “ανηφορίσει” στο 2,149%.

Πιο συγκεκριμένα, το Κόμμα της Λέγκας, που μετέχει στον Συνασπισμό που κυβερνά την Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει στη Γερουσία πρόταση μομφής, για να ρίξει την Κυβέρνηση και ότι ελπίζει πως η Χώρα θα πάει γρήγορα σε πρόωρες εκλογές.

Το Ιταλικό Κοινοβούλιο έχει κλείσει για το Καλοκαίρι και εναπόκειται στον Πρόεδρο της Γερουσίας να αποφασίσει πότε θα το ανακαλέσει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα, είναι η μόνη Αρχή που μπορεί να διαλύσει το Κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές.

Οι Επικεφαλής των Πολιτικών Ομάδων στην Ιταλική Γερουσία θα συναντηθούν τη Δευτέρα, προκειμένου να ορίσουν μια ημερομηνία για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της Κυβέρνησης”, ανέφερε σήμερα το γραφείο Τύπου της Άνω Βουλής του Ιταλικού Κοινοβουλίου.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης ο απογοητευτικός τζίρος (ο χαμηλότερος των τελευταίων 72 συνεδριάσεων, με τον αμέσως χαμηλότερο να έχει σημειωθεί στις 25/4), αλλά και η, τουλάχιστον αξιοσημείωτη, απόσυρση του ενδιαφέροντος για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, με αποτέλεσμα, ενδοσυνεδριακά, οι πτωτικές μετοχές να είναι υπερτριπλάσιες των ανοδικών, εικόνα που ελάχιστα βελτιώθηκε προς το τέλος.

Από εκεί και πέρα, η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία της χρηματιστηριακής εβδομάδας, η οποία διέκοψε το ανοδικό σερί των προηγούμενων τριών εβδομάδων, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει εβδομαδιαίες απώλειες 5,07% και τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών, στο ίδιο διάστημα, απώλειες 10,99%.

Από την αρχή του χρόνου, τα κέρδη του Γενικού Δείκτη περιορίστηκαν στο 37% και αυτά του Τραπεζικού δείκτη στο 59,47%.

Πως κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές

Ξεκινώντας και τη σημερινή αναφορά από το ταμπλώ των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών, μπορεί η εν λόγω τίτλοι να “είδαν” και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, όμως η “κόπωση” ήταν περισσότερο από ευδιάκριτη, ενώ η τελική εικόνα δίνει σαφές πλεονέκτημα στους πωλητές, έστω και αν αποφεύχθηκαν τα κλεισίματα στα χαμηλά ημέρας.

Η ίδια εικόνα και από τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών, που κινήθηκε μεταξύ 718,58 (+1,02%) και 695,55 μονάδων (-2,22%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 702,53 (-1,24%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 701,08 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,44%.

Αν για τον ΔΤΡ χαθούν οι 680 μονάδες, η πτωτική τάση θα επιταχυνθεί και δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τις 610 μονάδες. Χρειάζονται επιβεβαιωμένα κλεισίματα υψηλότερα των 710 μονάδων, προκειμένου ο εν λόγω δείκτης να ελπίζει σε αντίδραση προς τις 770 μονάδες. Το ημερήσιο “stop short” στις 831 μονάδες.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, όπου η τελική εικόνα δεν είναι εντυπωσιακά καλύτερη, αξίζει να σημειωθεί ότι με θετικό πρόσημο διασώθηκαν μόνο οι TITC (+0,62%), Lamda Development (+1,25%), ΟΠΑΠ (+1,24%), ΑΔΜΗΕ (+0,50%), Ελλάκτωρ (+0,47%) και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Cenergy, Motor Oil.

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την TITC (+0,62%), σε κίνηση που προσπαθεί να κλείσει την “ψαλίδα” με την ΤΙΤΚ. Στα 20,00 η πρώτη σημαντική αντίσταση.

Μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, σήμερα ο τίτλος του ΟΠΑΠ (+1,24%), ήταν ο μοναδικός από τις μετοχές που απαρτίζουν τον FTSE25, που δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο. Στα 9,46 ευρώ το ημερήσιο “stop long”, στα 10,32 ευρώ η πρώτη σημαντική αντίσταση.

Με πλαγιοκαθοδικές διαθέσεις, αλλά πετυχαίνει να διατηρηθεί ψηλότερα από την σημαντική στήριξη των 10,00 – 9,84 ευρώ, η μετοχή της Μυτιληναίος (-2,12%). Στα 10,56 ευρώ κατέβηκε το ημερήσιο “stop short”.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, με “ανοιχτές” εντολές αγορών η συνεχιζόμενη αναρρίχηση για την Ακρίτας (+7,76%), οι τελευταίες θλιβερές εξελίξεις επανέφεραν τα, σχετικά, πρόσφατα σενάρια στην Βιοτέρ (+11,76% και δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση), επτά οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για Αλουμύλ (-13,67%) και Άβακα (-2,50%), αλλά και για την Ιντερτέκ (-2,08%, με ευδιάκριτη την παρουσία πωλητή), ενώ επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσαν οι Παπουτσάνης (-0,63%) και Έλτον (-0,28%).

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, οι Αναλυτές θα ήθελαν εβδομαδιαίο κλείσιμο υψηλότερα των 860 μονάδων, ενώ η εικόνα θα χειροτερέψει σημαντικά, αν ο Δείκτης δώσει κλεισίματα χαμηλότερα των 838 μονάδων, βάζοντας σαν επόμενο στόχο τις 806 μονάδες.

Σύμφωνα με τα 60λεπτα γραφήματα, το “stop short” έχει κατέβει στις 852 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και στις 2096 μονάδες, για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Λόγω της έλλειψης εγχώριας ειδησεογραφίας, η τάση στις Διεθνείς Αγορές συνεχίζει να δίνει κατεύθυνση και στο Χ.Α. Η Αγορά προσπάθησε να αποτυπώσει τα αποτελέσματα που δημοσίευσαν οι εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης ΟΤΕ και Coca Cola και ενημέρωσαν τους Αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης”, επισημαίνει η Beta Sec.

“H καταγραφή μιας 2ης συνεχόμενης ανοδικής συνεδρίασης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, ήταν αναγκαία σε σχέση με την προσπάθεια επανόδου θετικής ψυχολογίας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Η χθεσινή ανάκαμψη της Wall Street, δεν συνέβαλε σε αυτό, ενώ δεν σημειώθηκε και η απαιτούμενη συναλλακτική αναβάθμιση”, αναφέρει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ

“Ο ΓΔ, αφού δοκίμασε χθες την στήριξή στις 838 μονάδες και με τους ταλαντωτές σε υπερπουλημένη ζώνη, κατάφερε να κλείσει θετικά, έπειτα από πέντε συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις. Οι ταλαντωτές έχουν δώσει σήμα βραχυπρόθεσμης ανάκαμψης, με την πρώτη κιόλας αντίσταση, στις 866 μονάδες. Επιβεβαίωση και συνέχεια ανόδου προς στις 890 μονάδες, η στήριξη στην ζώνη 824 - 807. Σε αυτά τα επίπεδα η τάση είναι μάλλον ουδέτερη και αναμένουμε την διάσπαση των παραπάνω ορίων για περισσότερα συμπεράσματα. Η εξάρτησή μας από τις Ξένες Αγορές, είναι μάλλον μικρή, αφού το Χ.Α. δεν τις ακολούθησε στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά μόνο ως αφορμή για υποχώρηση μετά την αδυναμία να φτάσει σε νέα υψηλά. Εξάλλου οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, χωρίς να είναι ανεξάρτητες, διαφέρουν από αυτές των Διεθνών Αγορών”, σημειώνει η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

“Την περασμένη βδομάδα τα Ανεπτυγμένα Χρηματιστήρια έπεσαν και ακολούθως έδωσαν ανοδική αντίδραση, με νέα πτώση στο τέλος της βδομάδας. Σε κάθε περίπτωση όμως έδειξαν ότι υπάρχουν οι απαραίτητες αντίρροπες δυνάμεις, που κάνουν την ενασχόληση με το Χρηματιστήριο ενδιαφέρουσα”, υπενθυμίζει ο Κώστας Φέγγος.

Στην Ελλάδα απλώς πέφταμε με μικρές κυρίως ενδοσυνεδριακές εξαιρέσεις.

Τεχνικά διασπάσαμε χωρίς ανάσα δύο διαδοχικές στηρίξεις στις 865 και στις 850 μονάδες και φτάσαμε στις 835 περίπου μονάδες. Αυτό κάνει ορατές τις στηρίξεις στις 835, στις 812 και μετά στις 780 μονάδες. Ανοδικά έχουμε αντιστάσεις στις 850, 865 και 880 μονάδες, ενώ απομακρύνεται ο στόχος για πάνω από 900 μονάδες μέσα στο Καλοκαίρι.

Μέχρι στιγμής η ταχύτητα που δείχνει η νέα Κυβέρνηση στο να περάσει φιλοαναπτυξιακούς Νόμους, δεν έχει αποτυπωθεί χρηματιστηριακά για πολλούς λόγους.

Η εκλογή της νέας Κυβέρνησης συνέπεσε με την αναστολή διαπραγμάτευσης του ΟΠΑΠ και χάλασε το κλίμα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών φαίνεται να είχε προεξοφληθεί χρηματιστηριακά, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πωλητές.

Το κλίμα στα Ξένα Χρηματιστήρια έχει επιδεινωθεί τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, λόγω του εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ με την Κίνα, αλλά και του γεγονότος ότι τα Διεθνή Χρηματιστήρια έχουν δώσει μεγάλα κέρδη τα τελευταία χρόνια.

Ο βασικός όμως λόγος είναι ότι το Ελληνικό χρηματιστήριο δεν έχει συνδεθεί στο μυαλό των Ελλήνων σαν ένας Τόπος επενδύσεων, αλλά σαν ένας Τόπος τζόγου. Όταν λοιπόν το χρήμα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά, όλοι προτιμούν φθηνότερους Τόπους τζόγου.

Όταν η Εσωτερική Αγορά έχει εξαϋλωθεί, οι Ξένοι που δραστηριοποιούνται, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για βραχυχρόνιες κινήσεις.

Η νέα Κυβέρνηση, μεταξύ των δεκάδων άλλων προτεραιοτήτων, θα πρέπει να περιλάβει και τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους Έλληνες Επενδυτές, που θα τους επιτρέψει να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους και να τα επενδύσουν στον Τόπο τους.

Ίσως αυτό να γίνει στα πλαίσια του αναπτυξιακού Νόμου, ή του Νόμου για τη χρυσή visa.

“Προσωρινά, κυρίως, εξαρτώμεθα από την πορεία των Διεθνών Αγορών”, σημειώνει ο πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού. Οι Αγορές σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη παρέμειναν κλειστές λόγω τοπικών αργιών.

Αρνητικές οι διαθέσεις στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Μικρά κέρδη για Ευρώ και Χρυσό, σημαντικότερα για το Πετρέλαιο.

“Οι αυξανόμενες ενδείξεις για οικονομική επιβράδυνση και η κλιμάκωση του Σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου, έχουν οδηγήσει σε επιβράδυνση της Παγκόσμιας ζήτησης για Πετρέλαιο”, σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Κατά την ΙΕΑ, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, η ζήτηση Πετρελαίου αυξήθηκε κατά 520.000 βαρέλια ημερησίως, με τον χαμηλότερο ρυθμό για την συγκεκριμένη περίοδο από το 2008.

Η ΙΕΑ προχώρησε σε μείωση της πρόβλεψής της για τη ζήτηση Πετρελαίου του 2019, κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως, στα 1,1 εκατ. βαρέλια και για το 2020 κατά 50.000 βαρέλια ημερησίως στα 1,3 εκατ. βαρέλια.

Με ρυθμό ταχύτερο του αναμενόμενου αναπτύχθηκε η Ιαπωνική Οικονομία το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Οικονομία της Ιαπωνίας εμφάνισε ετησιοποιημένο ρυθμό ανάπτυξης 1,8%, μετά από ανάπτυξη 2,8% το προηγούμενο τρίμηνο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της “Quick” ανέμεναν ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,4%. Η ιδιωτική κατανάλωση, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 60% του ΑΕΠ, αυξήθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση.

Αύξηση κατέγραψαν οι Γερμανικές εισαγωγές τον Ιούνιο, ενώ οι εξαγωγές κινήθηκαν λίγο χαμηλότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακής Στατιστική Υπηρεσία. Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,5%. Το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 18,1 δισ. ευρώ, όσο και το πτωτικά αναθεωρημένο ποσό του προηγούμενου μήνα.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν μείωση των εξαγωγών κατά 0,1% και αύξηση των εισαγωγών κατά 0,3% τον Ιούνιο, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα αναμένονταν να διαμορφωθεί στα 18,6 δισ. ευρώ.

Οι φόβοι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να οδεύει στην πρώτη του ύφεση τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουν αυξηθεί μετά τα στοιχεία που έδειξαν πως η Βρετανική Οικονομία συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Πιο συγκεκριμένα η αβεβαιότητα γύρω από το “Brexit”, οδήγησε το ΑΕΠ 0,2% χαμηλότερα το δεύτερο τρίμηνο, που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, ενισχύθηκε 0,2% τον περασμένο μήνα σε μηνιαία βάση, μέτρηση που ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των Αναλυτών. Σε σχέση με τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους, ο δείκτης κινήθηκε 1,7% υψηλότερα, όσο είχε ενισχυθεί και τον προηγούμενο μήνα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τη Fed να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, λέγοντας ότι “η Οικονομία της Χώρας είναι ‘δεμένη με χειροπέδες΄, από τη νομισματική πολιτική της Fed”.

Σε δηλώσεις που έκανε σε Δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο κ. Τραμπ τόνισε πως το ισχυρό Δολάριο πλήττει την Αμερικανική Μεταποίηση.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα πως οι ΗΠΑ δεν έχουν διακόψει τις συνομιλίες με την Κίνα για το Εμπόριο, αλλά τόνισε πως “δεν είναι έτοιμος να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο”.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 852,21 (+0,64%) και 836,93 μονάδων (-1,17%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 839,47 (-0,87%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 840,27 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,77%.

Ο τζίρος στα 35 εκατ., από τα οποία τα 3,7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ), ενώ ΟΤΕ, ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ απασχόλησαν το 40% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθε ε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο ο ΟΠΑΠ και με το θετικό ο ΟΛΠ. Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Lamda Development και στο χαμηλό οι ΟΤΕ και Fourlis.

Καλύτερη της ενδοσυνεδριακής, αλλά κακή η τελική εικόνα με 39 ανοδικές μετοχές, έναντι 70 πτωτικών, ενώ 13 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 3%.

---ΧΠΑ

Επιστροφή των πωλητών, κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και στην Αγορά Παραγώγων, με τον όγκο συναλλαγών να παρουσιάζει αισθητή μείωση τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (17.860 συμβόλαια).

Στα 13.799 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 14.169 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Αύγουστος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2.208, 1.494 για τον Αύγουστο και 714 για τον Σεπτέμβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.067,5) κινήθηκε μεταξύ 2.061,25 και 2.102,5 μονάδων.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (2.008), Alpha Bank (4.449), Πειραιώς (1.523), ΔΕΗ (1.161), Εθνική (3.535), MIG (2.687), ΑΔΜΗΕ (275), Lamda Development (106), Cenergy (163), Μυτιληναίο (400), Ελλάκτωρα (820).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 45.700, Alpha Bank 58.775, Εθνική 54.484, MIG 87.082, Πειραιώς 22.216, ΔΕΗ 15.129, Μυτιληναίο 10.442, Cenergy 10.333, Ελλάκτωρα 10.549.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

    Position Holder                                 Name of Issuer                       NSP        Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,02%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,61%

 

2019-08-05

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1,01%

2019-08-07

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,99%

2019-07-09

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

2,00%

2019-06-21

Marshall Wace LLP

NATIONAL BANK OF GREECE SA

0,55%

2019-07-12

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

0,90%

2019-07-24

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 46.963.403 τεμ., (από 46.719.142 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 23.560.131 τεμ. (23.560.131), ΔΕΗ 6.792.206 τεμ. (6.792.206), Eurobank 70.976.985 τεμ. (70.517.879), Εθνική 28.632.332 τεμ. (28.826.319), ΟΠΑΠ 1.280.257 τεμ. (1.280.257), Folli Follie Group 1.314.253 τεμ. (1.331.265).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v