Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Νέο προβάδισμα για τους πωλητές

Η εγχώρια αγορά προσπάθησε να κινηθεί υψηλότερα, κόντρα στα αρνητικά πρόσημα που επικρατούν σήμερα στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, αλλά οι πωλητές πήραν το πλεονέκτημα. Στη ζώνη των 840 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

ΧΑ: Νέο προβάδισμα για τους πωλητές

Θεαματική αντίδραση χθες βράδυ στην Wall Street, πυκνά σύννεφα στην Ευρώπη μετά την απόφαση Σαλβίνι να σπρώξει τη χώρα σε εκλογές. Εξέλιξη που επιδρά αρνητικά στα ευρω-χρηματιστήρια ξεκινώντας από το Μιλάνο και επηρεάζοντας Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Μαδρίτη, Λισσαβώνα.

Σε αυτό το περιβάλλον, στο ΧΑ επιχείρησε, για ακόμη μία φορά, διαφοροποίηση σε σχέση με τα ευρώ-χρηματιστήρια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσα η προσπάθεια των long να δοκιμάσουν υψηλότερα ακολουθώντας εντελώς αντίθετο δρόμο από αυτόν των ευρωπαϊων ομολόγων τους. 

Με μικρό ανοδικό χάσμα, από τις 848,13 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με προσπάθεια αντίδρασης προς τις 852,21 μονάδες επίπεδο, όπου ενεργοποιήθηκαν περιορισμένης έκτασης πωλήσεις με συνέπεια να διολισθήσει χαμηλότερα στις 840 μονάδες. Με ικανοποιητικές, για την εποχή συναλλαγές, η προσπάθεια των long συμπεριλαμβάνει τράπεζες και blue chips σε ένα ξεκίνημα με πιο ισομερή καταμερισμό συναλλαγών και τζίρου. Ενδεικτικό το ότι ο Δείκτης Τραπεζών ξεκίνησε από τις 710,52 κινήθηκε έως 8 μονάδες υψηλότερα για να διολισθήσει στη συνέχεια. 

Νωρίτερα ο Γιώργος Α. Σαββάκης επιχείρησε να προσεγγίσει τον...πτωτικό αιφνιδιασμό σε έναν κρίσιμο, για τη συνέχεια, Αύγουστο οπότε έχουμε τεχνικά σημεία, που θα πρέπει να προσέξουμε σήμερα, βραχυπρόθεσμα την προσεχή εβδομάδα συνεκτιμώντας την αργία της Πέμπτης.

Αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ΟΤΕ και Coca Cola, που ανακοινώθηκαν χθες, πριν την συνεδρίαση, θέμα συζήτησης σε χρηματιστηριακά γραφεία αλλά και το γεγονός πως η Μυτιληναίος "σπάει" την πρωτοκαθεδρία της ΔΕΠΑ στις εισαγωγές LNG, όπως και οι κινήσεις της Praxia Bank.

Στη μετοχή του ΟΤΕ υπερισχύουν οι πωλητές, στα 12,27 ευρώ, με την αγορά να κάνει μία πρώτη θετική αποτίμηση εχθές, σε αντίθεση με την αρνητική που επιφύλαξε για την Coca Cola. Ωστόσο στη μετοχή, έχουν ενεργοποιηθεί εντολές αγοράς που επαναφέρουν την τιμή πάνω από τα 30 ευρώ, έως τα 30,44 με χρηματιστηριακούς αναλυτές να εκτιμούν πως βάση και σημείο αναφοράς είναι η περιοχή των 30 ευρώ και σε διορθώσεις χαμηλότερα τους ενδείκνυται για αγορές. Στα υπόψη, πως η αποτίμηση της Coca Cola είναι στα 11,34 δισ. και του ΟΤΕ στα 5,95 δισ.

Μεικτές τάσεις στα blue chips, με τον Μυτιληναίο στα 10,43 ευρώ, στα 19,58 η μετοχή της TITC με τα χρονικά περιθώρια για την διάθεση των "παλιών" μετοχών της ΤΙΤΑΝ να περιορίζονται μέχρι και την προσεχή Παρασκευή, οπότε και η καταληκτική ημερομηνία για την δυνατότητα διάθεσης μέσω του χρηματιστηρίου.

Στις 40/36 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με μεγαλύτερη άνοδο για: ΕΛΓΕΚΑ, Κτήμα Λαζαρίδη, Παπουτσάνη, ΜΕΡΚΟ, Quest, ΕΛΤΟΝ, Πλαίσιο, ΟΛΘ κ.ά.

Στα 6,1 εκατ. ο τζίρος με την συμπλήρωση μίας ώρας συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v