ΧΑ: Συνεχίζει ανοδικά ο ΓΔ

Με επιταχυνόμενο ρυθμό συνεχίζεται η αντίδραση στην εγχώρια αγορά, με όπλο το πράσινο φως για τον Ηρακλή και την εικόνα στα μεγάλα χρηματιστήρια. Ελαφρώς καλύτερη η εικόνα σήμερα σε ό,τι αφορά τον όγκο συναλλαγών.

ΧΑ: Συνεχίζει ανοδικά ο ΓΔ

Ανοδικά κινούνται τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στα futures της Wall Street. Υψηλότερα χρηματιστηριακοί δείκτες και μετοχές σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο, με την Αθήνα να ακολουθεί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Από την αρχή της συνεδρίασης οι αγοραστές έχουν αναλάβει τον έλεγχο της αγοράς και με προσεκτικές, μεθοδικές κινήσεις οδηγούν το ΧΑ προς τις 850 μονάδες. Κλάδος-κλειδί παραμένει ο τραπεζικός, ολοκληρώνοντας σήμερα έναν ανοδικό εβδομαδιαίο κύκλο, με σημείο αναφοράς και την εισροή κεφαλαίων στο ελληνικό… καλάθι του GREK/ETF, όπου αποτυπώνεται, εν μέρει, η στάση κυρίως των αμερικανικών κεφαλαίων.

Στις 805 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης, ξεπερνώντας μια σημαντική αντίσταση, αυτή των 800 μονάδων, και επιβεβαιώνοντας πλήρως την αρχική εκτίμησή μας για κίνηση πάνω από τις 780 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες αποδίδουν την ανοδική κίνηση του τραπεζικού κλάδου στις τελευταίες εξελίξεις που τον επηρεάζουν, ευνοούν άμεσα. Κατά 2,8% ο ΔΤΡ, με την Εθνική στα 2,637, την Alpha Bank στο 1,681 ευρώ, την Πειραιώς στα 2,88 ευρώ και τη Eurobank στο 0,8805 ευρώ.

Η εικόνα στα blue chips είναι μεν θετική, πλην όμως το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού εξελίσσεται στις τράπεζες.  Στα 13,01 ευρώ ο ΟΤΕ και στα 28,42 ευρώ η Coca Cola, ενώ στην τριάδα των βαριών χαρτιών, Μυτιληναίος, Motor Oil, Jumbo, οι αγοραστές έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Στα 9,535 ευρώ η μετοχή της Μυτιληναίος, στα 20,98 της Motor Oil και στα 16,90 της Jumbo.

Στις 11:55 η αξία των συναλλαγών ήταν 19,2 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v