Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλού κόστους αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Στην σκιά της πρώτης έκδοσης εντόκου με αρνητικό επιτόκιο ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε κέρδη 1,5%. Ανοδος για Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΛΠ και Jumbo. Παραμένει το πρόβλημα της χαμηλής αξίας συναλλαγών. Η τεχνική εικόνα της αγοράς.

Χαμηλού κόστους αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Παρά το ήπια αρνητικό ξεκίνημα, πολύ γρήγορα οι λίγοι αγοραστές ανέλαβαν περισσότερες πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. να γυρίσουν σε θετικά πρόσημα και να τα διατηρήσουν μέχρι τέλους.

Μάλιστα ο θετικός βηματισμός επιταχύνθηκε μετά τα μηνύματα από την σημερινή δημοπρασία των εντόκων γραμματίων, όπου για πρώτη φορά η Ελλάδα δανείστηκε με αρνητικά επιτόκια.

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας, το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 488 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο στο -0,02%, από 0,095% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θετικό κλίμα ευνοήθηκε και από τα θετικά πρόσημα των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, ενώ χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις ήταν η εικόνα από την Αγορά ομολόγων, όπου η απόδοση του Ελληνικού 10ετους, διαμορφώνεται στο 1,449%.

Ασφαλώς και υπάρχει και η πιο επιφυλακτική σχολή σκέψης, που σπεύδει να επισημάνει ότι “μπορεί να επέστρεψαν τα θετικά πρόσημα στο Χ.Α., αλλά δεν επέστρεψαν και οι Επενδυτές και αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνεται από τον χαμηλό τζίρο. Σύμφωνα με τους ίδιους και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις, οι ανοδικές έχουν σαφώς χαμηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα, από τις συνεδριάσεις με αρνητικό, τελικό, πρόσημο και αυτό μπορεί κάτι να λέει, ενώ θεωρούν τη σημερινή ανοδική κίνηση, περισσότερο σαν αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα και λιγότερο επιστροφή των αγοραστών και κυρίως χαρτοφυλακίων που κινούνται με μεσοπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.

Από την άλλη, δεν μπορεί να μην αναφερθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση αιφνιδίασε τους περισσότερους από τους Εγχώριους Αναλυτές, που περίμεναν διατήρηση της μεταβλητότητας, με το ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στις Αγορές του εξωτερικού, αλλά και στο Λουξεμβούργο (ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναχώρησε σήμερα για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, σήμερα 9 και αύριο 10 Οκτωβρίου, αντίστοιχα).

Ξεκινώντας και τη σημερινή αναφορά από το Τραπεζικό ταμπλώ και τις Δεικτοβαρείς μετοχές, που έδειξαν και τα πιο γρήγορα “αντανακλαστικά” στην είδηση για τα σημερινά αρνητικά επιτόκια, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε η μετοχή της Εθνικής, δεν ήλθε σε επαφή με το “κόκκινο” ο τίτλος της Πειραιώς, ενώ και τα δύο πρόσημα άλλαξαν Alpha Bank και Eurobank, όμως όλοι ανεξαιρέτως οι παραπάνω τίτλοι, υποχώρησαν αισθητά από τα υψηλά ημέρας.

Η Alpha Bank (+1,51%) σημείωσε ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 1,584 ευρώ (+4,28%), η Εθνική (+2,08%) στα 2,50 ευρώ (+4,17%), η Eurobank (+1,14%) στα 0,853 ευρώ (+2,77%) και η Πειραιώς (+3,04%) στα 2,768 ευρώ (+5,33%).

Υπενθυμίζεται ότι και οι τέσσερις τίτλοι παραμένουν σε ημερήσιο “short” με “stop” τα 1,736 ευρώ για την Alpha Bank, τα 2,80 ευρώ για την Εθνική, τα 0,893 ευρώ για την Eurobank και τα 3,084 ευρώ για την Πειραιώς.

Και τα δύο πρόσημα άλλαξε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, κινούμενος μεταξύ 738,48 (-0,23%) και 768,32 μονάδων (+3,80%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 751,07 (+1,47%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 752,91 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,72%.

Αν οι αγοραστές συνεχίσουν να επιδεικνύουν αυξημένη κινητικότητα, οι επόμενες αντιστάσεις στις 768, 808, 816 και 831 μονάδες (ημερήσιο “stop short”).

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, “βελτιωμένη προσφορά στη Eurobank, για την αγορά του 80% της FPS και του 20% των ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης της τιτλοποίησης ‘Cairo’ αναμένεται, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, να καταθέσει η Pimco”.

Να αυξήσει την ταχύτητα αντιμετώπισης του προβλήματος των ‘κόκκινων’ δανείων επιδιώκει η Εθνική Τράπεζα, μέσω δύο πρωτοβουλιών: μια πιθανή κίνηση να φέρει πιο μπροστά την τιτλοποίηση ‘κόκκινων’ δανείων που σήμερα έχει προγραμματιστεί για το 2021 και να πουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική ακόμα και φέτος”. Τα παραπάνω δήλωσε στο Bloomberg, ο CEO της Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς.

Αρνητικά ρεκόρ στα “κόκκινα” δάνεια και στη ρευστότητα διαπιστώνει η ΕΚΤ για τις Ελληνικές Τράπεζες. Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της ΕΚΤ, οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες κατέχουν σε ολόκληρη την Ευρωζώνη το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων, διαθέτοντας ταυτοχρόνως την χαμηλότερη ρευστότητα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΚΤ το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει υποχωρήσει στην Ευρωζώνη στο 3,56% το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ενώ στην Ελλάδα αγγίζει το 40% (39,2%), το οποίο είναι και το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωζώνη.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, που σήμερα παρουσίασε σαφώς καλύτερη εικόνα, με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι ΕΕΕ (-0,24%), Lamda Development (-0,54%), Motor Oil (-1,41%), TITC (-0,11%), ΟΠΑΠ (-0,64%) και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Cenergy και Fourli.

Αντίδραση στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 24,15 ευρώ (κλείσιμο 26/9) για τον ΟΛΠ (+4,04% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας), που περιμένει την έγκριση του master plan. Να σημειωθεί ότι στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης, η μετοχή βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 21,90 ευρώ (-1,79%). Οι επόμενες στηρίξεις στα 21,53 – 21,20 και 20,80 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών). Οι αντιστάσεις στα 24,20 και 24,90 ευρώ.

Σήμερα κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο η μετοχή της Viohalco (+4,39%). Αν συνεχίσουν έτσι οι αγοραστές, οι επόμενες αντιστάσεις στα 3,78, 3,94, 4,08 και 4,26 ευρώ (ημερήσιο “stop short”). Οι στηρίξεις στα 3,34 – 3,30 και 3,15 ευρώ.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, από σήμερα και σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 854/08.10.2019 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι μετοχές της Εταιρείας Κανάκης αφαιρέθηκαν από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης, αύριο και σύμφωνα με την αριθ. 165/12.09.2019 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 375.000 (ΚΟ) μετοχές, της Εταιρείας Q&R. Ως τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών, ορίζεται η τιμή της αμέσως προηγούμενης τιμή κλεισίματος των μετοχών, σε απόκλιση κατά ποσοστό -10%.

Από εκεί και πέρα, στα 4,84 ευρώ άλλαξαν χέρια 10000 τεμ. στην Space (+3,21%), παρά τις ανακοινώσεις συνεχίζει να έχει πωλητή η MLS (-4,26%), πωλητής και στην Q&R (-1%), ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσε την συνεδρίαση η Epsilon Net (+0,92%).

Επιστροφή αγοραστών σε Τρ. Αττικής (+5,26%), Λύκο (+4,73%), Αλουμύλ (+6,67%), Σπύρου (+9,91%), Intralot (+1,94%) και Moda Bagno (+6,69%), ενώ οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις καλούνται να δείξουν αν ο χθεσινός “ενθουσιασμός” των αγοραστών, είχε διάρκεια μόλις μία μέρα στην Medicon (-4,76%).

Τρεις ανοδικές και μία αμετάβλητη, στις τελευταίες τέσσερις για Frigoglass (+5%) και Δρομέα (+10,78%), ενώ η Τεχνική Ολυμπιακή (+2,71%) αθροίζει τέσσερις ανοδικές και μία διορθωτική συνεδρίαση, στις τελευταίες πέντε.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Με πτώση έκλεισε χθες ο ΓΔ, που έδειξε άλλη μια μέρα αδυναμίας, επηρεασμένος μεν από τις πτωτικές Διεθνείς Αγορές, αλλά και αγνοώντας και όλες τις θετικές εγχώριες ειδήσεις, καθώς και την επιτυχημένη έκδοση του 10ετους ομολόγου. Με πίεση σε όλο το ταμπλώ, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και ελαφρύ μάζεμα προς το τέλος. Ο ΓΔ διέσπασε πτωτικά την γνωστή περιοχή συσσώρευσης 880 - 845 μονάδων, διάρκειας 5 εβδομάδων. Βραχυπρόθεσμη στήριξη οι 815 και ισχυρή αντίσταση οι 880 μονάδες”, σημειώνει η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

“Υπερίσχυσαν και χθες οι πωλητές στο Χ.Α., ακολουθώντας την πορεία των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων. Η ορμή της μεσοπρόθεσμης ανόδου έχει μειωθεί αισθητά, αλλά προς το παρόν δεν έχει αλλοιώσει την συνολική εικόνα της Αγοράς. Μετά και την επιτυχή έκδοση της Χώρας, στο ζύγι θα μπουν οι εξελίξεις γύρω από το APS του Τραπεζικού κλάδου, ο οποίος, με εξαίρεση την ΑΛΦΑ, έχει υποαποδώσει του ΓΔ τον τελευταίο μήνα”, εκτιμά η Leon Depolas Sec.

Παρά την κατάθεση των προσφορών για το Καζίνο στο Ελληνικό και την επανέκδοση του 10ετους ομολόγου, με το ιστορικό χαμηλό επιτόκιο του 1,5%, η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά παρουσιάζει εμφανή σημάδια αδυναμίας, στις τελευταίες συνεδριάσεις”, επισημαίνει ο Νικόλας Πετράκης.

Η τάση της Αγοράς, συνεχίζει να τροφοδοτείται από τη διεθνή συγκυρία, με τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Αμερικής και Κίνας να επανέρχεται για πολλοστή φορά στην επικαιρότητα. Η σημερινή είδηση του Bloomberg για μια επικείμενη προσωρινή τμηματική συμφωνία μεταξύ των δύο Υπερδυνάμεων, ωθεί τις Αγορές σε ψηλότερα επίπεδα, όμως πρακτικά αποτελεί “ξαναζεσταμένο φαγητό” ρητορικής αποκλιμάκωσης των τελευταίων εβδομάδων.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης έχει απωλέσει την πλαγιοανοδική γραμμή τάσης που εκτείνεται από τις 600 μονάδες, η οποία ήταν ο οδηγός της φετινής ανόδου, δίνοντας παράλληλα μεσοπρόθεσμο σήμα πώλησης και στα ημερήσια γραφήματα. Συμπληρωματικά, η παραμονή χαμηλότερα των 850 μονάδων ενισχύει το πτωτικό σενάριο, ενώ ενδεχόμενη κίνηση κάτω από την βραχυπρόθεσμη βάση των 820 μονάδων επιδεινώνει περαιτέρω την διαγραμματική εικόνα της Αγοράς.

Για την όποια αλλαγή κατεύθυνσης, θα χρειαστεί κατοχύρωση των 850 μονάδων, ενώ η διατήρηση του αρνητικού κλίματος στις Διεθνείς Αγορές, θα οδηγήσει, σε πρώτη φάση, την Ελληνική Αγορά στις στηρίξεις των 805 και 780 μονάδων.

Αντίστοιχη εικόνα και στον δείκτη Τραπεζών, ο οποίος ζητά την υπέρβαση των 765 μονάδων για να βρεθεί σε ουδέτερες ζώνες τιμών, ενώ μόνο με την υπέρβαση των 800 θα επανέλθει σε ανοδική τροχιά. Ως βασικό σενάριο και εδώ, θα βλέπαμε συνέχιση της πτώσης, με τις κοντινότερες στηρίξεις να εντοπίζονται στις 730, 695 και 657 μονάδες. Στους επιμέρους Τραπεζικούς τίτλους, οι ισχυρότερες στηρίξεις βρίσκονται στα 2,19 ευρώ για την ΕΤΕ, 1,39 για την ΑΛΦΑ, 0,78 για την ΕΥΡΩΒ και τέλος 2,58 για την ΠΕΙΡ.

Η μεταβλητότητα αναμένεται να είναι έντονη και την ερχόμενη εβδομάδα, με τις Διεθνείς Αγορές να προσπαθήσουν να αποτιμήσουν τίς όποιες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αμερικής και Κίνας και κατά πόσο είναι εφικτή μια τμηματική συμφωνία μεταξύ των δύο Χωρών.

“Παράλληλα, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τα μακροοικονομικά στοιχεία από Ευρώπη και Αμερική, καθώς είναι εμφανής η υπερευαισθησία των Αγορών σε αυτά, υπό τους φόβους μιας ενδεχόμενης Παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης”, τονίζει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Επικράτηση των πωλητών, δείχνει η τελική εικόνα για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Μικρά κέρδη για Πετρέλαιο και Ευρώ, όπως για τον Χρυσό και το Ασήμι, επιστρέφει πάνω από τα $8400 το Bitcoin.

Να αυξήσουν τις αγορές Αμερικανικών Αγροτικών Προϊόντων κατά $10 δισ. τον χρόνο προτείνουν Κινέζοι Αξιωματούχοι, σε μία προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων, που ξεκινάει την Πέμπτη.

Από την άλλη, “οι Κρατικές Γερμανικές Τράπεζες ‘Helaba’ και ‘Deka’, με έδρα τη Φρανκφούρτη, θα εξετάσουν τη δυνατότητα συγχώνευσης”, δήλωσε η Εκπρόσωπος της Ένωσης Αποταμιευτικών Τραπεζών της Γερμανίας. Αν τα σχέδια προχωρήσουν, θα οδηγήσουν στη μεγαλύτερη Κρατική Τράπεζα της Γερμανίας, με ενεργητικό 260 δισ. ευρώ και 11.000 Προσωπικό.

“Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη συμφωνίας, για την εγκαθίδρυση ενός προϋπολογισμού για την Ευρωζώνη”, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

“H Fed θα αρχίσει και πάλι να διογκώνει τον ισολογισμό της, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις πιέσεις στην Αγορά repos”, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, διευκρινίζοντας πως “το νέο πρόγραμμα δεν πρέπει να συγχέεται με τους τρεις γύρους ποσοτικής χαλάρωσης (QE)”.

“Ποσό ίσο με ολόκληρη την Οικονομία της Ελβετίας, ή περίπου $700 δισ.: αυτό θα στοιχίσει ο εμπορικός πόλεμος που εξαπέλυσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη”, προειδοποίησε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, νέα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τονίζοντας πως “καταγράφεται συγχρονισμένη επιβράδυνσή της”.

Το ΔΝΤ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις νεότερες προβλέψεις του για την Παγκόσμια ανάπτυξη τη 15η Οκτωβρίου. Θα είναι αναθεωρημένες επί τα χείρω για φέτος και το 2020.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας “εντός των τειχών” αύριο (10/10) θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Συνέδριο Εταιρειών της μικρής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α., σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι Συμμετέχουσες Εισηγμένες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με Χρηματιστηριακούς Αναλυτές και Θεσμικούς Επενδυτές.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Trastor, Revoil, Profile, Πετρόπουλος, Παπουτσάνης, MLS, Μύλοι Λούλη, Intercontinental International, Foodlink, Epsilon Net, Entersoft, Δρομέας, CNL Capital και Alpha Trust.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 823,71 (-0,04%) και 836,22 μονάδων (+1,48%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 831,39 (+0,89%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 831,72 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,93%.

Ο τζίρος στα 41,7 εκατ., από τα οποία τα 0,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ), ενώ ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ και ΑΛΦΑ απασχόλησαν το 49% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθε σε επαφή με το θετικό πρόσημο η ΜΟΗ και με το αρνητικό οι ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΒΙΟ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΜΠΕΛΑ, ΣΑΡ και ΦΡΛΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Αεροπορία Αιγαίου, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΟΤΕ και στο χαμηλό οι Motor Oil, TITC, Fourlis και ΟΠΑΠ.

Καλύτερες από τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις η τελική εικόνα με 78 ανοδικές μετοχές, έναντι 36 πτωτικών, ενώ 18 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 4%.

----ΧΠΑ

Και νέα αλλαγή σκηνικού, με τους αγοραστές να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες και στην Αγορά Παραγώγων, όμως οι συναλλαγές υποχώρησαν σε χαμηλότερα επίπεδα τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (20.481 συμβόλαια).

Στα 14.882 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 15.284 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Οκτώβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.003, 790 για τον Οκτώβριο, 213 για τον Νοέμβριο και 0 για τον Δεκέμβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.071,5) κινήθηκε μεταξύ 2.045 και 2.081 μονάδων.

Αυξήθηκε ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (200.000 MIG, 5.500 ΟΤΕ, 17.345 Εθνική, 63.000 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (4.363), Alpha Bank (3.835), Πειραιώς (1.661), ΔΕΗ (547), Εθνική (4.984), MIG (3.476), Μυτιληναίο (130), Ελλάκτωρα (442), Lamda Development (351), ΟΤΕ (103).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 30.804, Alpha Bank 50.845, Εθνική 39.160, MIG 62.063, ΔΕΗ 13.996, Ελλάκτωρα 11.018, Πειραιώς 21.929, Μυτιληναίο 11.710, ΓΕΚ 10.018.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

 Position Holder                          Name of Issuer                        NSP           Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,02%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,61%

 

2019-08-05

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1,01%

2019-08-07

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,75%

2019-09-24

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

1,57%

2019-09-24

Marshall Wace LLP

NATIONAL BANK OF GREECE SA

0,59%

2019-09-13

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

1,01%

2019-08-29

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 55.003.007 τεμ., (από 56.183.830 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 25.623.096 τεμ. (25.612.365), ΔΕΗ 6.798.724 τεμ. (6.809.124), Eurobank 60.207.628 τεμ. (60.107.628), Εθνική 20.328.459 τεμ. (20.297.517), ΟΠΑΠ 1.279.607 τεμ. (1.279.607), Folli Follie Group 1.311.403 τεμ. (1.311.403).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v