Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπία δυνάμεων στο Χρηματιστήριο

Συνεχίζεται το stok picking στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται στη ζώνη των 920 μονάδων. Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες, ξεχωρίζει η Εθνική. Ανοδος για Coca Cola, Μυτιληναίο, ΓΕΚ Τέρνα. Περιορισμένος ο τζίρος.

Ισορροπία δυνάμεων στο Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με traders και επενδυτές σε αναμονή και της αποσαφήνισης της εικόνας στη Wall Street.

Ελαφρώς ανοδικά το ΧΑ, με την όποια αρχική προσφορά των πωλητών να απορροφάται σε τιμές υψηλότερα των 914 μονάδων.

Στα εκτός, ο DAX διορθώνει στις 13.418 μονάδες, τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε «άνοιγμα» της συνεδρίασης από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών, τις 3.282 μονάδες.

Στα εντός, προσεκτικές οι κινήσεις βραχυπρόθεσμων και μη επενδυτών, χωρίς να διαφαίνεται αποσαφήνιση της τάσης προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Ναι μεν οι αγοραστές δεν δείχνουν διατεθειμένοι για να κινηθούν, άμεσα, προς τις 939, ωστόσο ούτε οι πωλητές φάνηκαν ιδιαίτερα πιεστικοί για να διορθώσει ο ΓΔ χαμηλότερα των 914 μονάδων.

Ισορροπία δυνάμεων, συντήρηση θέσεων και αναπόφευκτες οι επιλεκτικού χαρακτήρα συναλλαγές. Stock picking, λοιπόν, με την προσοχή να εστιάζεται σε συγκεκριμένες μετοχές-σηματωρούς, ενώ
συντηρείται η μόχλευση σε ένα μέρος της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας.

Με συναλλαγές αξίας 6,9 εκατ. ευρώ, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης, δηλαδή σε επίπεδα χαμηλότερα από τον μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην περιοχή των 920 μονάδων, στις 850 ο ΔΤΡ και στις 2.293 ο FTSE25, με τον τραπεζικό ακριβώς στα όρια των σημαντικών 850 μονάδων.

Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου, 28%, πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο αλλά συγκριτικά ικανοποιητικός καταγράφεται για μετοχές των Mytilineos, OTE, ΟΠΑΠ, Lamda Develοpment κ.α.

Από τον τραπεζικό κλάδο, μεγαλύτερος τζίρος γίνεται στη μετοχή της Eurobank, με θετικό πρόσημο οι τίτλοι των Εθνικής και Alpha Bank. Μερική κατοχύρωση (κυρίως) βραχυπρόθεσμων θέσεων στην Πειραιώς, της μετοχής του κλάδου με την υψηλότερη απόδοση από την αρχή του έτους.

Μεικτές τάσεις για ΟΤΕ, Coca Cola, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, με μετοχές-σηματωρούς του δείκτη να αντιδρούν ανοδικά.

Με αγοραστές στην Coca Cola, που βγάζει την αντίδραση που αναφερόταν στο προσυνεδριακό σχόλιο. Στα 31,20 ευρώ με 1,15% η «βαριά» μετοχή, την ώρα που σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ υπερισχύουν οι πωλητές. Στα 13,80 και 12,10 ευρώ αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη άνοδος για Mytilineos, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Τέρνα Ενεργειακή.

Συντηρείται, όπως αναμενόταν, η μόχλευση σε μετοχές της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας, με 41 ανοδικές έναντι 36, ενώ μεγαλύτερο ποσοστό θετικής μεταβολής σημειώνεται για Fieratex, Centric, Παπουτσάνης, AVAX, Cenergy, Attica Συμμετοχών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v