Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πρώτος στόχος οι 939 μονάδες

Προέχει η διασφάλιση των στηρίξεων, με το διεθνές κλίμα να διευκολύνει τους επενδυτές για κάτι καλύτερο. Οι τραπεζικές μετοχές και η επιθετικότερη κίνηση της Πειραιώς. Αλλαγή τάσης σε long για τον FT Mid Cap, μετά από «ταλαιπωρία» μηνών.

Χρηματιστήριο: Πρώτος στόχος οι 939 μονάδες

Εβδομάδα Παραγώγων αυτή, στη λήξη της, η πρώτη για το 2ο2ο. Παράμετρος που, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ των long. Προς τούτο αναφέρουν ως ενδεικτική την περίπτωση της Πειραιώς, με την επιθετική κίνηση της μετοχής της να αποδίδεται σε εσπευσμένο κλείσιμο short θέσεων από αγγλικό fund. Κάτι που εάν όντως ισχύει, εξηγεί και την ανοδική διαφοροποίησή της έναντι των άλλων τριών τίτλων.

Σχεδόν αμετάβλητος ο ΓΔ, την τελευταία εβδομάδα, όπως και αυτός της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με απώλειες του περίπου 1% ο ΔΤΡ και το διαφοροποιό στοιχείο η αλλαγή τάσης, σε long, για τον FT Mid Cap, μετά από «ταλαιπωρία» μηνών.

Εκτός, το κλίμα βραχυπρόθεσμα διευκολύνει τους traders να επιχειρήσουν να δοκιμάσουν λίγο υψηλότερα, με στόχο τις 939 μονάδες, υπέρβαση των οποίων θα καθιστούσε επιθετικότερη την κίνηση. Σε κάθε περίπτωση, προέχει η διασφάλιση των 914 μονάδων, συντήρηση/επιβεβαίωση των οποίων συντηρεί long την τάση στην αγορά.

Εβδομάδα που όπως σημειώναμε στο σχόλιό μας της Κυριακής, η προσοχή των επενδυτών θα είναι στραμμένη στην ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών τέταρτου τριμήνου, στη Νέα Υόρκη. Κυρίως τα αποτελέσματα θα διαμορφώσουν την τάση στη Wall, συνακόλουθα στις αγορές διεθνώς.

Εντός, πέραν των... μικροπολιτικών, που δεν ενδιαφέρουν και ιδιαίτερα την αγορά, αυτό που χρειάζεται είναι επιχειρηματικές εξελίξεις, ειδήσεις που γι' αυτή την εβδομάδα δεν αναμένεται κάτι το συγκλονιστικό. Συνεπώς, το πιθανότερο είναι να συνεχιστεί το stock picking, με συναλλαγές σε επιμέρους μετοχές εταιρειών.

Για τον κλάδο-κλειδί, αυτό που απαιτείται είναι η λειτουργία του μηχανισμού για τον περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων/ανοιγμάτων, με τον ΔΤΡ, σε υποαπόδοση και short τάση, όσο παραμένει χαμηλότερα των 888/889 μονάδων.

Επιθετικότερη τάση, για την Πειραιώς, θα εξαρτηθεί από το αν θα συνεχιστεί το «κλείσιμο» ανοιχτών θέσεων, με αγορές από την υποκείμενη.

Διαφοροποιήσεις στη μεγάλη κατηγορία, με ισχυρότερο τον ΟΠΑΠ -έναντι του ΟΤΕ-, με την Coca Cola σε διαδικασία επαναφοράς, με επιμέρους όπως η AEGEAN, Viohalco, ΔΕΗ, Motor Oil, Sarantis, Fourlis, EXAE να μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Για τον δείκτη, ενδεχόμενη υπέρβαση της αντίστασης των 2.325 μπορεί να δώσει συνέχιση προς τις 2.355 μονάδες.

Απαιτούμενη, σήμερα-αύριο, η επιβεβαίωση της στήριξης των 2.265 μον.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v