Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτος στόχος η «άμυνα» στο ΧΑ

Σταθεροποιητική η εκκίνηση για τον ΓΔ. Με το βλέμμα στις αγορές αλλά και στις πρώτες στηρίξεις οι κινήσεις των επενδυτών στο ταμπλό. Οι τράπεζες και η «ταλαιπωρία» για δεικτοβαρείς τίτλους. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν από τα mid caps.

Πρώτος στόχος η «άμυνα» στο ΧΑ

Επιστροφή στα ρεκόρ για τη Wall Street, μετά το πτωτικό διάλειμμα της Παρασκευής. Κρίσιμες από σήμερα οι συνεδριάσεις καθώς ανακοινώνονται αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου 2019. Ξεχωρίζουν, σήμερα, JP Morgan, Citi, αύριο BofA, Goldman Sachs, BlackRock, Alcoa κ.α., με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την «αγορά των αγορών».

Προφανώς η εικόνα της Νέας Υόρκης θα διαμορφώσει αυτή των διεθνών αγορών, συνακόλουθα θα επηρεάσει, λιγότερο ή περισσότερο, και το ΧΑ.

Στα καθ' ημάς, ελλείψει ουσιαστικών εξελίξεων σε τράπεζες και επιχειρήσεις, το όποιο ενδιαφέρον περιορίστηκε σε συγκεκριμένες μετοχές-στοιχήματα, κυρίως βραχυπρόθεσμων επενδυτών. Χωρίς ιδιαίτερη θέρμη οι long, με φίνις των short, η συνεδρίαση δεν «έδειξε» κατεύθυνση για την αγορά, με τον ΓΔ χαμηλότερα στις 919,39 μονάδες, τον ΔΤΡ με απώλειες στις 849,90 και στις 2.287,32 ο FTSE25.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, ενδεικτικά του σχετικά αδιάφορου κλίματος που επικράτησε σε μία συνεδρίαση, με το stock picking να έχει την τιμητική του.

Πειραιώς από τις τραπεζικές, ΟΤΕ, Mytilineos από τα blue chips και αρκετές από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία, με τη MIG να ξεχωρίζει και συναλλακτικά.

Χωρίς ουσιαστικές ειδήσεις δύσκολα θα υπάρξει σημαντική διαφοροποίηση σήμερα, με τους πωλητές να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, που πρακτικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε δοκιμασία για τον ΓΔ τις 910 μονάδες.

Το ενδεχόμενο κίνησης προς τις 939 έχει αδυνατίσει εξαιρετικά, μετά και τη χθεσινή εικόνα που παρουσίασαν τράπεζες και μετοχές-σηματωροί όπως λ.χ. Coca Cola, ΟΠΑΠ. Η μεν πρώτη ταλαιπωρήθηκε λόγω Λονδίνου, η δεύτερη και λόγω της επικείμενης, μεθαύριο, αποκοπής του δικαιώματος στο μέρισμα (1 ευρώ/μτχ.). Σε πλαγιοανοδική κίνηση ο ΟΤΕ, μάλλον με συντήρηση δυνάμεων, ενώ θα ήθελα να δω σήμερα κάποια από τις Motor Oil, Viohalco, ΕΛΠΕ, ΓΕΚ σε θετικό πρόσημο.

Για τον 25άρη, στήριξη είναι στις 2.265 μονάδες, ενώ για τον ΔΤΡ δεν θα πρέπει να υποχωρήσει, σε κλείσιμο, χαμηλότερα των 838 μονάδων.

Αναπόφευκτα η προσοχή μας σε μετοχές της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας, θυμίζοντας πως από την Παρασκευή ο Mid Cap έχει «γυρίσει» σε long τάση, μετά από ταλαιπωρία μηνών.

Με τάση MIG, Fieratex, AVAX, EΛΓΕΚΑ, Mevaco κ.α., που θα δούμε στη διάρκεια της συνεδρίασης. Και φυσικά στην Alumil, με τον Χρήστο Κίτσιο από πολύ νωρίς να μας ενημερώνει πως κλείνει η συμφωνία με τις τράπεζες. Η μετοχή έχει «τρέξει» το τελευταίο διάστημα και σήμερα μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι ο κανόνας... αγόραζε στη φήμη.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v