Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το stock picking στο ΧΑ

Στη ζώνη των 920 μονάδων παραμένει ο Γενικός Δείκτης, με κυρίαρχο στοιχείο της συνεδρίασης τη μείωση των συναλλαγών. Υπεραποδίδει ο τίτλος της Coca Cola, πιέσεις για Πειραιώς, αγοραστές στην Εθνική.

Συνεχίζεται το stock picking στο ΧΑ

Οριακές οι διακυμάνσεις για δείκτες, μετοχές και συμβόλαια. Σε αναμονή traders και επενδυτές, από Φρανκφούρτη, Λονδίνο μέχρι Αθήνα.

Στις 13.450 ο DAX, από τις 3.286 τα futures του S&P500, στην περιοχή των 920 μονάδων ο ΓΔ, στο Χρηματιστήριο.

Υποτονικό το κλίμα, με μάλλον χαμηλές συναλλαγές και τζίρο, σε μία συνεδρίαση όπου (κυρίως) οι βραχυπρόθεσμοι περιορίζονται σε επιλεκτικές κινήσεις.

Πολύ χαμηλότερα του μέσου όρου τζίρου της προηγούμενης εβδομάδας (χωρίς να συνυπολογίζονται τα placements σε Εθνική και Eurobank) τα τρέχοντα μεγέθη της χθεσινής και σημερινής συνεδρίασης, ένδειξη της επιφυλακτικής στάσης των ξένων επενδυτών και διαχειριστών funds και δευτερευόντως των εγχώριων παικτών.

Σύμφωνα με την εκτίμηση χρηματιστηριακών στελεχών, μέχρις ότου προκύψουν ουσιαστικές εξελίξεις σε τράπεζες και επιχειρήσεις, δεν θα συντρέχουν λόγοι πειστικής υπέρβασης των 939 αλλά ούτε και πιεστικής διόρθωσης χαμηλότερα των 900 μονάδων. Μέχρι νεωτέρας, λοιπόν, stock picking και βλέπουμε.

Με μικρές απώλειες, στις 848 μονάδες ο ΔΤΡ, σε αρκετή απόσταση από τις σημαντικές 888/889, επίπεδο που θεωρείται σημείο αναφοράς, η δε υπέρβασή του αλλάζει την τάση σε long.

Το 26% της αξίας συναλλαγών αλλάζει χέρια στις τραπεζικές μετοχές, με σημαντικό μερίδιο και σε τίτλους των ΟΠΑΠ, Mytilineos, Lamda Development, Autohellas, ΟΤΕ. Σημαντικές και οι συναλλαγές, που έχουν γίνει με προσυμφωνημένες πράξεις, με πακέτα σε Autohellas, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Eurobank και Lamda Development. Ο αριθμός των πακέτων που γίνονται τις τελευταίες συνεδριάσεις, ξεκινώντας από αυτά σε Εθνική και Eurobank (την Τετάρτη 8/1), παραπέμπουν, σύμφωνα με χρηματιστηριακά στελέχη, σε αναδιάταξη θέσεων ενόψει του επόμενου κύκλου της αγοράς, είτε για πάνω από τις 939 είτε για χαμηλότερα προς την ευρύτερη ζώνη των 900 μονάδων.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η Εθνική με αγοραστές στα 2,859 ευρώ, η Eurobank με πωλητές στο 0,849, η Alpha Bank με τις ισχυρότερες πιέσεις στο 1,822 και η Πειραιώς επίσης με πωλητές στα 3,25 ευρώ.
Στην περιοχή των 2.293 μονάδων ο FTSE25, με μεικτές τάσεις για τις μη τραπεζικές.

Από τα 12,02 στα 12,12 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, «δένοντας» τα 12 ευρώ ως στήριξη. «Μαξιλάρι» και ενόψει της αποκοπής της Πέμπτης. Στα 13,80 σταθεροποιητικά ο ΟΤΕ, με σημαντική αντίδραση, στα 31,58 ευρώ η Coca Cola. Με 2,70% η μετοχή -ευνοείται, σήμερα, από το arbitrage με το Λονδίνο- επηρεάζει την τάση.

Με αγοραστές και σε ΕΥΔΑΠ, Μytilineos, Fourlis, AΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή.

Δεδομένης της εικόνας στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, σε μεσαία και χαμηλότερη συντηρούνται οι συνθήκες μόχλευσης. Στις 48 οι μετοχές με θετικό πρόσημο, στις 53 με αρνητικό.

Για ΒΙΟΤΕΡ, ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, Καραμολέγκο, Μαθιό, Χαϊδεμένο, Fieratex, AVAX, Ιντρακόμ κ.α. η μεγαλύτερη θετική μεταβολή. 

Στα 30,8 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στις 15:00.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v