Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σημάδια... αφύπνισης στις τράπεζες

Απώλειες στο ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη. Ζητούμενο η συνέχεια της αντίδρασης, με τις τραπεζικές μετοχές να μπαίνουν στην εξίσωση. Ποια blue chips δίνουν τώρα σήμα long. Κινητικότητα και πονταρίσματα στα mid caps.

ΧΑ: Σημάδια... αφύπνισης στις τράπεζες

Νέα υψηλά με χαμηλό τζίρο στο ΧΑ. Σε μία, λίγο ως πολύ, αναμενόμενη κίνηση στο χρηματιστήριο, συνεχίστηκε η αντίδραση της Παρασκευής. Στις 940,20 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών στα 49,36 εκατ. ευρώ, αλλά με τον τραπεζικό κλάδο να μας δίνει τις πρώτες ενδείξεις αφύπνισης. Στις 887,97 μονάδες, με 0,95%, ο Δείκτης Τραπεζών ήρθε να «κουμπώσει» με την τιμή των 888 μονάδων. Επίπεδο, για το οποίο είχε... μαλλιάσει η γλώσσα μας, από την Παρασκευή, με αναρτήσεις στον Εκηβόλο και τα χρηματιστηριακά σχόλια μας.

Μας αρκεί το χθεσινό για να προεξφλήσουμε πως η αγορά, δείκτες και μετοχές κινούνται τεχνικά και μεθοδικά; Οχι καθώς για τη χθεσινή συνεδρίαση εξαρχής είχαμε ξεκαθαρίσει πως λόγω της αργίας στη Wall Street, συνακόλουθα των χαμηλών συναλλαγών, δεν θα θεωρούνταν και τόσο ενδεικτική. Χρειαζόμαστε και σήμερα μία συνεδρίαση που στο τέλος της θα δώσει «υψηλές τιμές», με αξία συναλλαγών τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ. Εκ των ων ουκ άνευ ένα «κλείσιμο» του ΔΤΡ υψηλότερα των 889 μονάδων.

Η Εθνική στα 3,026 ευρώ, η Alpha Bank στο 1,87, η Eurobank στο 0,924 και στα 3,288 η Πειραιώς. Με αρνητικό πρόσημο η Αlpha Βank, μεγαλύτερη απόδοση για τη Eurobank (2,67%), επιβεβαιώθηκαν τα 3 ευρώ για την ΕΤΕ και η Πειραιώς δεν λειτούργησε ως σηματωρός, όπως περιμέναμε.

Ωστόσο βγήκε αντίδραση για τη μετοχή της Coca Cola, στα 32,70, με βλέψεις για υπέρβαση των 33 ευρώ, που είναι και ο πρώτος στόχος, κράτησε τα 13,80 ευρώ -περιμένουμε κίνησή του σήμερα αύριο- ενώ ο ΟΠΑΠ στα 11,45 θα χρειαστεί αυτή την εβδομάδα προκειμένου να «χωνευθεί» η διαδικασία διαμόρφωσης μέσης τιμής (για όσους δεν θα λάβουν το μέρισμα αλλά μετοχές).

Επιφύλαξή μας η Νέα Υόρκη, καθώς νωρίτερα οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν (λόγω ανησυχιών για επιδημία...) και τα futures του S&P 500 δεν μας έδιναν ακόμη σαφή εικόνα.

Αρκετές οι βοήθειες για τον δείκτη, από δυνάμεις που είχαν δώσει σήμα long, Mytilineos, Jumbo, EXAE, ΕΛΛΑΚΤΩΡ αναμένουμε να συνδράμουν και άλλες, ενώ μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο θέμα του διαγωνισμού για το καζίνο στο Ελληνικό, περιμένουμε την αντίδραση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Από τη μεσαία κατηγορία, Intralot, Intracom, Intrakat, ΚΕΚΡΟΨ, MIG πιθανότατα θα συνεχίσουν και σήμερα, με μέρος των βραχυπρόθεσμων θέσεων να κατοχυρώνεται υψηλότερα, θα «γυρίσει», μετά το χθεσινό μείον 2,53% ο ΑΒΑΞ, ενώ από τη χαμηλότερη Doppler, Καράτζη, ΕΛΓΕΚΑ, Pasal έχουν «αέρα» για ακόμη μία συνεδρίαση. Και από αύριο βλέπουμε, ανάλογα με την προσφορά στα υψηλότερα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v