Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζει ταχύτητες το Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 930 μονάδες κάνει πράξεις ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να παραπέμπει σε επιλεκτικές κινήσεις των παικτών, δεδομένης και της αργίας σήμερα στη Wall. Σταθεροποιητικά οι τράπεζες, πτώση για ΔΕΗ, ξεχωρίζει ανοδικά η Μυτιληναίος.

Κατεβάζει ταχύτητες το Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα κύρια χρηματιστήρια της Ευρώπης, λίγο χαμηλότερα -κατά 0,11%- στις 13.511 μονάδες ο DAX.

Με προσεκτικές κινήσεις το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο ΧΑ, με λίγες αγορές από την πλευρά των long, κατ' αρχάς σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου και σταδιακά σε συγκεκριμένες μετοχές-σηματωρούς. Περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, εκ προοιμίου γνωστό λ-όγω της σημερινής αργίας στη Νέα Υόρκη-, με τις συναλλαγές να επικεντρώνονται σε τραπεζικά χαρτιά και την πλειονότητα όσων έχουν ήδη διαμορφωμένη ανοδική τάση.

Πέριξ των 935 μονάδων ο ΓΔ, στις 2.337 ο FTSE25, με τον τραπεζικό να διαμορφώνεται λίγο υψηλότερα των 880 μονάδων.

Όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας (σε συνέχεια του χθεσινού), για να γίνει η διαφορά και να υπάρξει υπέρβαση των 940 μονάδων, θα πρέπει να «γυρίσει» φορά ο τραπεζικός κλάδος-κλειδί, να διασπασθεί ανοδικά με αύξηση τζίρου η αντίσταση των 888/889 μονάδων. Έχοντας, ως πρώτο στόχο/δοκιμασία για σήμερα τις 883 μονάδες.

Με λίγες πωλήσεις η μετοχή της Coca Cola, διορθώνει 0,89% στα 32,18 ευρώ, επηρεάζοντας ανάλογα τη διακύμανση των δεικτών. Ειδικότερα αυτού της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, που λίγο πριν τις 10:50 «γύρισε» οριακά σε αρνητικό πρόσημο.

Στα 13,80 σταθερός ο τίτλος του ΟΤΕ, με μικρή άνοδο στα 11,45 η μετοχή του ΟΠΑΠ. Να συνεκτιμηθεί πως σήμερα-Παρασκευή θα διαμορφωθεί η μέση τιμή, βάσει της οποίας θα αποκτήσουν μετοχές όσοι δικαιούχοι δεν κάνουν χρήση του μερίσματος. Το πιθανότερο είναι πως σε αυτό το διάστημα δύσκολα θα έχουμε σαφή τάση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, που μάλλον στη συνέχεια θα επιχειρηθεί να επανέλθει πάνω από τα 12 ευρώ.

Από τον τραπεζικό κλάδο, στα 3,006 η Εθνική, στο 0,9005 η Eurobank, στα 3,282 η Πειραιώς και στο 1,871 ευρώ η Alpha Bank.

Σηματωρός του κλάδου η Πειραιώς, κοντινότερα σε ένα «γύρισμα» η Εθνική.

Δεδομένης της περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, που κατά πιθανότητα θα υπάρξει σήμερα, για την πληρέστερη εικόνα θα χρειαστεί και η αυριανή συνεδρίαση.

Στα 10,24 ευρώ η μετοχή της Mytilineos, επιβεβαιώνει τεχνικά την πρόσφατη ανάρτησή μας στον Εκηβόλο.

Από τις μετοχές-σηματωρούς λειτουργεί υπέρ των long και για άλλες αυτής της κατηγορίας.

Στα 18,70 η Jumbo, συνεκτιμώντας την επικείμενη αποκοπή προ μερίσματος, στο 1,886 η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 4,88 η ΕΧΑΕ.

Στις 34/35 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 114 χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v