Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ρυθμό του stock picking το Χρηματιστήριο

Πέριξ των 935 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, εν μέσω περιορισμένων συναλλαγών, δεδομένης και της αργίας στη Wall. Σταθεροποιητικά οι τράπεζες, ξεχωρίζει ανοδικά η Μυτιληναίος, τζίρος στην Jumbo.

Στον ρυθμό του stock picking το Χρηματιστήριο

Συνεδρίαση ήπιων διακυμάνσεων και περιορισμένης αξίας συναλλαγών η σημερινή, κυρίως λόγω της αργίας στη Wall Street.

Στις 13.543 με μικρή άνοδο ο DAX, με οριακές απώλειες, στις 7.663, ο FTSE100.

Σε αυτό το περιβάλλον, στο ΧΑ, διαμορφώνονται μεικτές τάσεις για βασικούς δείκτες, μετοχές, με τον τραπεζικό κλάδο σε θετικό έδαφος -στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στην περιοχή των 935 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, πέριξ των 882 ο Δείκτης Τραπεζών, στις 2.334 ο FTSE25.

Στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου η κύρια εστίαση των traders, με το 25% της αξίας συναλλαγών να πραγματοποιείται σε τίτλους των Eurobank, Εθνικής, Alpha Bank και Πειραιώς.

Μπορεί το 1/4 του τζίρου να έχει αλλάξει χέρια στον κλάδο-κλειδί, ωστόσο συγκριτικά ικανοποιητικός έχει γίνει στους τίτλους των Jumbo, Mytilineos, ΟΠΑΠ, Autohellas και ΟΤΕ.

Χωρίς ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, σε υποτονικό κλίμα η εξέλιξη της συνεδρίασης, γνωρίζοντας -εκ των προτέρων- πως σήμερα θα παρουσίαζε -λίγο ως πολύ- αυτή την εικόνα. Γι' αυτό σημειώναμε πως θα πρέπει να «μετρήσουμε» την αγορά, σήμερα-αύριο.

Στα 3 ευρώ η μετοχή της ΕΤΕ, στο 0,9065 η Eurobank, στι 1,869 η Αlpha Βank και στα 3,282 ευρώ η Πειραιώς. Με λίγους αγοραστές στη Eurobank, με πωλητές σε Αlpha Βank, Εθνική και Πειραιώς.

Υπερισχύουν οι πωλητές στις μη τραπεζικές, με traders και επενδυτές να κινούνται σε ρυθμό stock picking.

Μεγαλύτερη άνοδος για τη μετοχή της Mytilineos, κατά 2,28% στα 10,33 ευρώ, επιβεβαιώνοντας πλήρως την τεχνική προσέγγιση. Στα 3,8 εκατ. ευρώ, με ισχυρή την παρουσία των αγοραστών.

Αυξημένος τζίρος, με τη συνδρομή αρκετών πακέτων, για την Jumbo. Στα 18,71 ευρώ με προσυμφωνημένες πράξεις στα 18,665-18,70, συνολικής αξίας 4,9 εκατ. ευρώ.

Στα 8,71 ο Sarantis, στα 5,86 ο Fourlis, στα 4,89 η ΕΧΑΕ, στο 1,90 η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 8,48 τα ΕΛΠΕ, όλες με υπερίσχυση των αγοραστών.

Στα 13,78 ο τίτλος του ΟΤΕ, στα 11,43 του ΟΠΑΠ, με οριακά αρνητικό πρόσημο και «βλέψεις» για αναστροφή της τάσης στις αμέσως επόμενες ημέρες. Στα 32,21 ευρώ η Coca Cola, με μερική κατοχύρωση θέσεων, μετά την τελευταία (εβδομαδιαία) ανοδική κίνηση.

Στις 51/48 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 84 χωρίς μεταβολή. Μεγαλύτερο ποσοστό θετικής μεταβολής για Doppler, Intralot, Καράτζη, Trastor, ΕΛΓΕΚΑ, ΓΕΒΚΑ, Intracom, Foodlink, ΚΕΚΡΟΨ κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v