Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζεύει τις πρωινές απώλειες το Χρηματιστήριο

Προς τις 940 μονάδες επανέρχεται ο Γενικός Δείκτης, παραμένοντας ωστόσο σε αρνητικό έδαφος. Περιορίζονται οι απώλειες σε blue chips και τραπεζικές μετοχές, στο «συν» η Εθνική. Κίνηση υψηλότερα, με άνοδο άνω του 3% για ΓΕΚ Τέρνα.

Μαζεύει τις πρωινές απώλειες το Χρηματιστήριο

Περιορίζονται οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες στις αγορές. Μαζεύονται και στο ΧΑ.

Η μικρή βελτίωση της εικόνας στην αγορά των futures στη Wall Street διευκολύνει τους traders να επανακάμψουν, με ενδεικτική την αντίδραση του DAX προς τις 13.525 μονάδες, με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο μείον 0,18%, πριν από λίγο.

Στις 3.215 τα συμβόλαια του S&P500, χαμηλότερα κατά 0,22% και εμφανή την άμβλυνση των ισχυρότερων πιέσεων, πριν από τρεις ώρες.

Σε ανάλογη διακύμανση οι βασικοί δείκτες και στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να μικραίνει την αρχική διαφορά, στο μείον 0,36% και τις 937 μονάδες. Με χαμηλές συναλλαγές, ανάλογο τζίρο, περίπου στα χθεσινά επίπεδα και την προσφορά στα πρώτα 45' να απορροφάται από χαμηλότερες τιμές αλλά χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Σε Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Mytilineos, Πειραιώς, Eurobank, Autohellas, Alpha Bank, ΔΕΗ, Lamda Development και Fourlis, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α. Ωστόσο πρώτος στη σχετική κατάταξη ο Καράτζης, καθώς στις 10:57 πέρασε ένα πακέτο μετοχών για 5,64 εκατ. στην τιμή των 8,4172 ευρώ. Αναφορά στις εξελίξεις στην εταιρεία και στις μετοχικές αλλαγές έχει κάνει έγκαιρα ο ΧΑΜαιλέων.

Στις τραπεζικές, και σήμερα, το αναλογικά μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών, με τον κλαδικό δείκτη να έχει επανέλθει υψηλότερα των 880, στις 882,79 μονάδες. Σε Εθνική και Αlpha Βank έχουν ενεργοποιηθεί αγορές, μετά τις 15:00, με αποτέλεσμα την επανάκαμψη των μετοχών, στα 3,028 και 1,867 αντίστοιχα. Μεγαλύτερες απώλειες για Eurobank, στο 0,908 και Πειραιώς, στα 3,256 ευρώ.

Στην περιοχή των 2.341 ο FTSE25 και των 1.252 ο Mid Cap, με ενδιαφέρον στοιχείο τη θετική διαφοροποίηση συγκεκριμένων μετοχών, ενισχύοντας έτσι τη λογική του stock picking.

Νέα υψηλά για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 8,13 και για την Autohellas στα 7,86 ευρώ. Εντολές αγορών που έχουν ενεργοποιηθεί στη μεν πρώτη, μετά την εξέλιξη στο μέτωπο του διαγωνισμού για το καζίνο, στη δε δεύτερη από ισχυρό fund, που ενισχύει τη θέση του τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Στα 13,77 η μετοχή του ΟΤΕ, στα 11,33 του ΟΠΑΠ, στα 32,84 της Coca Cola. Με αγοραστές εκτός από τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Fourlis και στον τίτλο της Mytilineos, στα 10,36 ευρώ.

Στις 36 οι μετοχές με θετικό πρόσημο, έναντι 77 με αρνητικό. Χωρίς μεταβολή 71 μετοχές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v