Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οπισθοδρόμηση προς τις 920 μονάδες στο ΧΑ

Κίνηση χαμηλότερα για τον Γενικό Δείκτη, ακολουθώντας την πτωτική τάση στις διεθνείς αγορές λόγω του κορωναϊού. Πιέσεις για τράπεζες και blue chips. Επιμένει ανοδικά η Σαράντης. Αυξημένος ο τζίρος.

Οπισθοδρόμηση προς τις 920 μονάδες στο ΧΑ

Κολλητικός ιός στις αγορές, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να ακολουθούν τη διόρθωση των ασιατικών.

Οι μεγάλες απώλειες σε Χονγκ Κονγκ και Ταϊπέι σε συνδυασμό με την παράταση της μη λειτουργίας του χρηματιστηρίου της Σαγκάης για τη Δευτέρα πυροδοτούν ρευστοποιήσεις στις αγορές. Το χρηματιστήριο της Σαγκάης ήταν να λειτουργήσει αύριο Παρασκευή, ωστόσο μετά από εντολή του Πεκίνου θα ανοίξει τη Δευτέρα. Εάν, μέχρι τότε δεν έχει αλλάξει κάτι...

Σχεδόν αντανακλαστικά οι εσπευσμένες πωλήσεις από Φρανκφούρτη, Παρίσι και άλλες αγορές, την ώρα που τα futures του S&P500 παρέπεμπαν σε «άνοιγμα» από 0,84% χαμηλότερα και από τις 3.245 μονάδες.

Ταυτόχρονη η εκ νέου επιβάρυνση του VIX/CBOE από τις 15 μονάδες, χθες, στις 18,05 νωρίτερα.
Στις 13.180 κατά 1,20% χαμηλότερα ο DAX στη Φρανκφούρτη και στην Αθήνα πρώτο μέλημα traders, long και short παικτών είναι η διαχείριση της κρίσης. Από αυτή την άποψη, ο χαμηλός τζίρος των τελευταίων συνεδριάσεων ενδεχομένως να λειτουργήσει αμυντικά σήμερα. Και αύριο βλέπουμε.

Το γεγονός της αναμονής ή και αποχής των ξένων, στην πλειονότητά τους, μειώνει τη ροή εντολών πώλησης, υπό προϋποθέσεις μπορεί να καταστήσει πιο ευχερή την απορρόφηση της όποιας προσφοράς.

Πάντως, στα πρώτα 25' εμφανίζεται αυξημένη, σε σχέση με τις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς ξεπερνούσε τα 7 εκατ., με το 30% να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο. Σημαντικό μερίδιο αφορά και στο private placement, στο οποίο προχώρησε η Profile για το 4,96% του μετοχικού κεφαλαίου.

Πέραν αυτών, ενισχυμένη συναλλακτικότητα καταγράφεται σε τίτλους των ΟΠΑΠ, Motor Oil, Mytilineos, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Lamda Develοpment.

Στις 920 μονάδες, χαμηλότερα κατά 1,20% ο ΓΔ, στις 2.296 με 0,95% ο FTSE25 και με 1,74% προς τις 845 ο ΔΤΡ.

Στην αρχή της συνεδρίασης επιχειρήθηκε, με εντολές συναλλαγών για 500 μετοχές της Coca Cola, να μετριασθεί η πίεση στον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης -ήταν άλλωστε και η μόνη με οριακά θετικό πρόσημο. Από τα 32,89 στα 32,80 ευρώ η μετοχή, με οριακές απώλειες. Με τη Sarantis, στα 9,10 ευρώ, να είναι -στις 11:00- η μόνη από τις 25 του δείκτη με οριακά θετικό πρόσημο.

Την ίδια ώρα, στα πρώτα 30', ο τζίρος στα 8,8 εκατ. και η σχέση ανοδικών-πτωτικών στις 11/66, απέδιδαν την κατάσταση που διαμορφωνόταν στο χρηματιστήριό μας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v