Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινδυνεύουν οι 900 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Διολισθαίνει χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να παραμένουν στο επίκεντρο των πιέσεων. Μεγαλύτερη πτώση για Πειραιώς, σε θετικό έδαφος η Alpha. Κίνηση χαμηλότερα και για ΟΠΑΠ-ΟΤΕ. Χαμηλός ο τζίρος.

Κινδυνεύουν οι 900 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Με μικρές απώλειες το ξεκίνημα της συνεδρίασης στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα futures στη Wall Street να παραπέμπουν σε "«άνοιγμα» από λίγο χαμηλότερα, από τις 3.323 μονάδες. Στις 2.890 τα συμβόλαια του κυριότερου δείκτη (SSEC) στο χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Μεικτές τάσεις στην αρχή και στο ΧΑ, με μάλλον επιφυλακτικούς traders και επενδυτές. Ενδεικτικό το ότι στα πρώτα 5' είχαν γίνει συναλλαγές 550 χιλιάδων ευρώ, με τον τζίρο να φτάνει το 1,4 εκατ. στα αμέσως επόμενα 5', δίνοντας έναν, αρχικά, ήπιο ρυθμό συναλλαγών.

Περιορισμένη η προσφορά, ελεγχόμενη η ζήτηση και σταθεροποιητικές οι τάσεις για τους βασικούς δείκτες.

Στις 909 μονάδες ο ΓΔ, στις 2.274 ο FTSE25 και στις 802 ο ΔΤΡ. Και οι τρεις με οριακά αρνητικό πρόσημο.

Από τον τραπεζικό κλάδο, με μικρή υπερίσχυση των αγοραστών η Alpha Bank, στο 1,1718 ευρώ.

Με πωλητές αλλά με την προσφορά να απορροφάται σχετικά εύκολα, η Εθνική στα 2,821 ευρώ, η Πειραιώς στα 2,98 και στο 0,7905 ευρώ η Eurobank. Στα βήματα της Αlpha Βank, η Πειραιώς ετοιμάζει τη δική της έκδοση Tier II, που κρίνοντας από την προσφορά για την πρώτη, θα οδηγήσει σε σημαντική υπερκάλυψη.

Μεικτές τάσεις για τα blue chips, κινητικότητα και στα μεσαία, με ενδιαφέρουσα τη διαφοροποίηση συγκεκριμένων εισηγμένων/μετοχών που συνεχίζουν σε νέα υψηλά.

Από τις μετοχές, στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ, με πωλητές στα 11,45 ευρώ. Σχεδόν το σύνολο της αντίδρασης της Παρασκευής χάνεται για τον ΟΤΕ, καθώς ο τίτλος διορθώνει 1,26% στα 14,10 ευρώ.
Κατά 2% υψηλότερα στη συνεδρίαση της 7/2, μένει να κρατήσει τα 14 ευρώ, ώστε να διαφυλαχθεί η long τάση.

Στο επίκεντρο και η Coca Cola, στα 32,80 ευρώ, και σε αναμονή ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων την Πέμπτη.

Στα 4,172 ευρώ η ΔΕΗ, στα 8,43 η Τέρνα Ενεργειακή. Με λίγες πωλήσεις η πρώτη, στην αποτίμηση των 967,9 εκατ., με λίγες αγορές η δεύτερη, στην αποτίμηση των 960,3 εκατ., με τον άτυπο ανταγωνισμό για το ποια θα είναι η 15η πάνω από το όριο του 1 δισ. να συνεχίζεται.

Στα 3,60 η Viohalco, με περιορισμένη προσφορά και σχετικά πίσω από τις δύο, με αποτίμηση στα 933 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές του δείκτη, με αγοραστές σε AEGEAN, ΕΥΔΑΠ, Sarantis και Αlpha Βank, ΤΕΝΕΡΓ, με τον Fourlis σταθερό στα 5,70 ευρώ.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 10:55 ενισχύθηκαν οι πωλήσεις στις τραπεζικές, με συνέπεια ο κλαδικός δείκτης να υποχωρήσει χαμηλότερα προς τις 798 μονάδες. Τάση που αποτυπώθηκε στο ταμπλό, με διεύρυνση των απωλειών για τον ΓΔ. Στις 11:05, με τον τζίρο στα 3,8 εκατ. (το 47% στις τραπεζικές), o ΓΔ διόρθωνε 0,60% στις 905 μονάδες.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, νέα υψηλή τιμή νωρίτερα για τη μετοχή της Autohellas, στα 8,28 ευρώ, με λίγες αγορές αντιδρούν ΚΕΚΡΟΨ, Πλαίσιο, Πλαστικά Θράκης, Ελτον, Intrakat. Ωστόσο η συναλλακτικότητα περιορίζεται σε λίγες δεκάδες μετοχών.

Στο 0,576 χαμηλότερα κατά 1,37% η μετοχή της Avax, σε αναμονή πλέον για την είσοδο των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την αμκ. Στα 66 εκατ. ο αριθμός τους.

Στις 27/43 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v