Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδύναμη κίνηση στο Χρηματιστήριο

«Κλειδί» ο τραπεζικός κλάδος στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, όπως φάνηκε από το άνοιγμα νωρίτερα. Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος. Τα μάτια στραμμένα στις διεθνείς αγορές, καθώς οι ανησυχίες παραμένουν.

Αδύναμη κίνηση στο Χρηματιστήριο

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street, στον ρυθμό της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, των νέων από το μέτωπο των δασμών και προφανώς συνακόλουθα της αθωωτικής απόφασης για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Στις 3.345 μονάδες ο S&P500, με τον «δείκτη των δεικτών» να στέλνει το μήνυμα στους απανταχού long παίκτες πως η οικονομία, οι αγορές, θα είναι ένα από τα ισχυρότερα «χαρτιά» του Τραμπ, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Μήνυμα που εάν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, το λαμβάνουν οι διεθνείς αγορές, με τον DAX να έχει επανέλθει υψηλότερα των 13.570 μονάδων.

Μένει το μήνυμα της Νέας Υόρκης, της Φρανκφούρτης να το λάβει κάποια στιγμή και η Αθήνα, καθώς το ΧΑ παρά την αλλαγή κλίματος/τάσης μετά το πρώτο σοκ που προκάλεσε η «κινεζική κρίση», παραμένει εγκλωβισμένο στα ρηχά. Από νωρίς ο Γιώργος Α. Σαββάκης μάς έχει δώσει τις τεχνικές... συντεταγμένες για το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, όπως φάνηκε από τη διόρθωση των ασιατικών αγορών, στο μείον 0,20% η Σαγκάη, το πτωτικό ξεκίνημα των ευρωαγορών, το πρόβλημα του ιού θα συνεχίσει να είναι ένας από τους καταλύτες
για τη διαμόρφωση (κατ' αρχάς) της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Κλάδος-κλειδί, όπως φάνηκε από το άνοιγμα της συνεδρίασης νωρίτερα, ο τραπεζικός, με τον Γιώργο (Σαββάκη) να αναλύει γιατί η Goldman Sachs «πυροβόλησε» τις μετοχές του κλάδου.

Από το 1,77 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, μετά τη χθεσινή επιτυχή έκδοση του Tier II. Από τα 3,182 ευρώ η Πειραιώς, που, εκτός σοβαρού απροόπτου, θα ακολουθήσει την Αlpha Βank.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με τη... μερίδα του λέοντος να πραγματοποιείται στα τραπεζικά χαρτιά.

Στο 1,778 η Αlpha Βank, στα 2,919 η Εθνική, στο 0,817 η Eurobank και στα 3,188 η Πειραιώς. Μεγαλύτερες απώλειες για την Πειραιώς. Στις 928 μονάδες ο κλαδικός δείκτης.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης στο ΧΑ, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρούσε 0,27% στις 13.540 μονάδες.

Εύλογα προσεκτικές οι κινήσεις (κυρίως) traders και επενδυτών, με γνώμονα τα χαμηλά-υψηλά όρια διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη. Εύρος 905-935 μονάδων, με 1,16% σε εβδομαδιαία μέτρηση.

Στην περιοχή των 2.300 μονάδων ο FTSE25, με λίγες πωλήσεις και με την 3άδα των Coca Cola, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ να δίνει από την αρχή στίγμα προθέσεων για τη συνέχεια, τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.
Θυμίζω πως η Coca Cola ανοίγει την «αυλαία» ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων 2019, την προσεχή Πέμπτη. Στα 14 και πάλι ο ΟΤΕ, στα 11,40 ο ΟΠΑΠ.

Σημαντική αυτή η περίοδος για τη Mytilineos (σχετικό θέμα του Χρήστου Κολώνα/ανάρτησή μας στον Εκη), με τη μετοχή να έχει τα 9,50 ευρώ ως σημείο αναφοράς και τα 9,40 ως πρώτη στήριξη.

Με αγοραστές σε AEGEAN, Ελληνικά Πετρέλαια, Viohalco, στα 8,10 η Lamda Development, στα 8,56 η Τέρνα Ενεργειακή μετά το χθεσινό «νέο υψηλό» στα 8,58 ευρώ.

Από τον FTMidCap, με αγοραστές σε ΚΕΚΡΟΨ, MIG, ΚΡΙ ΚΡΙ, AVAX, Cenergy, Attica Bank.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v