Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Χωρίς τζίρο η υποχώρηση του ΓΔ

Στα όρια των 900 μονάδων συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης, με εμφανή την απουσία συναλλαγών στη συνεδρίαση. Πιέζονται χαμηλότερα Πειραιώς, Eurobank, κέρδη για Alpha. Βαρίδι για τον FT 25 οι πιέσεις σε ΔΕΗ και ΟΤΕ.

ΧΑ: Χωρίς τζίρο η υποχώρηση του ΓΔ

Συντηρείται η ήπια πτωτική τάση στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λίγο υψηλότερα τα futures στη Wall Street.

Παραμένουν οι ανησυχίες για την έκταση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με συνέπεια σε Φρανκφούρτη, Παρίσι οι πωλητές να διατηρούν μικρό προβάδισμα.

Στις 3.326 μονάδες τα συμβόλαια του S&P500, διατηρώντας ενεργή τη long τάση για τον συγκεκριμένο δείκτη.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, στο ΧΑ φαίνεται να προβληματίζονται περισσότερο για τη μη συμμετοχή των funds, συνακόλουθα την καθίζηση της συναλλακτικής δραστηριότητας, την παρατεινόμενη εκκρεμότητα στο μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την κωλυσιεργία που παρατηρείται με την ενεργοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής».

Στην υποαπόδοση του τραπεζικού κλάδου έναντι των blue chips αποδίδεται η εικόνα της αγοράς, αν και σήμερα ο ΔΤΡ εμφανίζεται, συγκριτικά, σε καλύτερη κατάσταση από τον FTSE25.

Στις 803 μονάδες ο κλαδικός δείκτης, με χαμηλό ημέρας στις 789 μονάδες, με το καταλυτικό ποσοστό 52% του τζίρου να έχει πραγματοποιηθεί σε μόλις 4 μετοχές. Στη Eurobank η μεγαλύτερη αξία συναλλαγών, στα 8,5 εκατ., από τα οποία σχεδόν τα μισά έχουν αλλάξει χέρια μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών.
Στο 1,74 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, με αντίδραση 1,54%, στα 2,854 η Εθνική, στο 0,768 και η Πειραιώς, στα 2,962 ευρώ η Eurobank. Οι δύο τελευταίες με πωλητές και αρνητικό πρόσημο.

Στην περιοχή των 2.267 μονάδων ο FTSE25, με βοήθειες πέραν της Αlpha Βank και από ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Τέρνα Ενεργειακή.

Με πωλητές σε ΟΤΕ στα 14,03 ευρώ, σε ΕΛΠΕ στα 7,80, σε ΔΕΗ στα 4,13 ευρώ.

Ηπιότερη η πίεση σε τίτλους των Mytilineos, Coca Cola, EXAE, Viohalco, δεν αποκλείεται στη συνέχεια της συνεδρίασης σε κάποια/ες απ' αυτές να υπερισχύσουν οι αγοραστές, να υπάρξει αλλαγή τάσης.

Με μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες για την πλειονότητα των μετοχών της μεσαίας κατηγορίας.

Και με θετικό πρόσημο για ΚΕΚΡΟΨ, ΙΑΣΩ, ΕΛΤΟΝ, Profile, MIG.

Στις 29 προς 77 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v