Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά διόρθωσης οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Στη ζώνη των 915 μονάδων παραμένει ο Γενικός Δείκτης, με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει διπλάσιες απώλειες από τον FT 25. Πιέσεις και σε ΟΤΕ, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ. Ξεχωρίζουν MIG και Attica από τα mid caps. Μέτριος ο τζίρος.

Σε τροχιά διόρθωσης οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Σταθερά σε αρνητικό έδαφος τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή στραμμένη κυρίως στη Νέα Υόρκη και στην όποια αντίδραση της Wall Street.

Νωρίτερα τα futures του S&P500 παρέπεμπαν σε πτωτικό ξεκίνημα, από τις 3.365 μονάδες. Το μείον 0,45% για το συμβόλαιο του δείκτη εξηγεί -εν μέρει- το μείον 0,72% του DAX, που διορθώνει προς τις 13.678 μονάδες.

Στο ΧΑ, σταθερή πλέον η εικόνα της μη συμμετοχής της πλειονότητας των ξένων στα του χρηματιστηρίου μας, με το μικρό πλεονέκτημα που διατηρούν οι πωλητές κυρίως στον τραπεζικό κλάδο να το κρατά εγκλωβισμένο χαμηλότερα των 935 μονάδων.

Παρότι περισσότερες από χθες οι συναλλαγές, ο τζίρος δεν ξεφεύγει από τα συνήθη μέτρια μεγέθη των τελευταίων εβδομάδων. Σε τραπεζικές και 4-6 blue chips το 80% της αξίας συναλλαγών, καταδεικνύοντας για ακόμη μία συνεδρίαση τη «ρηχότητα» της αγοράς μας.

Σε διόρθωση ο τραπεζικός κλάδος-κλειδί, σταθερά με απώλειες μεγαλύτερες του 1% από την αρχή της ημέρας, σταθερά βαρίδι για το μεγαλύτερο μέρος της μεγάλης κατηγορίας.

Στο 1,40% και στις 810 μονάδες η διόρθωση του ΔΤΡ, σχεδόν διπλάσια του FTSE25 και του ΓΔ. Στο 8,83% οι απώλειες από την αρχή του έτους έναντι μόλις 0,30% της αγοράς (ΓΔ).

Σε ΟΤΕ, Mytilineos και ΟΠΑΠ η μεγαλύτερη αξία συναλλαγών, με πιεστικότερες πωλήσεις στη μετοχή της Mytilineos στα 9,02 ευρώ και ηπιότερες σε ΟΤΕ στα 13,77 και ΟΠΑΠ στα 11,94 ευρώ.

Με πωλητές σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, αλλά με αγοραστές σε Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα η μετοχή της ΤτΕ, μετά τη διάθεση ρευστού ύψους 779 εκατ. στο Δημόσιο, ενισχύεται 3,52% στα 16,46 ευρώ.

Σε διόρθωση η πλειονότητα των blue chips, με την ΤτΕ θετική εξαίρεση στον πτωτικό κανόνα.

Από τη μεσαία κατηγορία, αρκετά υψηλά στη σχετική κατάταξη με βάση τον τζίρο ξεχωρίζουν MIG στο 0,1268 και Attica Συμμετοχών στο 1,445 ευρώ.

Με άνοδο και οι Μινέρβα, Ελτον, Βιοσώλ, MLS κ.α. από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία.

Στα 23,8 εκατ. ο τζίρος στις 14:15. Στις 28/69 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v