Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Stock picking και επιφυλακτικότητα στο ΧΑ

Στις 916 μονάδες ο ΓΔ με τις τράπεζες να κινούνται με μικτά πρόσημα. OTE (με τζίρο 27 εκατ. ευρώ), Lamda Development, ΟΠΑΠ και Alpha Bank οι σημερινές επιλογές των αγοραστών. Στα 57 εκατ. ευρώ η καθαρή αξία συναλλαγών.

Stock picking και επιφυλακτικότητα στο ΧΑ

Οι δύο, ήπια, πτωτικές συνεδριάσεις που είχαν προηγηθεί, η επαναπροσέγγιση σημαντικών στηρίξεων για τους βασικούς δείκτες και ο θετικός βηματισμός κύριων των Ευρωπαϊκών Αγορών, σε συνδυασμό με τα ικανοποιητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, ήταν οι βασικές αιτίες της αντίδρασης που επιχειρήθηκε σήμερα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Από την άλλη, η διατήρηση της καθαρής αξίας συναλλαγών στα γνωστά, χαμηλά, επίπεδα των τελευταίων ημερών, η “κουρασμένη” εικόνα στις περισσότερες από τις θεωρούμενες Δεικτοβαρείς μετοχές και οι απόλυτα επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών σε τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, ασφαλώς και δεν άλλαξαν τις εντυπώσεις, σύμφωνα με τις οποίες το Χ.Α. συνεχίζει να δυσκολεύεται, ακόμα και να επιστρέψει στα πρόσφατα υψηλά, πολύ δε περισσότερο, να διεκδικήσει νεώτερα υψηλότερα κλεισίματα.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι δηλώνουν οι περισσότεροι των Αναλυτών, ευελπιστώντας πως αν συνεχιστεί η ανάκαμψη των Διεθνών Αγορών, έστω και αν αυτές παραμένουν σε πολυετή, ή ιστορικά υψηλά, αναγκαστικά θα ακολουθήσει και το Ελληνικό Χρηματιστήριο, όμως αυτό μένει να φανεί και στο ταμπλώ.

Ουδέτερα τα μηνύματα από την Αγορά ομολόγων, με την απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου στο 0,947%.

Ξεκινώντας και σήμερα την περιήγηση από τις Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της Εθνικής (+0,18% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας), δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι Alpha Bank (+1,83%) και Eurobank (+0,38%), ενώ και τα δύο πρόσημα άλλαξε η μετοχή της Πειραιώς (-0,20%).

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, που έφθασε να αναρριχάται μέχρι τις 814,38 μονάδες (+1,47%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 809,24 (+0,82%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 808,83 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,77%.

Υπενθυμίζεται ότι τα θεωρούμενα συντηρητικά χαρτοφυλάκια, δεν έχουν κανένα λόγο ενασχόλησης, μέχρι ο ΔΤΡ να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 846 μονάδων (ημερήσιο “stop short”).

Ερχόμενοι στο ταμπλώ του μη Τραπεζικού FTSE25, όπου η τελική εικόνα είναι καλύτερη της ενδοσυνεδριακής και πολύ καλύτερη της χθεσινής, με αρνητική μεταβολή ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι ΑΔΜΗΕ (-0,55%), Ελ. Πετρέλαια (-0,64%), ΕΥΔΑΠ (-0,40%), ΟΛΠ (-0,69%), Jumbo (-0,43%), TITC (-0,45%) και Σαράντης (-0,23%).

Από εκεί και πέρα, δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχθεί ότι ο τίτλος του ΟΤΕ (+2,32%), σχεδόν, μονοπώλησε το ενδιαφέρον και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η εν λόγω μετοχή απασχόλησε το 41,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναγνώσεις των Αναλυτών, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Οργανισμός δείχνουν να είναι καλύτερα από τις εκτιμήσεις σε όλες τις γραμμές. Εξαιρετικές οι ελεύθερες ταμειακές ροές, ο καθαρός δανεισμός εξαιρετικά μικρός σε σύγκριση με τα EBITDA και το μικτό μέρισμα των 0,55 ευρώ δίνει μία σχετικά ικανοποιητική απόδοση, αν συνυπολογιστούν τα τρέχοντα επιτόκια καταθέσεων.

Η πολιτική αμοιβών των Μετόχων για το 2020 είναι στα 400 εκατ. ευρώ.

Ο τίτλος, μετά από δύο συνεδριάσεις που ολοκλήρωσε τις συναλλαγές αμετάβλητος, σήμερα κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν, ενώ επέστρεψε και υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 14,00 ευρώ.

Η επόμενη σημαντική αντίσταση στην ζώνη 14,28 – 14,48 και το ημερήσιο “stop long” στα 12,92 ευρώ, αλλά με ανοδικές τάσεις.

Τέσσερις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Jumbo (-0,43%) και τέσσερα κλεισίματα χαμηλότερα των 19,00 ευρώ. Αν συνεχιστεί η πλαγιοκαθοδική κίνηση, το ημερήσιο “stop long” στα 18,14 ευρώ και η πρώτη σημαντική αντίσταση στην ζώνη 19,10 – 19,48 ευρώ.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, τελευταία προσπάθεια αναρρίχησης πριν την αποκοπή του δικαιώματος στην Audiovisual (+9,76%), ξαφνικό “bid” σε Βιοτέρ (+8,93%) και Προοδευτική (+6,75%), στις 11/2 το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο για την Lavipharm (+10,34%), ενώ κοντά στα υψηλά 19,5 ετών συνεχίζουν να κινούνται τα Πλ. Κρήτης (+0,70%).

Επιστροφή αγοραστών σε Δρομέα (+5,75%), Ικτίνο (+2,59%), Fieratex (+4,17%), Reds (+1,95%), Profile (+0,72%) και ΑΝΕΚ (+5,15%), επιμένει πλαγιοανοδικά η Trastor (+2,73%), ενώ ανοδική διαφυγή με τον υψηλότερο όγκο των τελευταίων 18 μηνών, έδωσε η Τεχν. Ολυμπιακή (+8,40%), εν μέσω φημών ότι αποπληρώθηκε το δάνειο που είχε πάρει η Εισηγμένη από τη Fortress.

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, το ημερήσιο “stop short” στις 927 μονάδες, ενώ προσοχή θέλει και το “gap” στις 928 – 930 μονάδες. Η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στις 899 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η πρώτη αντίσταση στις 2320 – 2330 μονάδες και το ημερήσιο “stop long” στις 2252 μονάδες, με ενδιάμεσες στηρίξεις στις 2289 και 2274 μονάδες.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Η ψυχολογία στις Διεθνείς Αγορές ήταν πιο υποστηρικτική σήμερα και οι Ελληνικές μετοχές προσπάθησαν να ανακτήσουν μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών”, επισημαίνει η Eurobank Equities.

“Το πρώτο σημείο στήριξης βρίσκεται στις 910 μονάδες και το πρώτο σημείο αντίστασης στις 919 μονάδες (ΚΜΟ 20). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών (SSM) αρνείται να δεχθεί για τα κύρια ομόλογα που θα εκδώσουν οι Τράπεζες στο πλαίσιο του σχεδίου ‘Ηρακλής’, μηδενική στάθμιση του μέσου σταθμισμένου ενεργητικού. Αυτό σημαίνει πρόσθετη κεφαλαιακή επιβάρυνση για τις Τράπεζες που θα ενταχθούν στο σχέδιο”, τονίζει η Merit Sec.

“Η συσσώρευση συνεχίζεται και η στήριξη στις 900 μονάδες έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία. Ενδιαφέρον Fortress, Εφοπλιστών για Attica”, αναφέρει η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

“Ένα ‘φτέρνισμα’ της Apple, μετά την προειδοποίηση της Εταιρείας για πτώση των πωλήσεων λόγω κορωνοϊού, κατάφερε να ‘νοσήσει’ προσωρινά τις Διεθνείς Αγορές, δημιουργώντας νέες αναταράξεις. Η χθεσινή επαναφορά των Αμερικανικών δεικτών, ακολουθήθηκε σήμερα από την άνοδο στις Ευρωπαϊκές, εμφανίζοντας ανθεκτικότητα για ακόμη μία φορά, υπενθυμίζοντας όμως παράλληλα ότι το αντίκτυπο του ιού δεν έχει αποτιμηθεί πλήρως στις Αγορές”, σημειώνει ο Νικόλας Πετράκης.

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει εγκλωβισμένος μεταξύ των 900 και 930 μονάδων για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, εκτελώντας μια συσσώρευση χαμηλών όγκων και στενού εύρους τιμών.

Η Αγορά δεν φαίνεται πρόθυμη να κάνει την υπέρβαση, κάτι που θα επιτευχθεί μόνο με την κατοχύρωση των 931 μονάδων, στοχεύοντας τα πρόσφατα υψηλά των 949 μονάδων σε πρώτη φάση. Στον αντίποδα, απώλεια των 900 μονάδων θα ενεργοποιήσει νέο πτωτικό κυματισμό, οδηγώντας τον ΓΔ στο προηγούμενο χαμηλό και τον ΚΜΟ 200 ημερών, δηλαδή τις 865 μονάδες.

Αντίστοιχη εικόνα και στον δείκτη Τραπεζών, ο οποίος εκτελεί επίσης μια συσσώρευση μεταξύ 785 - 845 μονάδων, έχοντας όμως χειρότερη εικόνα από αυτή του ΓΔ. Το βραχυπρόθεσμο σήμα πώλησης παραμένει ανέπαφο, έχοντας ως ισχυρό “ανάχωμα” τον ΚΜΟ 200 ημερών στις 790 μονάδες. Απώλεια των 790 - 785 μονάδων, θα επιδεινώσει κατά πολύ την εικόνα του κλαδικού δείκτη, “κοιτάζοντας” πλέον τις 740 μονάδες. Αναγκαία προϋπόθεση για την επαναφορά του ανοδικού σήματος, είναι ένα ημερήσιο κλείσιμο άνω των 850 μονάδων, υπερκαλύπτοντας τα ψηλά των 845 μονάδων και το σύνολο των ΚΜΟ που βρίσκονται λίγο ψηλότερα.

Παρά την “ανοσία” που εμφανίζουν οι Αγορές, το φαινόμενο συνεχίζει να εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, αφήνοντας ανοιχτό ένα ενδεχόμενο δεύτερο γύρο ρευστοποιήσεων.

“Προς το παρόν τα (αμφιβόλου αξιοπιστίας) στοιχεία από την Κίνα εμφανίζονται καθησυχαστικά, με την παραμονή του ΓΔ άνω των 900 μονάδων, αν και αδύναμη, να προσφέρει ένα επιπλέον ‘δίχτυ ασφαλείας’ στην συνολική τεχνική εικόνα της Αγοράς”, επισημαίνει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investment ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές αναλύσεις

Συγκριτικό πλεονέκτημα των αγοραστών, δείχνει η τελική εικόνα για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Θετικά τα πρόσημα στην Ευρώπη, αλλά και στις πρώτες ώρες συναλλαγών στην Wall Street.

Κέρδη για το Πετρέλαιο, πλάγια κίνηση για το Ευρώ.

Τιμές πάνω από τα $1600 δοκιμάζει ο Χρυσός και πάνω από τα $18 το Ασήμι, ενώ ψηλότερα των $10100 κινείται το Bitcoin.

H Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι “ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στην Οικονομία θα είναι περιορισμένος, καθώς η επιδημία δεν θα μεταβάλει τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη. Θα χορηγήσει δάνεια με προνομιακούς όρους σε Εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν στις προσπάθειες για τον έλεγχο της επιδημίας, ενώ θα διατηρήσει το Γουάν σταθερό και τη νομισματική πολιτική συνετή, ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα”.

“Στο 3,5% θα μπορούσε να υποχωρήσει η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, εάν η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού δεν περιοριστεί αρκετά σύντομα, έτσι ώστε η μεταποιητική παραγωγή να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα”, σημειώνουν οι Αναλυτές της Morgan Stanley.

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, καταγράφοντας πτώση για 14ο συνεχόμενο μήνα.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν 2,6% σε ετήσια βάση, μετά την πτώση κατά 6,3% του Δεκεμβρίου και την πρόβλεψη των Οικονομολόγων για συρρίκνωση ύψους 7%. Το εμπορικό έλλειμμα ήταν 1,313 τρισ. γεν ($11,9 δισ.).

Αναπάντεχο άλμα, στο πιο υψηλό έξι μηνών, έκανε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα. Οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 1,8% σε ετήσια βάση, από 1,3% τον Δεκέμβριο, όχι πολύ μακριά από τον στόχο του 2% που έχει η Κεντρική Τράπεζα της Χώρας. Οι Οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο 1,6%.

Κατά 3,1% υποχώρησε η κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat. Σε ετήσια βάση, κινήθηκε 3,7% αρνητικά. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 Κρατών - Μελών, η παραγωγή του Κατασκευαστικού τομέα κινήθηκε καθοδικά κατά 2,8% σε μηνιαία βάση και κατά 2,6% σε ετήσια.

Σε ιστορικό υψηλό σημείο αναρριχήθηκε το Παγκόσμιο εταιρικό χρέος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ανήλθε στα $13,5 τρισ., στα τέλη του 2019. Οι μη Χρηματοπιστωτικές Επιχειρήσεις δανείστηκαν $2,1 τρισ. μέσα από εταιρικά ομόλογα, την περασμένη χρονιά.

Η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησε 3,6% τον Ιανουάριο, αλλά η άνοδος στις οικοδομικές άδειες ανήλθαν σε υψηλό 13 ετών. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών διολίσθησαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,57 εκατ. τον περασμένο μήνα, από 1,62 εκατ. τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν ότι οι ενάρξεις θα υποχωρήσουν στα 1,425 εκατ.

Ωστόσο, οι άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών εκτινάχτηκαν κατά 9,2%, στα 1,55 εκατ.

“H Wall Street μπορεί να κυμαίνεται κοντά σε ιστορικά υψηλά σημεία, ωστόσο 5 Τεχνολογικοί Γίγαντες συνεισφέρουν στην αύξηση των εταιρικών κερδών του S&P 500”, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Μετά την ανάλυση των δεδομένων σε 397 Εταιρείες του S&P 500, οι οποίες έχουν δημοσιεύσει κέρδη μέχρι στιγμής, η Goldman βρήκε ότι η Ομάδα “FAAMG” -Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, Alphabet (Μητρική της Google) - αύξησε τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο κατά 16%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Συνολικά, τα κέρδη τετάρτου τριμήνου 2019 των Εταιρειών του S&P 500 κατέγραψαν άνοδο κατά 2%, με αυτά να προέρχονται όμως από την “FAAMG”. Χωρίς αυτούς τους πέντε Τεχνολογικούς Κολοσσούς, οι Εταιρείες του S&P δεν θα κατέγραφαν κέρδη.

“H επιδημία του νέου κορωνοϊού έχει ήδη αποδιαρθρώσει την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα και μία περαιτέρω εξάπλωσή του σε άλλες Χώρες θα μπορούσε να εκτροχιάσει την εξαιρετικά εύθραυστη ανάκαμψη της Παγκόσμιας Οικονομίας που προβλέπεται για το 2020”, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ΔΝΤ διατηρεί την πρόβλεψη του Ιανουαρίου για ρυθμό ανάπτυξης 3,3% της Παγκόσμιας Οικονομίας φέτος.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα δικά μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την εξάμηνη παράταση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα, όπως προβλέπεται στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 472/2013 (μέρος του αποκαλούμενου “two-pack”).

Η επόμενη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα δημοσιευτεί στο πλαίσιο της Χειμερινής δέσμης του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, εντός του τρέχοντος μηνός.

Αισιοδοξία για τις Τραπεζικές μετοχές εκπέμπει έκθεση της Morgan Stanley, η οποία επικαλείται έξι καταλύτες.

Σύμφωνα με τους Αναλυτές της MS οι καταλύτες είναι ο “Ηρακλής”, η ορατότητα για την τροχιά της οργανικής μείωσης των NPEs, το γεγονός ότι οι Αγορές υποτιμούν την Ελληνική Κυβέρνηση, η απλοποίηση και επιτάχυνση του πτωχευτικού πλαισίου, οι αναβαθμίσεις του Ελληνικού αξιόχρεου, και τα κεφαλαιακά σχέδια που είναι πολύ συντηρητικά.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο αναρριχόμενος μέχρι τις 919,77 μονάδες (+0,87%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 916,9 (+0,56%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 916,8 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,55%.

Ο τζίρος στα 66,2 εκατ., από τα οποία τα 10,6 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΤΕΝΕΡΓ).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΛΑΜΔΑ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΤΕΝΕΡΓ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ και στο χαμηλό Εθνική και TITC.

Σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 75 ανοδικές μετοχές, έναντι 45 πτωτικών, ενώ 15 τίτλοι τερμάτισαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 4%.

---ΧΠΑ

Ανοδική αντίδραση και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ οι μετακυλίσεις θέσεων αύξησαν έτι περαιτέρω τις συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη. Αισθητή η μείωση του όγκου στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (12.206 συμβόλαια).

Στα 7.292 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 8.670 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Φεβρουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 5.598, 2.821 για τον Φεβρουάριο, 2.737 για τον Μάρτιο και 40 για τον Απρίλιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.305) κινήθηκε μεταξύ 2.295 και 2.313,75 μονάδων.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (1.811), Alpha Bank (1.182), Πειραιώς (1.024), ΔΕΗ (634), Ελλάκτωρα (834), Μυτιληναίο (536), MIG (2.203), ΑΔΜΗΕ (752), Εθνική (1.683), ΟΠΑΠ (333), ΟΤΕ (613).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 79.974, Alpha Bank 47.772, MIG 90.691, Εθνική 37.014, ΔΕΗ 14.124, Ελλάκτωρα 22.319, Μυτιληναίο 15.315, Πειραιώς 27.319.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

        Position Holder                               Name of Issuer                   NSP           Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,98%

2020-01-07

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,61%

 

2019-08-05

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1,10%

2019-11-29

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

1,01%

2019-08-29

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 42.446.229 τεμ., (από 42.446.229 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 16.927.966 τεμ. (16.916.966), ΔΕΗ 2.915.249 τεμ. (2.915.249), Eurobank 52.946.253 τεμ. (53.041.589), ΟΠΑΠ 1.291.607 τεμ. (1.291.607), Εθνική 8.943.182 (11.208.381), Folli Follie Group 1.120.847 τεμ. (1.120.847).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v