Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στο ΧΑ με «καύσιμα ΟΤΕ»

Επιφυλακτική ενίσχυση στο χρηματιστήριο, που ακολουθεί τις συγκρατημένες κινήσεις των ευρωπαϊκών αγορών. Στο επίκεντρο ο ΟΤΕ, που έχει πραγματοποιήσει σχεδόν τον μισό τζίρο. Από κοντά traders που ενεργούν στον τραπεζικό κλάδο.

Συγκρατημένη άνοδος στο ΧΑ με «καύσιμα ΟΤΕ»

Ηπια ανοδική κίνηση στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντιδρά πάνω από τις 915 μονάδες το ΧΑ.
Εκ προοιμίου γνωστό πως ο ΟΤΕ θα ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα και αύριο, κατ' αρχάς, των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου/χρήσεως 2019 επιβεβαιώνουν τη σταθερά ανοδική πορεία του Οργανισμού, με ενδιαφέρουσα την ουσιαστική βελτίωση
επιδόσεων στη Ρουμανία.

Ενδεικτική του ενδιαφέροντος και των κινήσεων trading, η σημαντική συναλλακτική δραστηριότητα στον τίτλο του Οργανισμού, με τους αγοραστές να ωθούν την τιμή στα 14 ευρώ. Λίγο ως πολύ προεξοφλημένη η υπεραπόδοση για τη μετοχή, η επαναφορά στο συγκεκριμένο όριο, προσφέροντας βοήθειες στη διαμόρφωση της γενικότερης εικόνας για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Με τον ΟΤΕ σχεδόν 2% υψηλότερα, οι βασικοί δείκτες αντιδρούν, ο μεν Γενικός προς τις 920, ο δε FTSE25 και πάλι πάνω από τις 2.300 προς τις 2.310 μονάδες.

Ενθαρρυντική ένδειξη η αύξηση της αξίας συναλλαγών, σημαντικά μεγαλύτερη των τελευταίων συνεδριάσεων (*), με τον ΟΤΕ να... συνοδεύεται από την Jumbo και το πακέτο για 47.055 μετοχές που άλλαξαν χέρια στα 18,615 ευρώ.

Επίσης ενθαρρυντικό το ότι μετά από καιρό την αφορμή που δίνεται στους long με επίκεντρο τον ΟΤΕ εκμεταλλεύονται traders που ενεργούν στον τραπεζικό κλάδο. Στην περιοχή των 810 μονάδων ο τραπεζικός, αν και όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί παράγοντες, ο κλάδος θα αρχίσει να κινείται, μετά τη λήξη της σειράς Φεβρουαρίου, στα Παράγωγα. Πιθανόν και με το κλείσιμο μηνός.

Με θετικό πρόσημο για τις 3 από τις 4 συστημικές, με την Πειραιώς να διορθώνει οριακά στα 3,064 ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε από την αρχή, αυτές οι συνεδριάσεις «ανήκουν» στον ΟΤΕ και σε συγκεκριμένα blue chips «πρώτης γραμμής» με διαμορφωμένη ανοδική τάση.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Coca Cola, καθώς με αγορές διαμορφώνεται στα 34,38 ευρώ, θυμίζοντας πως το «υψηλό 52 εβδομάδων» είναι στα 35,20 ευρώ.

Ενδεικτικό του κλίματος στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση το ότι οι πωλητές είχαν προβάδισμα, αλλά μικρό, στις μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ και Πειραιώς.

Σε 50/26 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

(*) στις 11:30, η αξία των συναλλαγών ήταν στα 12 εκατ., με τα σχεδόν 6 εκατ. να έχουν πραγματοποιηθεί στη μετοχή του Οργανισμού.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v