Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: «Αλμα» για τον Γενικό Δείκτη

Προς τις 580 μονάδες με κέρδη άνω του 3% κινείται ο ΓΔ, ακολουθώντας τις ευρωαγορές σε υψηλότερα επίπεδα. Μοχλός ανάκαμψης οι τραπεζικές μετοχές για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τον κλαδικό δείκτη στο +6%. Κέρδη και για blue chips.

Χρηματιστήριο: «Αλμα» για τον Γενικό Δείκτη

Ανοδικό το ξεκίνημα και το πρώτο ημίωρο στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Σε συνέχεια της αντίδρασης στις αγορές της Ασίας, απόρροια των πρώτων ενθαρρυντικών -μετά από σχεδόν δύο μήνες- στοιχείων για τη διαδικασία επαναφοράς της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Στο 3,89% και τις 578 μονάδες ο ΓΔ, με αιχμή τον Τραπεζικό Κλάδο, στο ΧΑ.

Στη Φρανκφούρτη, 5' ήταν αρκετά για να επανέλθει ο DAX πάνω από το (κυρίως ψυχολογικό) όριο των 10.000 μονάδων, με (σχεδόν) καθολική αντίδραση μετοχών από την πλειονότητα των κλάδων. Παράλληλα και στα άλλα μέτωπα, πετρέλαιο, ομόλογα, συμβόλαια, δείκτες φόβου κ.λπ. διαμορφωνόταν πιο φυσιολογική εικόνα. Στις 56,76 μονάδες ο VIX/CBOE από 0,85% υψηλότερα τα futures του S&P500, από τις 2.633 μονάδες.

Στο ΧΑ, από την προσυνεδρίαση, η πλειονότητα των εντολών είχε περαστεί σε τιμές από τουλάχιστον 1,45% και πάνω (για τον τίτλο της Viohalco) φτάνοντας το 6,37% για την Alpha Bank.

Με αυτές τις ενδείξεις «άνοιξε» η συνεδρίαση, με τους traders να έχουν σαφή πρόθεση να συνεχίσουν τη χθεσινή ανοδική αντίδραση, με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο. Μειώνοντας έτσι και άλλο τις μεγάλες απώλειες μηνός Μαρτίου, που «μετρούσαν» μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Από τις 560,31 με μικρό ανοδικό χάσμα, στις 10:30, που με την ενεργοποίηση των πρώτων εντολών ξεπέρασε σε 3' τις 565 μονάδες. Από τις 352,92 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων εντολών να περνά για τις 4 συστημικές τραπεζικές.

Με κάποια... μικροπροβλήματα, όσον αφορούσε στην εύρυθμη ροή/ταχύτητα των εντολών, που προερχόταν από την πλευρά κυρίως long παικτών. Ενδεικτικό το ότι με το που πέρασαν συναλλαγές αξίας 1,05 εκατ., ο ΓΔ εκτινάχθηκε στις 579 μονάδες (3,89%), με τον ΔΤΡ να αντιδρά 6,65% στις 377 μονάδες.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v