Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Βρυξέλλες χαλούν το μομέντουμ στο Χρηματιστήριο

Τα θετικά νέα από την ΕΚΤ «σκιάζει» το αδιέξοδο που καταγράφηκε στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών. Κρίσιμη αναμέτρηση αγοραστών και πωλητών. Απώλεια των 600 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Οι Βρυξέλλες χαλούν το μομέντουμ στο Χρηματιστήριο

Με ελεγχόμενες απώλειες η πρώτη αποτίμηση των ευρω-αγορών στο «ναυάγιο» του Eurogroup. Αλλά και με τη μετάθεση της όποιας οριστικής στάσης των traders στη νέα τηλεδιάσκεψη, αύριο Πέμπτη.

Συνεκτιμώντας την αργία της Παρασκευής (Πάσχα Καθολικών) και τις διψήφιες αποδόσεις Δευτέρας-Τρίτης. Μέρος των οποίων «κλειδώνεται» προσεκτικά από τα υψηλά της χθεσινής συνεδρίασης και σήμερα στο πρώτο ημίωρο. Τακτική που από νωρίτερα ακολουθείται από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο, με συνέπεια ο DAX να διορθώνει στις 10.277 (-0,77%), ο ΜΙΒ στις 17.202 μονάδες (-1,22%).

Εύλογα με μεγαλύτερες απώλειες στο ιταλικό χρηματιστήριο, όπως και στο ισπανικό και γαλλικό, με τον ΙΒΕΧ κατά 1,43% και τον CAC κατά 1,42%. Στο -1,35% ο δείκτης ΕΕ50, στο συν 0,35% τα futures στη Wall Street και στην αγορά πετρελαίου το αργό WTI υψηλότερα στα 24,74$ και το Brent στα 32,45$. Με τον δείκτη VIX/CBOE στις 46,01 μονάδες.

Σε αυτό το περιβάλλον, στο ΧΑ, οι πρώτες εντολές που πέρασαν στο σύστημα ήταν μεν κυρίως από την πλευρά των πωλητών, αλλά και αρκετές για λογαριασμό αγοραστών. Πωλήσεις κυρίως στο πλαίσιο μερικής κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων θέσεων (Δευτέρας-Τρίτης) αλλά και αγορές από λίγο χαμηλότερες τιμές σε συγκεκριμένα blue chips.

Στις 607,73 μονάδες ο ΓΔ, με τις πρώτες απώλειες να οδηγούν κάτω από τις 600 μονάδες αλλά τους αγοραστές να δραστηριοποιούνται στη συνέχεια μηδενίζοντας την πτώση του ΓΔ. Με λίγες αγορές σε τραπεζικές μετοχές, προφανώς απόρροια της χθεσινής απόφασης της ΕΚΤ και περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις σε Coca Cola, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil.

Με την αξία συναλλαγών στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v