Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με τράπεζες η επαναφορά στις 600 μονάδες

Συντηρούνται τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές στη θέση του «οδηγού», μετά τις χθεσινές πιέσεις. Ανοδος ως 3,5% για τον κλαδικό δείκτη. Κίνηση υψηλότερα για ΟΤΕ, αρνητικό σερί για Jumbo, άλμα για Τιτάνα. Μέτριος ο τζίρος.

ΧΑ: Με τράπεζες η επαναφορά στις 600 μονάδες

Συντηρείται η ήπια και χαμηλού κόστους προσπάθεια αντίδρασης στις ευρωπαϊκές αγορές, της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης.

Με λίγες προσδοκίες για το αποτέλεσμα της αυριανής τηλεδιάσκεψης των ηγετών της Ευρώπης και με την προσοχή προς τη Νέα Υόρκη, traders και επενδυτές κινούνται αρκούντως επιφυλακτικά.

Στον ρυθμό της Φρανκφούρτης, του Μιλάνου το ΧΑ, με κύριο χαρακτηριστικό τη μετριότατη αξία συναλλαγών, που μέχρι πριν λίγο (*) δεν είχε υπερβεί καν τα 20 εκατ. Για τόσο «φτωχή» συνεδρίαση, σε ένα τόσο «ρηχό» χρηματιστήριο.

Οι περιορισμένης έκτασης κινήσεις εστιάζουν κυρίως σε ενδοσυνεδριακού-βραχυπρόθεσμου ορίζοντα, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο και στις μετοχές των 4 συστημικών, που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ισχυρότερη αντίδραση για τον πολύπαθο κλάδο, με τον ΔΤΡ κατά 3,59% στις 315 μονάδες. Με τη συγκριτικά μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σε Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, Πειραιώς να ακολουθούν.

Ωστόσο, από τις 14:15 και μετά, σταδιακά επιταχύνθηκε -κάπως- ο ρυθμός συναλλαγών, με παράλληλη διάχυσή τους σε blue chips, κυρίως στον ΟΤΕ.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της Alpha Bank στο 0,6226 ευρώ, της Εθνικής στο 1,113, της Eurobank στο 0,3422 και στο 1,146 της Πειραιώς. Μεγαλύτερος τζίρος και ισχυρότερη αντίδραση, με 5%, για τη μετοχή της Εθνικής.

Στα 11,76 με 2,26% η μετοχή του ΟΤΕ, με τη δεύτερη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών και αγορές από τα 11,50 ευρώ.

Στα 7,195 ευρώ ο τίτλος του ΟΠΑΠ, στα 21,85 της Coca Cola, στα 2,434 της ΔΕΗ, μία μέρα πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 2019.

Στα 12,83 η μετοχή της Jumbo με αρνητικό σερί, στα 13,14 η ΜΟΗ μετά τη χθεσινή «βουτιά», στο 0,955 η ΕΛΛΑΚΤΩΡ κοντά στο όριο του ενός ευρώ, στα 6,63 η Mytilineos, στα 5,58 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ισχυρή αντίδραση, με 3,39% στα 11,38, για τον τίτλο της TITC.

Στις 65 οι μετοχές με θετικό πρόσημο έναντι 41 με αρνητικό, σε μία συνεδρίαση σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τη χθεσινή, εξαιρούμενου σταθερά του τραπεζικού κλάδου.

Μπήτρος, ΣΙΔΜΑ, Alumil, Intracom, IntraKat, Πλαστικά Θράκης, Κέκροψ, Frigoglass, μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία.

(*) στις 15:00

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v