Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με... ούριο άνεμο η συνεδρίαση

Υποχωρεί ο ΓΔ μετά το ανοδικό ξεκίνημα. Την αντίδραση στις διεθνείς αγορές καλούνται να «δουν» οι επενδυτές. Η υπέρβαση των 600 μονάδων και τα κρίσιμα όρια για τις τράπεζες. Γιατί χρειάζεται... προσοχή η επαναφορά των ανοιχτών πωλήσεων.

ΧΑ: Με... ούριο άνεμο η συνεδρίαση

Θεαματική αντίδραση στις διεθνείς αγορές, σε μία προσπάθεια προεξόφλησης προσδοκιών ότι σύντομα θα βρεθεί εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των βημάτων επανεκκίνησης της οικονομίας.

Η μεγαλύτερη άνοδος στη Wall Street, από τις αρχές Απριλίου, ισχυρή κίνηση σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με «ουρά αγορών» από χθες το ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Ευρώπη. Ο DAX από τις 11.170 μονάδες και με τα συμβόλαια του S&P500 από τις 2.965 μονάδες.

Στο ΧΑ, οι long, με τον «αέρα» των διεθνών αγορών, πέτυχαν την επαναφορά της αγοράς πάνω από το όριο των 600 μονάδων, με τον τραπεζικό κλάδο -επιτέλους- να βγάζει μία αντίδραση, μετά τα νέα ιστορικά χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας ενώ κυριάρχησαν και στην πλειονότητα των μετοχών-σηματωρών του δείκτη.

Συνεδρίαση με επαναφορά των ανοιχτών πωλήσεων η σημερινή χρειάζεται την προσοχή της, κυρίως στην αρχή και με γνώμονα το όποιο χάσμα δημιουργηθεί.

Ωστόσο ο λόγος για βήματα απεγκλωβισμού από τα χαμηλά, όταν στη Νέα Υόρκη γίνονται άλματα και σε Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο καλύπτεται το μεγαλύτερο (ή το σύνολο) των ακραίων απωλειών του Μαρτίου.

Στις 609,52 μονάδες ο ΓΔ, στις 1.463,99 ο FTSE25, στις 288,55 ο ΔΤΡ και στις 833,63 μονάδες ο FTMidCap.
Σταθερά ο τραπεζικός κλάδος παραμένει με το μεγαλύτερο discount έναντι τόσο της αγοράς όσο και της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα των προς διαχείριση προβλημάτων (λέγε... μη εξυπηρετούμενα δάνεια/ανοίγματα), συνάμα όμως τα μεγάλα περιθώρια αντίδρασης στην περίπτωση που αρχίσει η επίλυσή τους.

Βραχυπρόθεσμα και με γνώμονα την τεχνική προσέγγιση εκ των ων ουκ άνευ -ελάχιστη- προϋπόθεση για τον κλάδο είναι η πειστική υπέρβαση των 300-305 μονάδων σε «κλείσιμο» συνεδρίασης.

Ισχυρότερη κίνηση, χθες, από τη Eurobank με 11,65 στο 0,32 ευρώ. Στο 0,552 η Alpha Bank, στο 1,01 η Εθνική και στο 1,09 ευρώ η Πειραιώς.

Με αγοραστές και στα 21 blue chips, με επιθετικότερους τους long σε μετοχές των ΔΕΗ, Aegean, Viohalco, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΔΑΠ και με τον ΟΤΕ στα 12,30 ευρώ, τον ΟΠΑΠ στα 8,08 ευρώ.

Στο επίκεντρο παραμένει η Aegean, μετά μάλιστα την χθεσινή «πρόσκληση» του προέδρου της εισηγμένης για κρατική (υπο)στήριξη αλλά και μετοχές εταιρειών που ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v