Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επιχείρηση ανασύνταξης δυνάμεων

Πάνω από τις 600 μονάδες με σημαντικά κέρδη στο ξεκίνημα ο Γενικός Δείκτης. Οι προσπάθεις επανεκκίνησης, στο επίκεντρο των traders διεθνώς. Ποιες μετοχές αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον.

ΧΑ: Επιχείρηση ανασύνταξης δυνάμεων

Στις προσπάθειες των χωρών να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους είναι στραμμένη η προσοχή traders και επενδυτών.

Μετά από μία εβδομάδα αυξημένης μεταβλητότητας και απωλειών για τα χρηματιστήρια, από Νέα Υόρκη μέχρι Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μαδρίτη, Μιλάνο, θα επιχειρηθεί ανασύνταξη δυνάμεων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα, για αυτή την εβδομάδα.

Ενδεικτικά ο S&P500 στις 2.863,70 μονάδες μπορεί να διόρθωσε 2,27% σε διάστημα εβδομάδας, πλην όμως την Παρασκευή βγήκε αντίδραση 0,39%. Προσπάθεια για αλλαγή τάσης, που αποτυπώθηκε και στον δείκτη VIX, ο οποίος αποκλιμακώθηκε 2,21% στις 31,89 μονάδες.

Νωρίτερα στις ασιατικές αγορές καταγράφηκε ήπια άνοδος, με τον Nikkei κατά 0,50% υψηλότερα.

Προσδοκίες και ελπίδες πως ο κόσμος βρίσκεται λίγο πιο κοντά στην ανάδυσή του από την ύφεση. Προεξοφλητικοί μηχανισμοί τα χρηματιστήρια, μένει να δούμε πώς θα αποτιμήσουν την προσπάθεια και τα μέχρι τώρα αποτελέσματά της.

Στο ΧΑ, η εβδομάδα ξεκινά με τον ΓΔ στις 593,26 μονάδες, με τον FTSE25 στις 1.420,23, με τον ΔΤΡ στις 272,81 και τον FTMidCap στις 818,63 μονάδες. Στο σχόλιό μας της Κυριακής επιδιώξαμε να καταγράψουμε το πώς έχει η κατάσταση, τα επιχειρηματικά/επενδυτικά ορόσημα της εβδομάδας και λόγους που οι long έχουν ένα μικρό προβάδισμα.

Σε τράπεζες και συγκεκριμένα blue chips το ενδιαφέρον των διαχειριστών, στο τμήμα εκείνο της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας η προσπάθεια εγχώριων επενδυτικών σχημάτων. Με ενδιαφέρον στοιχείο το ότι από τον Απρίλιο σημειώνεται υπεροχή του «ελληνικού επενδυτικού στοιχείου».

Eurobank, ETE και Alpha Bank και λόγω MSCI και επικείμενου rebalancing στο επίκεντρο από τον τραπεζικό κλάδο.

Σε συγκεκριμένες εισηγμένες το ενδιαφέρον, με την Aegean, κυρίως λόγω αναμονής της ενημέρωσης από τον πρόεδρο Ευτύχη Βασιλάκη, να συγκεντρώνει την προσοχή της χρηματιστηριακής αγοράς και όχι μόνο.

Πέραν των τραπεζικών, του ΤΙΤΑΝα, της Aegean, κινητικότητα διατηρείται σε ΟΤΕ, Motor Oil, Mytilineos, αλλά και Fourlis, Sarantis και συγκεκριμένων μετοχών της μεσαίας κατηγορίας.

Προφανώς η στάση traders και επενδυτών θα εξαρτηθεί και από το κλίμα στις διεθνείς αγορές, με τις προειδοποιήσεις του επικεφαλής της FeD για θηριώδη ύφεση το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v