Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτος στόχος η... άμυνα στο Χρηματιστήριο

Κίνηση λίγο υψηλότερα στο ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη. Με τις αγορές σε πτωτικό τέμπο, πρώτο ζητούμενο η επιβεβαίωση των στηρίξεων για ΓΔ και FT25. Η αδυναμία των τραπεζών και οι τοποθετήσεις σε blue chips.

Πρώτος στόχος η... άμυνα στο Χρηματιστήριο

Ηπια διόρθωση στις ασιατικές αγορές, λίγες ώρες μετά τη νέα ισχυρή ανοδική αντίδραση στη Wall Street.
Αυξημένη η μεταβλητότητα σε όλες τις διεθνείς αγορές, με ό,τι αυτό απαιτεί από την πλευρά, κυρίως, των traders αλλά και των επενδυτών.

Στις 27,99 μονάδες ο δείκτης VIX, σε φυσιολογική διόρθωση παραπέμπουν τα futures στη Wall Street. Ενδεικτικά για τον S&P500 παραπέμπουν σε «άνοιγμα» από 0,66% χαμηλότερα και τις 2.948 μονάδες.

Σε αυτό το βραχυπρόθεσμο περιβάλλον, νωρίτερα στην Ευρώπη η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον DAX να υποχωρεί 1,29% προς τις 11.086 μονάδες. Τεχνικά, εάν επιβεβαιωθεί η στήριξη προς τις 11.050, ενδεχομένως -και ανάλογα με την εικόνα σε Νέα Υόρκη- να επανέλθει πάνω από τις 11.100 μονάδες.

Στα καθ' ημάς, ανοδική διόρθωση, ερήμην του τραπεζικού κλάδου, αλλά ενθαρρυντική ενεργοποίηση επενδυτικών δυνάμεων, που για μεγάλο διάστημα παρέμεναν εκτός παιδιάς. Ενδεικτική η περίπτωση της ΔΕΗ, γι' αυτό και νωρίτερα αναρτήθηκε σχετικό σχόλιο στον Εκηβόλο.

Με τα blue chips η επαναφορά της αγοράς πάνω από το όριο των 600 μονάδων, με τον FTSE25 στην ευρύτερη ζώνη των 1.450, αλλά με τον τραπεζικό δείκτη χαμηλότερα των 270 μονάδων.

Αρκετές οι εκκρεμότητες για τον πολύπαθο κλάδο, ειδικότερα όσες αφορούν στο μείζον πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με την Αναστασία Παπαϊωάννου να θίγει μία ουσιώδη πτυχή. Εχει δρόμο, πολύ δρόμο το εγχείρημα της δραστικής μείωσης των NPLs και αυτό αποτυπώνεται τόσο στην επιφυλακτική στάση των funds όσο στην εμφανή αδυναμία του κλάδου να αντιδράσει. Εστω πάνω από την περιοχή των 300 μονάδων.

Ωστόσο, η χθεσινή συνεδρίαση είχε αρκετό ενδιαφέρον, κυρίως για εισηγμένες/μετοχές-σηματωρούς.
Με αγοραστές και άνοδο της τιμής για τις μετοχές των Τέρνα Ενεργειακής στα 9,20 και Mytilineos στα 7,05 ευρώ, με αμφότερες τις εισηγμένες να (ξανα)περνούν το όριο του ενός δισ.

Συνέχεια στις αγορές σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil, TITC, Viohalco, Jumbo, Lamda Development κ.α. από τη μεγάλη κατηγορία.

Ζητούμενη για σήμερα, κατ' αρχάς, η επιβεβαίωση των στηρίξεων. Ειδικότερα των 597 για τον ΓΔ και των 1.424 για τον FTSE25.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v