Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμυνες στις 650 μονάδες στο ΧΑ

Τεχνική διόρθωση σε εξέλιξη σε ΧΑ και διεθνείς αγορές, στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα. Στις τράπεζες οι ισχυρότερες πιέσεις, μετά από εβδομαδιαία κέρδη 25%. Ανοδος για ΔΕΗ. Αναμένεται εκτίναξη τζίρου λόγω rebalancing στο κλείσιμο.

Αμυνες στις 650 μονάδες στο ΧΑ

Περιμένοντας τον Τραμπ. Θα μπορούσε να τεθεί και έτσι η στάση αναμονής των traders, την ώρα που η όξυνση της κρίσης μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας στεκόταν αφορμή για τη φυσιολογική διόρθωση στις αγορές.

Τελευταία συνεδρίαση εβδομάδος, μηνός Mαΐου, στην ολοκλήρωση ενός ανοδικού σερί που αποφέρει σημαντικές βραχυπρόθεσμες υπεραξίες από Νέα Υόρκη σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο και χρηματιστήρια της Ασίας.

Ευνοημένοι αυτής της κίνησης και όσοι βραχυπρόθεσμοι (αλλά και επενδυτές) ενήργησαν από χαμηλότερα επίπεδα τιμών και στο ΧΑ. Με τον τραπεζικό κλάδο να αντιδρά από τα ιστορικά χαμηλά με μία ανοδική διόρθωση 100 και κάτι μονάδων, με τις μετοχές των συστημικών τραπεζών να μετρούν διψήφια ποσοστά.

Συνεδρίαση διόρθωσης η σημερινή, λίγο ως πολύ αναμενόμενη -και από την τακτική πλευρά και την τεχνική.

Με 25,04% σε διάστημα εβδομάδας ο ΔΤΡ (αλλά απώλειες 4,92% σε μηνιαίο), θα ενεργοποιούσε πωλήσεις και λόγω «κλεισίματος» μηνός και λόγω αναδιάρθρωσης δεικτών MSCI. Τεχνικά η αντίδραση του ΔΤΡ από τις 263,25 προς τις 380 μονάδες, σε μόλις μία εβδομάδα, δικαιολογούσε ένα «γύρισμα» και δοκιμασία στηρίξεων στο εύρος των 350-340 μονάδων. Θα δούμε από τις 15:10 και μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοπρασία, εάν ο κλάδος θα διατηρήσει τη βραχυπρόθεσμα long τάση του. Ενδεχόμενο που θα βοηθούσε από Δευτέρα, για τον επόμενο μήνα Ιούνιο.

Τις ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές ακολούθησαν ανάλογες εντολές και για την πλειονότητα των blue chips, με συνέπεια ο FTSE25 να διορθώνει προς τις 1.580 μονάδες.

Αξία συναλλαγών στα 50 εκατ. (*), αν και πολλαπλάσια αναμένεται να είναι στο κλείσιμο της συνεδρίασης, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το υπόλοιπο εκροών-εισροών σε μετοχές που αποχωρούν από τον δείκτη MSCI Greece Global (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, TITC), δευτερευόντως αυτές που παραμένουν (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Jumbo). Ενδεχομένως, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, εισροές από την πλευρά επενδυτών που τοποθετούνται σε τίτλους του MSCI Small Cap.

Σε Eurobank, Αlpha Βank, Εθνική ο μεγαλύτερος τζίρος, με ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς, Jumbo, Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν.

Με πωλητές στην πλειονότητά τους, πλην ΔΕΗ και ΤΕΝΕΡΓ. Θεαματική και σήμερα η πορεία της ΔΕΗ και ενόψει ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, την Τρίτη 2 Ιουνίου (σχετική ανάρτηση από νωρίς στον Εκη) στα 3,486 ευρώ. Με αγοραστές και η ΤΕΝΕΡΓ στα 9,99 ευρώ.

Και με γνώμονα τα οικονομικά αποτελέσματα οι κινήσεις traders και επενδυτών, με αγοραστές σε ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ .

Στις 26/67 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

(*) στις 15:00

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v