Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Με το... ζόρι προσπαθεί να αντιδράσει

Να αποφευχθεί η πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση είναι ο βασικός στόχος των αγοραστών. Περιορισμένες και σήμερα οι συναλλαγές. Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης. Πού καταγράφεται... κινητικότητα.

Χρηματιστήριο: Με το... ζόρι προσπαθεί να αντιδράσει

Με μεικτά πρόσημα και διαθέσεις κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές (πάνω DAX και CaC 40, ήπια χαμηλότερα ο FTSE 100), καθώς οι ενεργοί επενδυτές προσπαθούν να ακολουθήσουν την ανοδική πορεία της Wall Street, όμως η επιφυλακτικότητα παραμένει σε σημαντικό βαθμό. Εν τω μεταξύ, ανέκαμψαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάιο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, είναι εμφανής η προσπάθεια να αποφευχθεί η πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη και στην προσπάθεια αυτή δείχνει να παίρνει μέρος το μεγαλύτερο μέρος από τους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αρνητικό πρόσημο παραμένει μόνο ο τίτλος του ΟΤΕ (-3,29%, καθώς απέκοψε μεικτό μέρισμα €0,555409 ανά μετοχή) και η μετοχή των ΕΕΕ (-0,22%), Ελλάκτωρα (-0,56%), Ελ. Πετρελαίων (-0,50%) και Jumbo (-0,60%), ενώ από τις μετοχές που διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα, μέχρι στιγμής, κέρδη για Αεροπορία Αιγαίου (+2,04%) και Fοurlis (+3,05%).

Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης και από τους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους, που όλοι ανεξαιρέτως έχουν γυρίσει σε θετικό πρόσημο παρά το επιφυλακτικό ξεκίνημα, όμως αν συνυπολογιστούν οι απώλειες που έχουν προηγηθεί, δεν αποκλείεται και η σημερινή προσπάθεια αντίδρασης να αποδειχθεί εξαιρετικά ευάλωτη.

Στα γνωστά χαμηλά επίπεδα των τελευταίων, πολλών, ημερών ο τζίρος συμπλήρωσε το πρώτο ημίωρο τα 4,9 εκατ., από τα οποία το 1,3 εκατ. αφορούσε προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΙΝΛΟΤ, ΟΤΕ, ΔEH) και την πρώτη ώρα στα 9 εκατ., με τις ίδιες προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 639,77 (-0,20%) και 646,53 μονάδων (+0,85%) και έχει σαν πρώτο ζητούμενο την επιστροφή με κλείσιμο υψηλότερα των 650 μονάδων.

Ελάχιστα τα άξια αναφοράς από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου σχετική κινητικότητα σημειώνεται σε Τρ. Αττικής (+2,98%), ΚΛΜ (+3,49%, παίρνει τη θέση της Intralot στον Γενικό Δείκτη), Profile (+2,51%), ενώ επανεμφανίστηκε η γνωστή εντολή αγοράς στο 0,472 ευρώ για τη Newsphone (+0,43%).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v