Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το Χρηματιστήριο

Με περιορισμένες συναλλαγές ο Γενικός Δείκτης κινείται σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης. Μικρό πλεονέκτημα για τους πωλητές στις τράπεζες αλλά και σε Coca Cola και Motor Oil. Ανοδικά ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών με ελεγχόμενη διόρθωση αρχικά και εν συνεχεία προσεκτικές κινήσεις από τους αγοραστές με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ασθενής ανοδική- διόρθωση. Κάτι κινείται, μετά από μέρες διόρθωσης στον τραπεζικό κλάδο.

Στην Φρανκφούρτη αντίδραση για τον DAX προς τις 12.388 (0,67%), στο Μιλάνο πτώση για τον ΜΙΒ στις 18.963 (-0,68%). Μεγαλύτερες οι απώλειες στη Μαδρίτη για τον ΙΒΕΧ, στις 6.802 (-1,15%).

Με περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις, πιθανότατα πρόκειται για "ουρά" των τελευταίων συνεδριάσεων της προηγούμενης εβδομάδος. Εξέλιξη, όχι κατ' ανάγκη αρνητική- πάντα βραχυπρόθεσμα προσεγγίζοντας την αγορά- από την στιγμή που θα μπορούσε να βγει η όποια προσφορά, να επιβεβαιωθούν στηρίξεις για βασικούς δείκτες και μετοχές, συνακόλουθα να ενεργοποιηθούν και λίγες συναλλαγές από την πλευρά των αγοραστών.

Στην περιοχή των 615-610 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, κλάδος-κλειδί (λόγω της βαρύτητας στάθμισης του)
ο τραπεζικός από την πορεία του οποίου θα εξαρτηθεί (σε μεγάλο βαθμό) η συντήρηση της αγοράς πάνω από το όριο των 600 μονάδων ή θα καταγραφούν τιμές χαμηλότερα προς τις 595 μονάδες.

Ενδεχομένως να μην έχει και τόση σημασία το αν ο ΓΔ είναι στις 605 ή τις 595 μονάδες από την άποψη πως η τάση είναι διορθωτική, απαιτείται σημαντική ανοδική διόρθωση για να αλλάξει η φορά και η πλειονότητα των ενεργών επενδυτών εστιάζει περισσότερο σε μετοχές παρά σε δείκτες.

Στις 299,5 μονάδες, αρχικά, ο τραπεζικός δείκτης χαμηλό επίπεδο όπου ενεργοποιήθηκαν κάποιες λίγες αγορές. Ανάλογη εικόνα είχε παρουσιασθεί και την Παρασκευή, όταν ο ΔΤΡ διόρθωσε χαμηλότερα των 300, για ένα μικρό διάστημα της συνεδρίασης.

Σταδιακά οι λίγοι πωλητές στην αρχή έγιναν διστακτικοί αγοραστές στη συνέχεια, με την Εθνική στα 1,132 ευρώ, την Alpha Bank στα 0,525 , την Eurobank στα 0,359 και στα 1,165 την Πειραιώς.

Στις 11.00' με τον ΔΤΡ 306 (1,04%) πέρασε, οριακά, σε θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης με αποτέλεσμα να "λυθούν" κάπως οι αγοραστές. Μικρή αλλαγή στάσης, που αποτυπώθηκε στη μεταβολή του FTSE25, από τις1.474 σχεδόν 12 μονάδες υψηλότερα.

Σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ αγοραστές, σταδιακά μετά το πρώτο 20λεπτο, με πωλητές όμως στην Coca Cola.
Μάλιστα το μείον 2,34% στα 22,11 ευρώ "βαραίνει" για ΟΤΕ (12,56), ΟΠΑΠ (7,75), ΔΕΗ (3,895) αλλά και μετοχές-σηματωρούς όπου γίνονται κινήσεις από αγοραστές. Σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,109), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (5,81), ΕΛΠΕ (5,27), Sarantis (8,47), Fourlis (3,97).

Υπερισχύουν οι αγοραστές, με 48 μετοχές με θετικό πρόσημο και μεγαλύτερη μεταβολή για: Performance, Πλαίσιο, Alumil, Intracom από τη μεσαία- χαμηλότερη κατηγορία.

Σε επίπεδα εποχής ο τζίρος.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v