Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Χωρίς δυνάμεις στη σκιά των διεθνών αγορών

Το παλεύουν σε Φρανκφούρτη και λοιπά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ανάλογη προσπάθεια και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να πασχίζει να κρατήσει κεφάλι έξω από το νερό. Πιέσεις στις τράπεζες. Χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Χρηματιστήριο: Χωρίς δυνάμεις στη σκιά των διεθνών αγορών

Υποτονικό το κλίμα, εμφανής η έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος, με τον ΓΔ στην περιοχή των 620 μονάδων αλλά με τον ρυθμό συναλλαγών, εκτέλεσης εντολών μάλλον στα χθεσινά.

Οριακά στις 310 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, σε μικρή απόσταση από τις 1.500 μονάδες ο FTSE25, σε ένα περισσότερο διαδικαστικό παρά πειστικό ξεκίνημα, με την αρχική εικόνα να ενισχύει την εκτίμησή μας πως ο Ιούλιος θα μας αφήσει με αρνητικό πρόσημο. Με το μεγαλύτερο πρόβλημα, συνακόλουθα, απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο και τις 4 συστημικές και επιμέρους σε ορισμένα blue chips.

Στο 0,534 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, στο 1,137 της Εθνικής, στο 0,3628 της Eurobank και στο 1,17 ευρώ η Πειραιώς, με εύλογο το ερώτημα τι ωθεί ένα fund να ρευστοποιήσει σε αυτά τα χαμηλότατα επίπεδα τιμών, σε αυτές τις χρηματιστηριακές αξίες. Πόσο πιο κάτω θα μπορούσε να διορθώσουν, όταν η αποτίμησή τους δεν ξεπερνά, καν, τα 4 δισ. ευρώ; Πάντως νωρίτερα προσπάθεια αντίδρασης για τον κλάδο εξελισσόταν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον EuroStoxx Banks προς το όριο των 60 μονάδων. Για να δούμε από ποιο σημείο θα ξεκινήσει, από Δευτέρα, ο Αύγουστος.

Συναλλακτικά στη μετοχή του ΟΠΑΠ καταγράφεται ο μεγαλύτερος τζίρος, με συνέχεια πωλήσεων. Αδύναμη, διαγραμματικά, η μετοχή, στα 7,735 χαμηλότερα των 7,91 ευρώ της τιμής «ανταλλαγής». Σταθερός πωλητής στον τίτλο, τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα, με ένα μείον 3,49% σε μέτρηση και επιφυλακτικούς τους long. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Σε Εθνική, Jumbo, Alpha Bank, ΔΕΗ, Motor Oil, OTE, Mytilineos συγκριτικά ικανοποιητικό τζίρο. Στο μείον, και σήμερα η ΜΟΗ, με σταθερή κλίση από αρκετά υψηλότερες τιμές, προ ολίγου στα 11,40 ευρώ.

Με αγοραστές σε ΔΕΗ (3,77), Jumbo (16,55), OTE, με ενθαρρυντικό το συν 1,61% στα 12,66 για τη μετοχή του Οργανισμού. Στα 11,26 για ακόμη μία συνεδρίαση η μετοχή της TITC αλλά σε αποτίμηση 920 εκατ. ευρώ...
Στις 43/24 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μεγαλύτερη απόδοση για Πλαστικά Θράκης, ΕΚΤΕΡ, ΕΛΓΕΚΑ, Intracom, ΚΡΙ ΚΡΙ, Βιοκαρπέτ.

Ωστόσο με τζίρο στα 5,7 εκατ. λίγο μετά τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας, δύσκολα θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο από ένα «κλείσιμο» μηνός πειστικά υψηλότερα των 630 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v