Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κερδίζει απόσταση από τις 620 ο Γενικός Δείκτης

Οι αγοραστές έχουν σήμερα το πλεονέκτημα σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται, όμως, από τις ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές. Η Ελλάκτωρ, ο ΟΤΕ και το δίδυμο Εθνική-Πειραιώς βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Χρηματιστήριο: Κερδίζει απόσταση από τις 620 ο Γενικός Δείκτης

Ηπια διόρθωση στην Φρανκφούρτη, προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ανακοινώθηκαν και τα ονόματα του μίνι-ανασχηματισμού, με έμφαση στην οικονομία.

Συναλλακτική άπνοια μεν, εμφανής ωστόσο η προσπάθεια traders και επενδυτών να απεγκλωβιστεί η αγορά από τον κίνδυνο, άμεσης, περαιτέρω διόρθωσης χαμηλότερα και των 600 μονάδων. Τζίρος, ο δεύτερος χαμηλότερος (*) για φέτος με συγκριτικά μεγαλύτερο σε Alpha Bank, OTE, ETE, Mytilineos, Eurobank ενώ ακολουθούν ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΟΗ, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή.

Πάνω από τις 620 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, μετά από ένα ικανό διάστημα σε θετικό έδαφος και απορρόφηση της όποιας, περιορισμένης, προσφοράς έβγαινε σε τραπεζικούς τίτλους και δευτερευόντως σε blue chips. Ετσι, σταδιακά ο μεν Δείκτης Τραπεζών κέρδισε λίγους πόντους πάνω από το όριο των 300 μονάδων, ο δε FTSE25 με αιχμή αρκετές μετοχές του δείκτη επανήλθε προς τις 1.495-1.500 μονάδες. 

Παραμένει η διαφοροποίηση μεταξύ τραπεζικών vs blue chips, με τις πρώτες σε τεράστιο discount σε σχέση με την αγορά και συγκεκριμένες από τις δεύτερες σε (αναλογικά) πολύ υψηλότερα επίπεδα τιμών από τα τρέχοντα του ΓΔ. Ο λόγος κυρίως για Τέρνα Ενεργειακή (στα 11,04 ευρώ), Sarantis (στα 8,52 ευρώ).

Από τις τραπεζικές, για την Εθνική καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό (με 2,52% στα 1,14), ακολουθεί η Πειραιώς (με 2,17% στα 1,175 ευρώ).

Κινητικότητα, από την πλευρά των αγοραστών σε μετοχές των Coca Cola (22,40) εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων, ΟΤΕ (12,55) ομοίως ενώ την ισχυρότερη αντίδραση καταγράφει, με 5,05% στα 1,167 η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Με αγοραστές σε Mytilineos (7,84), Jumbo (16,43), ΔΕΗ (3,94), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (5,94).

Στις 50 οι μετοχές με θετικό πρόσημο, ξεχωρίζουν οι: Επίλεκτος, Βιοκαρπέτ, Lavipharm αλλά και Autohellas, BriQ, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Intracom, Avax κ.α.

(*) στα μόλις 12,5 εκατ. στις 14.50'

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v