Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Σε ποιες μετοχές ποντάρουν οι long

Σταθεροποιητική κίνηση στο ξεκίνημα για τον ΓΔ. Η θετική απόδοση του Αυγούστου και οι τίτλοι που μπορούν να «τραβήξουν» την αγορά υψηλότερα στις επόμενες συνεδριάσεις. Τα σινιάλα από τις διεθνείς αγορές και ο «πονοκέφαλος» του πενιχρού τζίρου.

Χρηματιστήριο: Σε ποιες μετοχές ποντάρουν οι long

Συνεχίζεται το φλερτ του S&P500 με τα ιστορικά υψηλά του, παίρνουν μικρο-ανάσες οι long στο
Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας, σε αναζήτηση κατεύθυνσης αυτές της Ευρώπης, με ενδεικτικό το γεγονός της συντήρησης του DAX κοντά στην περιοχή των 13.000 μονάδων.

Στα καθ΄ ημάς, μετά και την χθεσινή συνεδρίαση μπορεί να μην γίναμε σοφότεροι πλην όμως οι αγοραστές από τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδος "μετρούν" θετική απόδοση και ένα, σχεδόν, 5% από την αρχή Αυγούστου. Θα πείτε peanuts μπροστά στις σωρευτικές απώλειες έτους, στο 30,50% για τον Γενικό Δείκτη, και σωστά.

Ωστόσο στο 3μηνο η αγορά μας, παρά τα μύρια όσα προβλήματα και παθογένειες της έχει πάρει ένα 4,53%- πάντα σε μέτρηση του Γενικού Δείκτη- διάστημα κατά το οποίο αρκετές μετοχές της μεγάλης κυρίως όμως της μεσαίας- χαμηλότερης κατηγορίας έχουν υπεραποδώσει, μάλιστα με υψηλά διψήφια ποσοστά.

Στις 637,12 μονάδες ο ΓΔ, στις 1.530,91 ο FTSE25 και στις 322,77 ο ΔΤΡ, με την αξία των συναλλαγών στα 21,5 εκατ. ευρώ. Τον τζίρο τον περιμένουμε μεγαλύτερο, από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, πιθανότατα με κορύφωση στην συνεδρίαση της Παρασκευής, οπότε και λήγει η απλή σειρά, μηνός Αυγούστου, στα Παράγωγα.

Για το ΧΠΑ, παρακολουθώντας την αύξηση του αριθμού των ΣΜΕ και την διεύρυνση της ανοδικής απόκλισης/premium από την συνεδρίαση της Παρασκευής θα διακινδυνεύαμε να εκτιμήσουμε, πως το "κλείσιμο" μηνός θα γίνει, σε επίπεδα τιμών προς τις 1.550 μονάδες, για τον 25άρη.

Προυπόθεση για την επιβεβαίωση αυτής της προσέγγισης η συντήρηση της τάσης για τον ΔΤΡ, προς τις 350 μονάδες- τουλάχιστον- η περαιτέρω ενίσχυση μετοχών λ.χ Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Mytilineos, το "γύρισμα" τίτλων όπως η ΜΟΗ, ο ΟΤΕ, η Jumbo, η επαναφορά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α

Σε αυτή την περίπτωση θα συνεχισθεί η μόχλευση στις χαμηλότερες κατηγορίες, διαδικασία που αποδίδει ικανοποιητικές αποδόσεις, από τις αρχές Αυγούστου.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v