Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην αντίδραση ψάχνουν οι long

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη. Ενα ακόμη... λιθαράκι στην προσπάθεια «αποκόλλησης» των δεικτών, βοηθούντος και του κλίματος στις διεθνείς αγορές, θα επιχειρήσουν να βάλουν οι αγοραστές. Οι τράπεζες και τα blue chips με... ρεύμα.

Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην αντίδραση ψάχνουν οι long

 Νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street, ισχυρή άνοδος στα ευρωπαϊκά και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το «φτωχό» 0,72% για τον Γενικό Δείκτη, που ωστόσο «έκλεισε» λίγο πάνω από τις 643 μονάδες.

Σε συγχρονισμό τα ξένα χρηματιστήρια, στη γνωστή του αυτόνομη και μέτρια διαδρομή το ελληνικό, με ενθαρρυντική νότα τη μικρή αύξηση συναλλαγών και τζίρου.

Στις 644,20 μονάδες ο ΓΔ, στις 1.542,07 ο FTSE25, στις 334,15 μονάδες ο ΔΤΡ, σε μία συνεδρίαση κατά την οποία ξεχώρισαν, κατ' αρχάς συναλλακτικά, οι μετοχές των ΟΤΕ, Lamda Development, Alpha Bank, Eurobank, Jumbo και ΔΕΗ, Εθνική, ΟΠΑΠ, Mytilineos, Πειραιώς.

Πυκνές εξελίξεων και ειδήσεων αυτές οι πρώτες συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου, με αδιαμφισβήτητο γεγονός της ημέρας χθες την απόλυτα νέα έξοδο της χώρας στις αγορές.

Το τελικό αποτέλεσμα, 2,5 δισ. με 1,21%, δικαιώνει όσους υλοποιούν μεθοδικά αυτό το πρόγραμμα εδώ και μήνες, συνδυαστικά με εκδόσεις ομολόγων και δημοπρασίες εντόκων.

Σημαντική και η σημερινή, με την ΕΛΣΤΑΤ να ανακοινώνει τα αρνητικά στοιχεία για την ύφεση του δεύτερου τριμήνου, με την οικονομία της χώρας στις συμπληγάδες της ύφεσης και της πανδημίας. Σε μία περίοδο που το Μαξίμου ξορκίζει τις... παγίδες του Ερντογάν, σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικά ο Φίλιππος Πανταζής.

Δυσχερής η συγκυρία και «πονηρά» τα περισσότερα από όσα διαδραματίζονται, δεν διευκολύνουν traders και επενδυτές να κινηθούν ενεργότερα. Συνέπεια, αυτά που συμβαίνουν καθημερινά και αποτυπώνονται στους χαμηλούς τζίρους, στην αδυναμία αντίδρασης της αγοράς και απεγκλωβισμού της από το στενό εύρος, όπου «ταλαιπωρείται» για 14 και πλέον εβδομάδες. Με συνακόλουθο το stock picking, τις επιλεκτικές τοποθετήσεις, τόσο των βραχυπρόθεσμων όσο και των επενδυτών.

Στο επίκεντρο, σήμερα, λόγω αποτελεσμάτων η ΔΕΗ, με τη μετοχή στα 4,16 ευρώ, με τρίτο σερί «κλείσιμο» πάνω από τα 4 ευρώ.

Αλλά και στον ΟΤΕ, μετά το χθεσινό 2,49% στα 13,99 ευρώ, μόλις 0,01 από το να δικαιώσει απόλυτα την επιμονή μας εδώ και μέρες και τις αναφορές μας στη μεθοδική προετοιμασία των «ισχυρών χεριών» για τη μεγάλη υπέρβαση των 14 ευρώ.

Ζητούμενη, για σήμερα-αύριο, η συντήρηση της τάσης ανοδικής διόρθωσης του δεικτοβαρούς τραπεζικού κλάδου και από τα blue chips, η λύση ανοδικών σχηματισμών για συγκεκριμένους τίτλους.

Ειδικότερα για Mytilineos, που υπερέβη τα 8 ευρώ, για ΟΠΑΠ, όπου εξελίσσεται ανάλογη επαναφορά, αλλά και για μετοχές των Τέρνα Ενεργειακής, ΕΥΔΑΠ κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v