Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Νωθρές κινήσεις στα όρια των 640 μονάδων

Αναπόφευκτες οι τακτικές stock picking, όσο ο Γενικός Δείκτης παραμένει εγκλωβισμένος μεταξύ 610-660 μονάδων. Χαμηλά ο τζίρος, πιστοποιεί την επενδυτική ένδεια που διατρέχει εδώ και μήνες την αγορά. Ποιες μετοχές διατηρούν τάση long.

Χρηματιστήριο: Νωθρές κινήσεις στα όρια των 640 μονάδων

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, στα γνωστά επίπεδα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Το Brexit στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX στην περιοχή των 13.200 μονάδων και μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή επιφυλακή στην οποία τελεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στα καθ' ημάς, μία από τα ίδια, με το ελληνικό χρηματιστήριο σταθερά εγκλωβισμένο σε έναν κύκλο 15 εβδομάδων. Με τους επενδυτές, στην πλειονότητά τους, να απέχουν και λόγω των πολλών μετώπων που δοκιμάζουν την κυβέρνηση (συνακόλουθα οικονομία, κοινωνία), σύμφωνα με το σχετικό θέμα του Φίλιππου Πανταζή.

Σε λιγότερα από 4 εκατ. η αξία συναλλαγών με την ολοκλήρωση της πρώτης ώρας, ενδεικτική της επενδυτικής ένδειας που διατρέχει εδώ και μήνες την αγορά.

Στα εμπόδια που λειτουργούν ανασταλτικά στην προσπάθεια πειστικής υπέρβασης, έχει αναφερθεί από νωρίς ο Γιώργος Α. Σαββάκης, με την έλλειψη ουσιαστικής κατεύθυνσης εμφανέστερη από κάθε άλλη φορά.

Αναπόφευκτες οι τακτικές stock picking, όσο ο ΓΔ παραμένει εγκλωβισμένος μεταξύ 610-660 μονάδων, νωρίτερα στις 638, γυρνώντας σε θετικό έδαφος μετά από μία μικρή διόρθωση και έλεγχο της ευρύτερης ζώνης των 635 μονάδων.

Οριακή μεταβολή για τον ΔΤΡ πέριξ των 320 μονάδων, στην περιοχή των 1.530 ο FTSE25, με επιμέρους τίτλους-σηματωρούς του δείκτη να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη συναλλακτικότητα. Στο πλαίσιο του stock picking, της μόνης τακτικής που έχει (απο)μείνει στους όποιους (λιγοστούς) ενεργούς επενδυτές και παίκτες.

Σε Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Alpha Bank ο μεγαλύτερος τζίρος.

Στα 8,70 η μετοχή της Mytilineos, με τον Ηλία Ζαχαράκη να «μετρά» πως όσο συντηρείται πάνω από τα 8,45, η τάση παραμένει long με στόχο τα 9,12 ευρώ.

Στα 11,72 η Τέρνα Ενεργειακή, με σταθερούς αγοραστές στα επίπεδα των «νέων υψηλών» της, στα 8,275 ο ΟΠΑΠ, με τα 8 να ενισχύονται ως σημείο αναφοράς και βάση στήριξης για τη μετοχή. 

Στα 4,688 η ΔΕΗ, μετά το νέο «τοπικό υψηλό», με αποτίμηση στο 1 δισ. plus, και όσο διαμορφώνεται πάνω από τα 4,50 ευρώ τόσο η long τάση ενισχύεται για υψηλότερα. Σε εύθετο χρόνο και με τις απαραίτητες διακυμάνσεις προς το... 5άρι, καθώς τη μείωση των θέσεων των funds του Silchester υπερκαλύπτουν άλλα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, που προσβλέπουν στον επόμενο στόχο.

Συναλλακτικά, ικανοποιητική εικόνα και για ΟΤΕ, Motor Oil, Εθνική, Eurobank, Ελλάκτωρ.

Στο 0,98 ευρώ η μετοχή της τελευταίας, με τον Φώτη Κόλλια να αναφέρεται στους στόχους της διοίκησης, στον τρίτο γύρο αναδιάρθρωσης, με «κλειδί» το κλείσιμο της «μαύρης τρύπας» των 470 εκατ. (ΑΚΤΩΡ).

Στις 41/25 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v