Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Με τα… ψιλά στα υψηλά ημέρας

Στις 631 μονάδες ο Γενικός Δείκτης σε μια αναγνωριστικού χαρακτήρα συνεδρίαση μετά τη χθεσινή βουτιά. ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα Alpha Bank και Μυτιληναίος σήκωσαν το βάρος της αντίδρασης. Στα 30,4 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών.

Χρηματιστήριο: Με τα… ψιλά στα υψηλά ημέρας

Τα αξιοσημείωτα κέρδη των κύριων Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, το θετικό ξεκίνημα στη συνεδρίαση της Wall Street, η πίεση στις αποτιμήσεις που είχε προηγηθεί και η προσέγγιση σημαντικών στηρίξεων για ΓΔ (625) και FTSE25 (1494), έδωσαν το έναυσμα κινητοποίησης ελάχιστων αγοραστών, με αποτέλεσμα το θετικό κλείσιμο στα υψηλά ημέρας, με τις βοήθειες και των τελικών δημοπρασιών.

Παρά ταύτα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν οι εναλλαγές προσήμων, ενώ ο τζίρος παρέμεινε στα γνωστά επίπεδα απελπισίας, εντείνοντας τις υποψίες ότι η σημερινή αντίδραση ήταν αποτέλεσμα ανακωχής πωλήσεων και όχι ουσιαστικής επιστροφής των αγοραστών.

Είναι πλέον πασιφανές ότι τα Εγχώρια Κεφάλαια δεν έχουν τη διάθεση να διοχετεύσουν επιπλέον ρευστότητα στην Χρηματιστηριακή Αγορά, με αποτέλεσμα να ανακυκλώνεται το ίδιο χρήμα, ενώ εδώ και πολλούς μήνες οι Ξένοι παραμένουν στην πλευρά των εν δυνάμει πωλητών και κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Άλλωστε, σύμφωνα με το Axianumbers, οι Ξένοι Επενδυτές παραμένουν σταθερά πωλητές τους τελευταίους εννέα μήνες, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται (!)

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στα χρηματιστηριακά γραφεία παραμένει βαριά, καθώς είναι απόλυτα αντιληπτό ότι με αυτούς τους τζίρους οι περισσότερες ΑΧΕ δεν μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ η εικόνα της Αγοράς επιβεβαιώνει όλους όσους έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας όχι μόνο ότι το Χ.Α. είχε χάσει όλο το τελευταίο ανοδικό κύμα των Διεθνών Αγορών, αλλά και το πόσο ευάλωτο θα ήταν στην πρώτη σημαντική διόρθωση των Ξένων Χρηματιστηρίων.

Όσοι Επενδυτές παραμένουν εκτός Αγοράς και με αυξημένη ρευστότητα, ή πιστωτικά υπόλοιπα στα χαρτοφυλάκιά τους, θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι δεν θα κινητοποιηθούν, αν δεν αλλάξει η “μεγάλη εικόνα” της Αγοράς. Αυτό προϋποθέτει νέες “επενδυτικές ιδέες” και διεύρυνση του ενδιαφέροντος, έξω από τα στενά όρια του FTSE25.

Από την άλλη, για πολλοστή φορά ο τζίρος έστειλε τα δικά του μηνύματα από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν 12 λεπτά για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο, το ημίωρο έκλεισε με τζίρο 2,8 εκατ. και η πρώτη ώρα συναλλαγών με 4,8 εκατ.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα διέθεσε σήμερα ετήσια έντοκα γραμμάτια ύψους 812,5 εκατ. ευρώ με απόδοση 0%, μειωμένη κατά 25 μονάδες βάσης σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση του Ιουνίου. Επιστροφή των αγοραστών και ήπια μείωση των αποδόσεων στην Αγορά ομολόγων, με την απόδοση του Ελληνικού 10ετους, να υποχωρεί στο 1,14%.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και ξεκινώντας, όπως πάντα, από τις Βαρύδεικτες Τραπεζικές μετοχές, μπορεί αυτές να άλλαξαν και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, όμως η τελική εικόνα δίνει προβάδισμα στους λίγους αγοραστές.

Και τα δύο πρόσημα άλλαξε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, κινούμενος μεταξύ 317,21 (+1,19%) και 311,58 μονάδων (-0,61%). Πριν τις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στις 315,26 (+0,57%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε νέα υψηλά και στις 318,01 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,45%.

Υπενθυμίζεται ότι από την χθεσινή συνεδρίαση, ο εν λόγω δείκτης έχει δώσει ημερήσιο σήμα εξόδου, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 338 μονάδων. Σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, η επόμενη στήριξη στις 300 – 296 μονάδες.

Μένοντας στον κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, “έτοιμη να ανοίξει τη διαγωνιστική διαδικασία, το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 6,3 δισ. ευρώ, πακέτο ‘Frontier’, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα και ήδη η Morgan Stanley που διενεργεί ως Σύμβουλος, έχει καταρτίσει την λίστα με τα υποψήφια funds. Μέχρι τον Δεκέμβριο, οι πωλήσεις δύο ακόμη πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων, συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ. Τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει το τελευταίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και θα στοχεύει στην αποχώρηση τουλάχιστον 800 Εργαζομένων. Με γοργό ρυθμό τρέχει η διαδικασία υποβολής εκ νέου, με βάση και το επικαιροποιημένο business plan της εταιρείας, δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής”.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, όπου η τελική εικόνα δείχνει σχετική επικράτηση των “πράσινων” μετοχών, με αρνητική ημερήσια μεταβολή ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ΑΔΜΗΕ (-0,23%), Ελ. Πετρέλαια (-0,20%), ΕΧΑΕ (-0,89%), Lamda Development (-0,72%), Motor Oil (-0,79%), Jumbo (-1,22%) και Τέρνα Ενεργειακή (-0,17%).

Εντυπωσιακά και σήμερα τα πράγματα στον Ελλάκτωρα (+0,53%), καθώς στο ξεκίνημα της συνεδρίασης βρέθηκε υπό πίεση, με την μετοχή να υποχωρεί μέχρι τα 0,82 ευρώ (-12,30%), όμως οι αγοραστές απορρόφησαν την προσφορά και ο τίτλος γύρισε και έκλεισε με οριακά κέρδη.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, “όταν 2 συνεδριάσεις καλύπτουν εβδομάδες συναλλαγών, είναι λογικό να υπάρξει όγκος και volatility. Τα 1,03 ευρώ γίνονται κύρια αντίσταση, ενώ τα 0,8150 είναι στήριξη και τα 1,1340 ‘stop’ στο ‘short”.

Ενδείξεις rebalancing βλέπει στο σημερινό +4,06% της ΕΥΔΑΠ η Beta Sec., λόγω επικείμενης εισόδου του τίτλου στον δείκτη FTSE All World Small Cap, ενώ σε νέα υψηλά 39 μηνών έκλεισε η ΔΕΗ (+2,09%, το ημερήσιο “stop long” ανέβηκε στα 3,876 ευρώ).

Ο ορισμός της συσσώρευσης – πλάγιας κίνησης, βρίσκεται σε εξέλιξη στην μετοχή του ΑΔΜΗΕ (-0,23%), καθώς συνεχίζει να κινείται στο στενό εύρος μεταξύ 2,17 (ημερήσιο “stop long”) και 2,25 – 2,345 ευρώ. Καθοδική διάσπαση θα οδηγήσει προς τα 2,03 ευρώ, ενώ ανοδική διαφυγή θα “ανοίξει διάδρομο” προς τα 2,37 – 2,425 ευρώ.

Μόνο λίγες δεν είναι οι πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Lamda Development (-0,72%), με τον τίτλο να έχει υποχωρήσει σε χαμηλά πέντε μηνών (!) Αργά, αλλά σταθερά επιδεινώνεται η τεχνική εικόνα, ανοίγοντας επικίνδυνα μονοπάτια προς τα 5,00 ευρώ.

Πρώτο ζητούμενο η επιστροφή με κλείσιμο υψηλότερα των 5,85 ευρώ (ημερήσιο “stop short”, κίνηση που μπορεί να ανοίξει “δίαυλο επικοινωνίας”, με τα 6,00 – 6,07 και 6,25 – 6,30 ευρώ.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, θέλουν ψηλότερα τους αγοραστές τα Πλ. Κρήτης (+2,86%), προσπάθεια αντίδρασης στο χθεσινό -18,04% από την Ελγέκα (+4,63%), σημαντική εντολή πώλησης στα 0,091 ευρώ για την Frigoglass (-3,23%), ξαφνική αύξηση του όγκου, λόγω πωλητών, στην Intercontinental (-7,87%), επιστροφή αγοραστών σε ΚΛΜ (+3,14%), Ιντρακάτ (+3,54%) και Κέκροπα (+0,63%), ενώ μόνο κλείσιμο υψηλότερα των 0,248 ευρώ, θα επαναφέρει τους ριψοκίνδυνους traders στην Προοδευτική (+7,92%).

Το “bid” χαμηλότερα από το αμέσως προηγούμενο κλείσιμο σε Δρομέα (+2,73%), ΕΚΤΕΡ (+3,23%), Ίλυδα (+3,90%) και Τεχν. Ολυμπιακή (+1,58%), το τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 3/9 για Ιντεάλ (-3,91%), Σπύρου (-3,35%), Παπουτσάνη (-2,37%) και Intralot (-0,78%), σημαντική εντολή αγοράς - στήριξης στα 0,8620 ευρώ για την Μοτοδυναμική (-2,64%), ενώ ευδιάκριτη ήταν η παρουσία πωλητή στην Εβροφάρμα (-2,26%).

Τεχνικά, παραμένει πρώτο ζητούμενο να μην παραβιαστούν τα ημερήσια “stop long” στις 625 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και στις 1494 μονάδες για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Σε περίπτωση που συνεχίσουν οι αγοραστές, ο ΓΔ πρέπει να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 636 μονάδων, κινούμενος προς τις 652 – 662 μονάδες και ο FTSE25 υψηλότερα των 1519 μονάδων, κινούμενος προς τις 1528 – 1540 μονάδες. Για την σχετική βελτίωση της εικόνας, πρέπει η εβδομάδα να ολοκληρωθεί με κλείσιμο υψηλότερα των 1569, με επόμενο στόχο τις 1628 – 1650 μονάδες.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Πρώτο σημείο στήριξης οι 620 μονάδες και πρώτο σημείο αντίστασης οι 636 μονάδες (KMO 20 ημερών). Οι ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα β’ τριμήνου. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΚΤ συνεδριάζει αύριο. Ο ΟΤΕ προτίθεται να συμμετάσχει στις διαδικασίες ανάληψης έργων προμηθειών, ή Υπηρεσιών Δημοσίου. ή των Νομικών Προσώπων του Ευρύτερου Δημόσιου τομέα”, αναφέρει η Merit Sec.

“Σήμερα ανακοινώνουν τα εξαμηνιαία αποτελέσματά τους οι Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Infoquest. Η επιβάρυνση της τεχνικής εικόνας προϊδεάζει για περαιτέρω υποχώρηση του ΓΔ, με τις 623 μονάδες να συνιστούν το νέο εγγύτερο όριο στήριξης”, εκτιμά η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Χωρίς ουσιαστική μεταβολή και αυτή η εβδομάδα για τον ΓΔ, ο οποίος τον τελευταίο ενάμισι μήνα κινείται σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης μεταξύ 615 - 650 μονάδων. Πραγματοποίησε άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια ανοδικής διάσπασης του ΚΜΟ-60 που κινείται στις 640 μονάδες. Η περιοχή των 640 - 650 μονάδων έχει ισχυροποιηθεί ως αντίσταση και τόσο η κύρια όσο και η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένουν πτωτικές. Ανάλογη είναι και η εικόνα του ΔΤΡ τον τελευταίο μήνα, που κινείται κάτω από τον ΚΜΟ-60 και συναντά αντίσταση κάθε φορά που τον προσεγγίζει. Ο ΚΜΟ-60 κινείται στις 340 μονάδες και επιβεβαιώθηκε πάλι ως αντίσταση. Αναμένουμε την συμπεριφορά του ΔΤΡ στις 300 μονάδες Το εύρος της βραχυχρόνιας συσσώρευσης παραμένει μεταξύ 300 - 345 μονάδων”, επισημαίνει η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

Επαφή με την ζώνη στήριξης των 630 μονάδων προσπάθησε σήμερα να διατηρήσει ο Γενικός Δείκτης, υποβοηθούμενος από την ανοδική αντίδραση των Διεθνών Αγορών, όπως αναφέρει ο Νικόλας Πετράκης.

Η πρόσφατη διόρθωση των Ξένων Χρηματιστηρίων, σε συνδυασμό με την διατήρηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέκοψαν το ανοδικό Momentum της περασμένης εβδομάδας.

Προαπαιτούμενο για ανοδική διάσπαση του Γενικού Δείκτη παραμένει η κατοχύρωση των 650 μονάδων, όπου πλέον έχει διαμορφωθεί και μια διπλή κορυφή σε αυτά τα επίπεδα.

Η Αγορά βρίσκεται πάνω στην βραχυπρόθεσμη στήριξη των 630 μονάδων, ενώ με απώλεια αυτής θα οδηγηθεί στα τοπικά χαμηλά των 610 μονάδων για ακόμη μία φορά. Δεδομένων των συνθηκών η συνέχιση της συσσώρευσης τιμών μεταξύ 610 - 650 αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο σε αυτή τη φάση.

Προβληματική παραμένει η εικόνα του δείκτη Τραπεζών, ο οποίος απώλεσε την στήριξη των 320 μονάδων στην χθεσινή συνεδρίαση. Αναγκαία είναι η επαναφορά πάνω από τις 320 μονάδες, ώστε να αποφευχθεί συνέχιση της διολίσθησης στο τοπικό χαμηλό των 300 μονάδων. Σε περίπτωση επιδείνωσης, οι 300 μονάδες αποτελούν το προτελευταίο “οχυρό” του ΔΤΡ μέχρι τις 265 μονάδες, όπου και έχουν διαμορφωθεί ισχυρές βάσεις, όντας τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του κλαδικού δείκτη.

Κρίσιμες θα χαρακτηρίζαμε τις επόμενες ημέρες, με την κατεύθυνση των Διεθνών Αγορών να καθορίζουν και την εγχώρια τάση.

Οι ανησυχίες για έκδοση νέας Τουρκικής Navtex στην Περιοχή του Καστελόριζου, δύναται να εντείνουν το ήδη τεταμένο κλίμα, δυσχεραίνοντας περεταίρω την εικόνα της Αγοράς.

“Παρά την ήπια αποκλιμάκωση των τελευταίων ημερών, παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, άλλα κυρίως επικεντρωνόμαστε στην κίνηση των Αμερικανικών δεικτών, όπου και συμβάλλουν καθοριστικά στην διαμόρφωση της Παγκόσμιας χρηματιστηριακής τάσης”, σημειώνει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Απόλυτη επικράτηση των πωλητών, δείχνει η τελική εικόνα για τις μεγάλες Ασιατικές Αγορές.

Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη, προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στο NYSE.

Ανοδική αντίδραση από το Πετρέλαιο, μικρά κέρδη για το Ευρώ.

Μικρά κέρδη για Χρυσό και Ασήμι, πάνω από τα $10250 επιστρέφει το Bitcoin.

Το ενδιαφέρον των Επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της Τράπεζας του Καναδά σήμερα Τετάρτη και της ΕΚΤ την Πέμπτη. Η διήμερη συνάντηση της Fed, έχει προγραμματισθεί για την επόμενη εβδομάδα.

“Οι προοπτικές για την Παγκόσμια Οικονομία είναι λιγότερο ζοφερές σήμερα, σε σχέση με τον Μάιο. Βλέπουμε σημάδια ανάκαμψης”, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μιλώντας σε εκδήλωση για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης στην εποχή της COVID-19 και μετά από αυτή.

Επέκτειναν τις απώλειές τους οι μετοχές της SoftBank, εξαϋλώνοντας $12 δισ. χρηματιστηριακής αξίας αυτή την εβδομάδα, εν μέσω νευρικότητας για την επενδυτική στρατηγική του Ιαπωνικού Ομίλου. Η κίνηση των μετοχών ήλθε αφότου δημοσίευμα των Financial Times την Παρασκευή ανέφερε ότι “η SoftBank είναι η ‘φάλαινα του Nasdaq’, που αγόρασε Παράγωγα Αμερικανικών μετοχών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, πυροδοτώντας το ράλι στις τεχνολογικές μετοχές, πριν τη βουτιά της περασμένης Πέμπτης”.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα εγχώριου ενδιαφέροντος, βάσει των εκτιμήσεων της Goldman Sachs, η αποτίμηση και οι κίνδυνοι που συνδέονται με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, θέτουν τη σύσταση σε ουδέτερη. Ο στόχος τιμής, για τους επόμενους 12 μήνες βάσει του υποδείγματος αποτίμησης ROTE / COE, είναι €1,94 ανά μετοχή.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μεταβαίνει σήμερα στο Βερολίνο, για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin και να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με Ευρωπαίους Αξιωματούχους.

Ύφεση 7,8% φέτος αναμένει η Scope Ratings. Εκτιμά ότι το Ελληνικό ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 7,8% φέτος, με την πανδημία να πλήττει κλάδους Υπηρεσιών που σχετίζονται με τον Τουρισμό και το real estate, προτού ανακάμψει κατά 5,2% το 2021. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο του Οίκου, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ θα υποχωρήσει στο 181% το 2024, από ανώτατο σημείο στο 199% του ΑΕΠ φέτος. Ωστόσο, με βάση ένα δυσμενές σενάριο, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ θα μειωθεί κατά μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες, στο 207% του ΑΕΠ ως το 2024, από 209% το 2020.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 625,59 (-0,31%) και 631,63 μονάδων (+0,65%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 631,36 (+0,61%), μέσω των τελικών δημοπρασιών σημείωσε νέα υψηλά στις 632,01 (+0,71%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 631,74 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,67%.

Ο τζίρος στα 30,2 εκατ., από τα οποία τα 0,9 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΡΩΒ, ΣΑΡ), ενώ ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ απασχόλησαν το 47% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθε σε επαφή με το θετικό πρόσημο η ΤΕΝΕΡΓ και με το αρνητικό οι ΜΥΤΙΛ και ΦΡΛΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Εθνική, Αεροπορία Αιγαίου και ΟΛΠ και στο χαμηλό οι ΑΔΜΗΕ, Lamda Development, Motor Oil, Fourlis.

Σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 59 ανοδικές μετοχές, έναντι 39 πτωτικών, ενώ 15 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 3%.

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση ανοδικής αντίδρασης και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να υποχωρούν τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (24.628 συμβόλαια).

Στα 3.310 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 3.459 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 519, 499 για τον Σεπτέμβριο και 20 για τον Οκτώβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.504) κινήθηκε μεταξύ 1.500 και 1.511 μονάδων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (5.000 TITC), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (3.175), Alpha Bank (11.412), Πειραιώς (888), ΔΕΗ (892), Εθνική (1.853), MIG (288), ΟΠΑΠ (352), Μυτιληναίο (377), Ελλάκτωρα (3.625), ΟΤΕ (129), Cenergy (608), ΕΥΔΑΠ (115), Jumbo (108), Lamda Development (415).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 43.445, MIG 45.133, Alpha Bank 80.256, Εθνική 36.154, Πειραιώς 14.557.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

          Position Holder                              Name of Issuer                   NSP          Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,57%

2020-06-19

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,90%

2020-05-13

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORP. SA

 

1,59%

 

2020-06-16

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1%

2020-05-13

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 43.326.918 τεμ., (από 43.326.918 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 15.605.944 τεμ. (15.605.944), ΔΕΗ 5.592.912 τεμ. (5.591.600), Eurobank 58.519.657 τεμ. (58.519.657), ΟΠΑΠ 1.320.317 τεμ. (1.320.317), Εθνική 9.267.674 (9.267.674), Folli Follie Group 1.120.847 τεμ. (1.120.847).

(*) Τα στοιχεία συναλλαγές δανεισμού τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους Χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ, έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v