Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσπαθεί για υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης

Κίνηση πάνω από τις 630 μονάδες στο Χρηματιστήριο, εν αναμονή και των σινιάλων από Φρανκφούρτη. Σε θετικό έδαφος οι τραπεζικές μετοχές, ξεχωρίζουν ανοδικά Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα. Τα σινιάλα από τις διεθνείς αγορές.

Χρηματιστήριο: Προσπαθεί για υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές συνεχίζονται οι συνεδριάσεις τόσο στα κύρια Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια όσο και στην Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά.

Στην πρώτη περίπτωση, όπου παραμένουν τα μεικτά πρόσημα και οι μικρές μεταβολές, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι ενεργοί traders περιμένουν τις σημερινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για τη νομισματική και επιτοκιακή της πολιτική.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί και στις δηλώσεις της προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις 15:30. Δεν είναι λίγοι οι διαχειριστές που υποστηρίζουν ότι η κα Λαγκάρντ θα σκιαγραφήσει τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας, αν συνεχιστούν τα αρνητικά μακροοικονομικά μηνύματα αλλά και η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Εν τω μεταξύ, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν σήμερα έκτακτες συνομιλίες για το σχέδιο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να παρακάμψει τμήματα της συμφωνίας διαζυγίου του Brexit, ένα βήμα που οι Βρυξέλλες έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να πλήξει τις όποιες ελπίδες για μια εμπορική συμφωνία.

Ερχόμενοι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης, βρήκε τον Γενικό Δείκτη να έχει κινηθεί μέσα σε ένα εύρος οριακά μεγαλύτερο των τριών μονάδων, με χαμηλό τις 630,61 (-0,18%) και υψηλό τις 634,24 μονάδες (+0,40%), ενώ ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 10,5 εκατ., από τα οποία το 0,9 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ).

Μεικτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου ξεχωρίζουν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,13%), Ελλάκτωρ (+4,04%), Μυτιληναίος (+3,17%), ΟΠΑΠ (+1,17%) και Τέρνα Ενεργειακή (-1,34%). Θετικά πρόσημα για τις τραπεζικές μετοχές έναντι σταθεροποιητικής κίνησης νωρίτερα.

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι τραπεζικοί τίτλοι, έναντι σταθεροποιητικής κίνησης νωρίτερα. Όλοι οι υπόλοιποι δεικτοβαρείς περιστρέφονται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος και αυτό αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης, με τους αγοραστές να έχουν οριακό προβάδισμα.

Εν υπνώσει παραμένουν μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, αποθαρρύνοντας τα χαρτοφυλάκια που, παραδοσιακά, δραστηριοποιούνται σε χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Δείκτης έχει ως πρώτο ζητούμενο την επιστροφή, με κλείσιμο υψηλότερα των 636 μονάδων.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v