Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κολλημένος στις 630 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Οριακές μεταβολές στην εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να περιορίζεται σε ιδιαίτερα στενό εύρος, που δεν ξεπερνά τις 3 μονάδες. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, ξεχωρίζουν ανοδικά Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ. Περιορισμένος ο τζίρος.

Χρηματιστήριο: Κολλημένος στις 630 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Με μεικτές διαθέσεις και οριακές μεταβολές κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, καθώς όλα δείχνουν ότι οι ενεργοί επενδυτές έχουν επιλέξει τη στάση αναμονής, περιμένοντας τις σημερινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για τη νομισματική και επιτοκιακή της πολιτική.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί και στις δηλώσεις της προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις 15:30.

Συνεδρίαση-καρμπόν με τις αμέσως προηγούμενες, αυτή που εξελίσσεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να αλλάζει πρόσημα σε κίνηση ιδιαίτερα στενού εύρους και τη συναλλακτική απαξίωση να δηλώνει και σήμερα παρούσα στο μεγαλύτερο κομμάτι του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Πιο συγκεκριμένα και λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μέσα σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος που δεν ξεπερνά τις τρεις μονάδες (!), με μέχρι στιγμής υψηλό τις 633,75 (+0,32%) και χαμηλό τις 630,84 μονάδες (-0,14%).

Ο τζίρος χρειάστηκε 18 λεπτά για να συμπληρώσει το πρώτο εκατομμύριο, το ημίωρο έκλεισε στο 1,4 εκατ. και η πρώτη ώρα συναλλαγών στα 2,3 εκατ.

Ευνόητο είναι ότι με τέτοια συναλλακτική δραστηριότητα, δεν υπάρχουν απαιτήσεις για κάτι εντυπωσιακά καλύτερο.

Δεκάδες μετοχές παραμένουν στη συναλλακτική αφάνεια, όμως και μέσα στα στενά όρια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η εικόνα δεν είναι πολύ καλύτερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα, λιγότερο από 1.000 τεμ. έχουν διακινήσει οι Viohalco (-0,44%), ΕΕΕ (-0,22%), ΟΛΠ (-0,36%), Jumbo (0%), Fourlis (+0,25%) και Τέρνα Ενεργειακή (-1,01%).

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας σημειώνουν οι Ελλάκτωρ (+2,02%), ΕΥΔΑΠ (+1,67%), Τέρνα Ενεργειακή (-1,01%) και TITC (-1,29%), ενώ όλοι οι υπόλοιποι δεικτοβαρείς τίτλοι περιστρέφονται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος.

Με τα παραπάνω δεδομένα, κάθε πρόβλεψη για το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επισφαλής, ενώ, σε πρώτη φάση, ο Γενικός Δείκτης έχει ζητούμενο την επιστροφή, με κλείσιμο υψηλότερα των 636 μονάδων.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v