Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης με διεθνή βοήθεια

Η διαμόρφωση χαμηλότερων τιμών, στο τριήμερο Παρασκευής-Τρίτης, αφήνει ένα περιθώριο στους traders να επιδιώξουν να ακολουθήσουν την αντίδραση των διεθνών αγορών. Ποιες μετοχές τραβούν την ανηφόρα. Περιορισμένος τζίρος στις πρώτες συναλλαγές.

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης με διεθνή βοήθεια

Ισχυρό ανοδικό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» τα futures στη Wall, κάτι πάει να κινηθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ανοιγμα με μικρό ανοδικό χάσμα -από τις 627,48 μονάδες-, με τις πρώτες εντολές από την πλευρά των αγοραστών να επαναφέρουν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 630 μονάδες.

Η διαμόρφωση χαμηλότερων τιμών, στο τριήμερο Παρασκευής- Τρίτης, αφήνει ένα περιθώριο στους traders να επιδιώξουν να ακολουθήσουν την αντίδραση των ξένων και να εγγράψουν θετική απόδοση. Με την προϋπόθεση πως δεν θα βγουν οι... συνήθεις πωλητές στα «τοπικά υψηλά» της ημέρας και θα καταστεί δυνατή η εξέλιξη, μίας -έστω- τεχνικής μορφής αντίδραση.

Περιορισμένου τζίρου οι πρώτες συναλλαγές, με κατανομή σε τραπεζικές και blue chips, ενώ αξιόλογη είναι η κινητικότητα σε μετοχές των χαμηλότερων κατηγοριών, από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης.

Στις 305 μονάδες ο ΔΤΡ, στις 1.505 ο FTSE25, με συναλλαγές σε τίτλους των ΟΤΕ, ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Eurobank και Alpha Bank, Mytilineos, Εθνική, Πειραιώς και Lamda Development.

Από αυτές, μόνο στην τελευταία έχουν μικρό πλεονέκτημα οι πωλητές.

Επαναφορά πάνω από τα 13 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 4,884 της ΔΕΗ, στα 7,855 του ΟΠΑΠ, αντίδραση για τη ΜΟΗ στα 10,57, η Eurobank στο 0,3649, η Mytilineos στα 8,815, η Αlpha Βank στο 0,527, στο 1,125 ευρώ η Εθνική.

Απώλειες 4,88% για τον ΓΔ σε διάστημα εβδομάδας, discount που δίνει έναν «αέρα» σε βραχυπρόθεσμους παίκτες, οι οποίοι κινήθηκαν στα χαμηλά της χθεσινής συνεδρίασης.

Στο 5,47% η διόρθωση για τον 25άρη και στο 8,56% για τον τραπεζικό, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση του περιθωρίου που αναφέραμε στην αρχή.

Αρκεί -επαναλαμβάνω- να μην έχουμε τις συνήθεις ρευστοποιήσεις στο 4%-5% μίας μετοχής, όπως συνηθίζουν να πράττουν θεσμικοί διαχειριστές.

Ενα περιορισμένο μέρος τους είδαμε στις 10:50 στην πλειονότητα των μετοχών της πρώτης 10άδας (συναλλακτικότητας), με συνέπεια να εξανεμισθεί η όποια δυναμική επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί από τους αγοραστές στην αρχή της συνεδρίασης.

Μένει να ενεργοποιηθούν -εκ νέου- αγορές που εάν επαναφέρουν τον ΓΔ υψηλότερα των 630 μονάδων, μπορεί και να προσελκύσουν περισσότερο «βραχυπρόθεσμο χρήμα».

Πάντα στο πλαίσιο μιας -έστω τεχνικής μορφής- αντίδρασης και τίποτε περισσότερο.

Ενθαρρυντική η αντίδραση -επιτέλους- των ΜΟΗ και ΕΛΠΕ στα 10,51 και 4,915 αντίστοιχα, η συνέχιση της κίνησης για τη μετοχή της Coca Cola προς τα 21,50, η επάνοδος των αγοραστών στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο 1,315, οι αγορές σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco, Mytilineos, Sarantis κ.α.

Στις 39/18 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 117 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Και με αξία συναλλαγών 2,82 εκατ. στις 11:05.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v