Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζήτηση ισορροπίας μετά τη «βουτιά» στο Χρηματιστήριο

Μικρή άνοδος στο ξεκίνημα για το Γενικό Δείκτη. Σε κρίσιμη καμπή η αγορά, μετά τη χθεσινή διόρθωση έως 4,3%, με τους long να αναζητούν έστω και βραχυπρόθεσμη... σανίδα σωτηρίας. Οι επιθετικές πωλήσεις σε τράπεζες αλλά και blue chips και η τάση στις αγορές.

Αναζήτηση ισορροπίας μετά τη «βουτιά» στο Χρηματιστήριο

Απώλειες στη Wall Street, με το βλέμμα στην πανδημία. Σε αναζήτηση ισορροπιών τα ευρωπαϊκά όπως και το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το χθεσινό μίνι ξεπούλημα.

Τελευταίο στην άνοδο αλλά πρώτο στην πτώση το «ρηχό» χρηματιστήριό μας, με τη χθεσινή συνεδρίαση να έρχεται να καταδείξει, για ακόμη μία -πολλοστή- φορά παθογένειες και αδυναμίες του, που το κρατούν εγκλωβισμένο σε αυτά τα επίπεδα.

Με τον ΓΔ στις 630,32 (-4,29%), τον FTSE25 στις 1.503,98 (-4,65%) και τον ΔΤΡ στις 303,33 (-6,25%).

Σχεδόν συνολική η διόρθωση (16/79 η σχέση ανοδικών/πτωτικών), με ελάχιστες άξιες αναφοράς εξαιρέσεις και με τον τραπεζικό κλάδο στη δίνη που «ρούφηξε» χθες πανευρωπαϊκά το banking. Σε αναζήτηση αντιστάσεων στο κεντρικό τραπεζικό σύστημα, με την ΕΚΤ να καλείται, για ακόμη μία φορά, να διαδραματίσει... πυροσβεστικό ρόλο, την ώρα που στις Βρυξέλλες δεν μπορούν να συνεννοηθούν για τα προφανή.

Σε διόρθωση ο S&P500, αν και σημαντικό μέρος των απωλειών μαζεύτηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης, χαμηλότερα διαδοχικών στηρίξεων ο DAX.

Και στο ΧΑ, απλώς μερικές δεκάδες πωλητών βρήκαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν συνθήκες υποτίμησης. Μεγαλύτερες μεν οι απώλειες και για τις 4 τραπεζικές, σημαντικό όμως το «άδειασμα» θέσεων ακόμη και σε γερά blue chips. Σημαντικές απώλειες, που παρέπεμπαν σε εσπευσμένη μείωση θέσεων ακόμη και από όσους traders και funds έγραφαν υποαξίες. Και από χθες γράφουν μεγαλύτερες.

Τι μέλλει γενέσθαι; Αναζητείται σανίδα σωτηρίας για τους long, με την τάση να έχει αλλάξει άρδην, μέσα σε μόλις μία συνεδρίαση.

Προβληματικός ο τραπεζικός κλάδος, προβλημάτισε ωστόσο η εικόνα μία σειρά blue chips με επιθετικούς πωλητές.

Εάν σήμερα-αύριο δεν ενεργοποιηθούν αγορές, έστω και βραχυπρόθεσμα από traders, τότε η διόρθωση στον τραπεζικό κλάδο θα εκταθεί πολύ χαμηλότερα των 300 μονάδων. Δημιουργώντας ανάλογες συνθήκες και για μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Για να δούμε σήμερα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v