Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί προς τις 615 μονάδες το Χρηματιστήριο

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται ο Γενικός Δείκτης, χάνει τις 300 μονάδες ο τραπεζικός. Μέσω ΟΤΕ η προσπάθεια για άμυνα στο ταμπλό, κέρδη και για Τέρνα Ενεργειακή. Μεγαλύτερες απώλειες για Coca Cola, ΔΕΗ, Εθνική.

Υποχωρεί προς τις 615 μονάδες το Χρηματιστήριο

Με απώλειες το ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά, χαμηλότερα και με τις 300 μονάδες να χάνονται για τον τραπεζικό δείκτη το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι ανησυχίες λόγω Covid-19 εύλογα δίνουν πλεονέκτημα στους πωλητές, με το έργο τους να καθίσταται ευκολότερο (και) λόγω της εικόνας που διαμορφώνεται στη Νέα Υόρκη.

Η επαμφοτερίζουσα απάντηση Τραμπ για το αν θα μπορούσε να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 3ης Νοεμβρίου είναι ένα στοιχείο που συνεκτιμάται από τις αγορές. Με ό.τι αυτό μπορεί να σημαίνει στην πορεία (και) της Wall προς εκείνη την ημερομηνία.

Στο μείον, πάντως, τα futures του S&P500 (3.225 μονάδες), προσπάθεια διαχείρισης της διόρθωσης σε Φρανκφούρτη (ο DAX ανακάμπτει προς τις 12.580 μονάδες) και στο χρηματιστήριό μας, traders και επενδυτές συναλλάσσονται στην περιοχή των 615 μονάδων για τον ΓΔ.

Με προσεκτικές πωλήσεις οι μεν, με επιφυλακτικές αγορές οι δε, τόσο σε τραπεζικές όσο σε blue chips, αλλά με ελεγχόμενες τις εκατέρωθεν κινήσεις τους. Προσώρας επιτρέπει τη διαχείριση της διόρθωσης, με ενδεικτικό το ότι στο κρίσιμο πρώτο 30' η αξία των συναλλαγών δεν είχε ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ.

Πωλήσεις στις τραπεζικές, με τον κλαδικό δείκτη χαμηλότερα, «δοκιμάζοντας» τις 295 μονάδες (όπως είχε αναφερθεί στο προσυνεδριακό σχόλιο) και σε μετοχές-σηματωρούς, με συνέπεια ο 25άρης να διολισθαίνει προς τις 1.465 μονάδες.

Αρκετά χαμηλότερα σημαντικών τεχνικών ζωνών (που πλέον έχουν μετατραπεί σε αντιστάσεις), η αγορά δεν δείχνει να διαθέτει δυναμική και καύσιμα για να τις υπερβεί, σε κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής.

Μόλις 14 μετοχές με θετικό πρόσημο αλλά και 119 χωρίς μεταβολή, ένδειξη της επιφυλακτικότητας όσων λίγων έχουν απομείνει εντός παιδιάς.

Σε ΟΠΑΠ, Autohellas, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Alpha Bank η εντονότερη συναλλακτική δραστηριότητα και με μόνο στον ΟΤΕ να υπερισχύουν οι αγοραστές.

Πωλητές, επίσης, σε Εθνική, Eurobank, Motor Oil, αλλά και σε Mytilineos, Πειραιώς.

Κινητικότητα σε μετοχές των Lamda Development, MIG, Πετρόπουλος, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Sarantis, Fourlis.

Χωρίς συντονισμένες δυνάμεις από την πλευρά των αγοραστών, το πιθανότερο είναι πως η αγορά θα πιεσθεί χαμηλότερα, συνεκτιμώντας τη... συνήθεια ορισμένων θεσμικών διαχειριστών να «γράφουν» αποτελέσματα στο τέλος της εβδομάδας.

Πάντως σταδιακά μετά τις 11:00, λίγο οι αγορές στην Τέρνα Ενεργειακή, κάτι οι εντολές στη Cenergy (με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων), συν την ενίσχυση της αντίδρασης για τον τίτλο του ΟΤΕ συνέβαλαν στο να περιορισθούν οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες.

Από τον τραπεζικό κλάδο, συγκριτικά πάντα, μικρότερες απώλειες για την Πειραιώς, στο 1,093 ευρώ.

Στις 11:10, ο ΟΤΕ στα 12,80 (1,11%), στα 7,675 ο ΟΠΑΠ, στα 6,18 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 10,16 η ΜΟΗ, στα 8,715 η Mytilineos, κάπως φαίνεται να μαζεύεται η διόρθωση.

Entersoft, Κέκροψ, Πλαστικά Θράκης, Πλαίσιο, Avax συν ΟΤΕ, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή μεταξύ των 16 -πλέον- με θετικό πρόσημο.

Με τον τζίρο στα 4,8 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανόμενου ενός πακέτου για τη μετοχή της Eurobank στο 0,3694 ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v