Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγαίνουν άμυνες στο Χρηματιστήριο

Μικρή πτώση για τον Γενικό Δείκτη, εμφανής η παρουσία «ισχυρών χεριών» στη συνεδρίαση. Μικρά κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο, αγοραστές σε Mytilineos, Viohalco, Sarantis, ΔΕΗ. Πιέζονται χαμηλότερα Jumbo, Τιτάν.

Βγαίνουν άμυνες στο Χρηματιστήριο

Με μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά, λίγο χαμηλότερα τα futures στη Wall Street και στο Χρηματιστήριο Αθηνών εμφανής είναι η ενεργοποίηση ορισμένων «ισχυρών χεριών».

Μετά τη χθεσινή ξαφνική «βουτιά», σήμερα τ-ουλάχιστον στην αρχή της συνεδρίασης- επιχειρείται να διαμορφωθούν προϋποθέσεις άμυνας.

Στις 634,73 μονάδες η χαμηλή -μέχρι τώρα- τιμή για τον Γενικό Δείκτη, σχεδόν με το άνοιγμα της συνεδρίασης. Πτωτικό κενό, που διαμορφώθηκε με συναλλαγές αξίας 280 χιλ. ευρώ, λόγω πωλήσεων σε τραπεζικές και blue chips. Για να απορροφηθεί η όποια προσφορά και μετά τα πρώτα 5' διερευνητικού χαρακτήρα να γίνουν και αγορές σε συγκεκριμένες μετοχές-σηματωρούς. Αποτέλεσμα, η εξισορρόπηση του FTSE25 στην περιοχή των 1.509 και του Δείκτη Τραπεζών λίγο χαμηλότερα των 300 μονάδων.

Στα 3,9 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών στις 11:20, με ΟΤΕ, Mytilineos, ΔΕΗ, Eurobank, Jumbo, Alpha Bank, ETE, TITANC και ΚΑΙΡΟΜΕΖ, ΟΠΑΠ, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Lamda Development, Motor Oil, Sarantis, Πειραιώς να ακολουθούν με συγκριτικά ικανοποιητικό τζίρο.

Εκ προοιμίου ζητούμενη η επιβεβαίωση των κοντινότερων στηρίξεων/αμυνών, αν και σε συνεδριάσεις ειδικού χαρακτήρα όπως η χθεσινή, η τεχνική προσέγγιση έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο χρησιμεύει στην εξαγωγή συμπερασμάτων, σε καλύτερη/ψυχραιμότερη ανάλυσή τους, συνακόλουθα διαχείρισης των νέων δεδομένων. Αν και σε ένα μέρος της αγοράς η τελευταία ενέργεια του Ρ.Τ. Ερντογάν ήταν εντός των αναμενόμενων, για τον χρονισμό της υπήρχαν διϊστάμενες εκτιμήσεις.

Το σημαντικό είναι πως σε αρκετά blue chips βγήκαν εντολές αγοράς από λίγο χαμηλότερες τιμές, όπως αναμενόταν, «ισχυρά χέρια» ενεργοποιήθηκαν με αποτέλεσμα σε μετοχές-σηματωρούς, Mytilineos, Viohalco, Sarantis, ΔΕΗ κ.α., να υπερτερούν οι αγοραστές.

Μένει να φανεί στη δύσκολη συνέχεια πώς θα διαμορφωθεί η στάση τους τόσο στις συγκεκριμένες μετοχές όσο και σε τίτλους των ΟΤΕ, Coca Cola, Jumbo, ΟΠΑΠ.

Εμφανής η διστακτικότητα και στη μεσαία κατηγορία, με εντελώς ισορροπημένη τη σχέση ανοδικών/πτωτικών (37/37) και 102 χωρίς μεταβολή.

Σε Παΐρη, ΚΑΙΡΟΜΕΖ, MIG, Ιατρικό, Avax, Intracom, Profile, Κέκροψ, οι long έχουν πλεονέκτημα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v