Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πτωτικό το ξεκίνημα για τον ΓΔ

Προς τις 640 μονάδες υποχωρεί ο δείκτης. Το «καύσιμο» από την αντίδραση της προηγούμενης εβδομάδας οι επενδυτές και η αποτύπωση στο ταμπλό των νέων κινήσεων της Αγκυρας. Η... μετατόπιση του stock picking από τις τράπεζες και οι κινήσεις στα mid caps.

Χρηματιστήριο: Πτωτικό το ξεκίνημα για τον ΓΔ

Η Κίνα ωθεί τις αγορές της Ασίας σε υψηλά 2ετίας, στη Wall Street η τάση παραμένει long,
αλλά στην Ευρώπη οι εντεινόμενες ανησυχίες λόγω κορωνοϊού λειτουργούν σαν φρένο για τους αγοραστές.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, traders και επενδυτές έχουν τη θετική αντίδραση της προηγούμενης εβδομάδας, την πρόκληση των 660 μονάδων και το πλεονέκτημα της διαμορφωμένης ανοδικής φοράς συγκεκριμένων εισηγμένων/μετοχών-σηματωρών.

Στις 651,47 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 1.547,89 ο FTSE25, στις 313,98 ο Δείκτης Τραπεζών, με τον FTMidCap στις 918,25 μονάδες.

Συναλλαγές στα 40 εκατ. ευρώ αλλά με σταδιακή διαφοροποίηση ως προς τη σύνθεσή τους, σταδιακή μετατόπιση του επενδυτικού κέντρου βάρους στα blue chips. Τάση που κατέστη εμφανέστατη την τελευταία εβδομάδα, με ενδεικτική τη σχετική κατάταξη στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Mytilineos, OTE, TITAN, ΟΠΑΠ και μετά Alpha Bank και Motor Oil, Jumbo, Εθνική, Eurobank, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, AVAX, ΚΑΙΡΟΜΕΖ, ΕΛΠΕ, Lamda development κ.α.

Ο ευρύτερος κλάδος της ενέργειας, κατασκευές, επιμέρους επιχειρηματικές εξελίξεις και projects στο επίκεντρο, λειτουργούν σαν καύσιμο και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Εδραίωση του stock picking, τουλάχιστον για όσους «βλέπουν» μετοχές και όχι δείκτες, θυμίζοντας πως αρκετές εισηγμένες/τίτλοι είναι σε διαπραγμάτευση σε... 4ψήφια μεγέθη του δείκτη, επιβεβαιώνοντας τη θετική πορεία τους. Κάτι που καταδείχτηκε και στα αποτελέσματα 6μήνου (δεύτερου 3μήνου).

Τις τιμές-στόχους για τις μετοχές αναλύει -από νωρίς- ο Γιώργος Α. Σαββάκης, την ώρα που η Τουρκία στέλνει το Oruc Reis νότια του Καστελόριζου.

Αλλά και κινητικότητα στο μέτωπο του μετρό της Αθήνας, με τον Φώτη Κόλλια να αναφέρεται στα σχέδια επί... χάρτου με νέες γραμμές κ.λπ. Πάντως το τελευταίο διάστημα ΕΛΛΑΚΤΩΡ και AVAX είναι σταθερά στο monitoring παικτών και επενδυτών.

Την Πέμπτη ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, σε τιμές 20%-30% φθηνότερες, σύμφωνα με τον Χρήστο Κολώνα.

Στα της συνεδρίασης, χωρίς το μέρισμα (0,26 ευρώ) η μετοχή της EpsilonNet, στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα σταθερά η μεσαία κεφαλαιοποίηση, λόγω της 3ης Επενδυτικής ημερίδας, με τη συμμετοχή 11 εισηγμένων.

Και με ορίζοντα την Παρασκευή, συνεδρίαση λήξης της σειράς μηνός Οκτωβρίου στα Παράγωγα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v