Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγαίνει αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Ελεγχόμενη η τάση στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να επαναπροσεγγίζει τις 640 μονάδες. Υπεραποδίδουν οι τραπεζικές μετοχές, μετατόπιση τζίρου στα blue chips. Υπερισχύουν οι αγοραστές σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Μytilineos, Viohalco.

Βγαίνει αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά, ήπια αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στην Νέα Υόρκη και στην ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων η προσοχή traders και επενδυτών, από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο. Ψηλά στην ατζέντα και τα νεότερα από το μέτωπο της πανδημίας λόγω κορωνοϊού και της οικονομίας.

Στο χρηματιστήριό μας, ικανοποιητική η άμυνα των «ισχυρών χεριών», αποτελεσματική -μέχρι τώρα- καθώς απορροφήθηκε η όποια προσφορά, αποκαταστάθηκε -σε ικανό βαθμό- η ισορροπία και οι εντολές που δίνονται από την αρχή κιόλας παραπέμπουν σε ψυχραιμότερη διαχείριση των εξελίξεων. Ωστόσο θα πρέπει να ειπωθεί, και πάλι, πως σε σημαντικό βαθμό το... άτσαλο της χθεσινής διόρθωσης οφειλόταν σε εσπευσμένες ρευστοποιήσεις από διαχειριστές «μετοχικών αμοιβαίων εσωτερικού».

Προσώρας, τα χαμηλά των 12:55-13:00 λειτουργούν σαν στηρίξεις (σε ημερήσιο), συγκεκριμένα για τον Γενικό Δείκτη οι 633,70 μονάδες, για τον FTSE25 οι 1.500,93 και για τον Δείκτη Τραπεζών οι 294,43 μονάδες.

Συναλλαγές και τζίρος λιγότεροι σε σχέση με χθες, με εκ νέου μετατόπιση στα blue chips, καθώς στην πρώτη 5άδα είναι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Mytilineos και ΔΕΗ. Ακολουθούν Eurobank, Alpha Bank, TITAN, Εθνική, Lamda Development, Motor Oil, ΚΑΙΡΟΜΕΖ, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Viohalco κ.λπ.

Σε γενικές γραμμές ισορροπημένη η συνεδρίαση, χωρίς ιδιαίτερη πίεση ούτε από τους πωλητές ούτε από τους αγοραστές, σε μία εμφανή προσπάθεια αναζήτησης νέων σημείων αναφοράς, για το διάστημα μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Θυμίζω, λήξη της απλής σειράς μηνός στα Παράγωγα, με ενθαρρυντική τη μικρή επαναφορά του premium και στις δύο σειρές Συμβολαίων. Στα 1.215 τα ΣΜΕ τρέχουσας σειράς, στα 1.279 της προσεχούς.

Παράλληλα, χωρίς πίεση και η αγορά των ομολόγων, με το benchmark 10Υ στο 0,778 (!) πολύ κοντά στο ιστορικό χαμηλό/απόδοσης 0,756%.

Στα blue chips, μεικτές τάσεις με αγοραστές σε Mytilineos (9,805), ΟΠΑΠ (8,40), ΔΕΗ (5,365), Viohalco (2,90), σε μία λίγο ως πολύ μοιρασμένη σχέση long vs short. Πρακτικά, στο πλαίσιο εξισορρόπησης/συντήρησης δυνάμεων.

Συναλλακτικά, αυξημένο και σήμερα το intraday/trading στο Cairo της Eurobank. Στο 0,115 με 34,19% σε εβδομαδιαίο.

Μοιρασμένη παραμένει η σχέση ανοδικών -με 45- έναντι πτωτικών -41- μετοχών.

Με τη μόχλευση σε σειρά μετοχών του δείκτη αλλά και χαμηλότερων κατηγοριών σε ικανοποιητικά -για τη συγκυρία- επίπεδα.

Από τον δείκτη, ξεχωρίζουν και οι Sarantis (9,12), Aegean (3,02), ενώ από τη μεσαία, τα Πλαστικά Θράκης (στο νέο υψηλό των 2,805), Avax (0,515), Cenergy (1,332), ΣΙΔΜΑ (0,462), Intracom (0,742) κ.α.

Στα 18,4 εκατ. η αξία συναλλαγών, νωρίτερα, στις 15:15.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v